søndag 25. desember 2011

Fredelig jul...


Det ble en fin julaften. Alle kom hjem til jul. Strengt tatt var det bare Sønnen som kom hjem, vi andre bor jo her allerede. Juletreet ble pyntet lille julaften, med odde pynt fra alle årene. Nytt av året er globus-kula oppe til venstre. Jeg har alltid ønsket meg jordkloden på juletreet - denne fant jeg på Indiska rett før jul. Etterpå hang vi opp julestrømpene våre på peisen og krøp til køys.


På julaften sto vi opp for å se hva julenissen hadde puttet i strømpene i løpet av natten. Det kan ikke være greit å være nisse i denne kommunen - her feies det bare hvert fjerde år. I tillegg må han nok ha levd på lavkarbo hele året og vel så det, skal han komme ned gjennom den trange pipa vår. Men han hadde vært der, det så vi jo. Dattera måtte jobbe - så dette var første gang vi ikke var samlet alle sammen til julestrømpeåpning. Men Tinka var hjertelig til stede, og fikk sine egne strømpegaver. Formiddagens outfit var slåbråk, og på bildet ser du Anneplandets julestue. Moder har tent alle lys, og utenfor var den vakre, hvite julesnøen i ferd med å smelte bort til fordel for blåholke og rufsevær. 


Så feiret vi jul med nesten hele slekta hjemme på gården der jeg kommer fra. Varmt og godt og koselig. Og slik ser juletreet til en grisebonde ut:


Den grisete juletrepynten har Storebror fått i gave fra Annepålandet opp igjennom årene - øverst en liten, heklet gris med dombjelle, husker ikke helt hvor jeg fant den oppskriften. Til venstre en gris jeg lagde av et gåseegg - fra den gang Storebror hadde gjess på gården. Gåseegg er utrolig solide - mens man bruker en knappenål for å lage hull til å blåse ut et vanlig hønseegg, måtte jeg ty til hammer og spiker for å få hull på dette. Så følger en liten kjøpegris, og deretter en Arne&Carlos julekulegris fra i fjor. Til sist den strikkede grisen Knud fra 2009. 

Og alle var enige om at det hadde vært en finfin julekveld - unntatt Tinka, som ble syk og pjusk etterpå. Hun hadde nok smugspist litt av både katte- og hundematen hos vertskapet - og det tålte visst ikke en liten hundemage. Akk ja. Første juledag ble uansett en rolig dag i heimen. Ha en finfin romjul!

9 kommentarer:

 1. Fortsat god Jul Anne , til dig og din familie, og tak for evig inspiration og morsomme blog indlæg. Håber vi ses til sommer til Projotræf igen :-))

  SvarSlett
 2. Hei! Vil gjerne få ønske en riktig god jul, og takk for inspirasjon og hyggelige besøk gjennom året. Setter stor pris på bloggen din og har nå humret meg gjennom noen av de siste innleggene dine om kastet julepynt :)

  God jul!

  SvarSlett
 3. Heisann
  Håper du koser deg med julen fremdeles, og at Tinka har blitt frisk igjen.
  Pusen vår rakk å bli frisk til jul, hun halter bare litt.....hun var nemlig i et slagsmål med "lillegutt" en nabopus med feil navn, hi hi. Han har visst fått både "blåveis" og "verandaleppe" ifølge eieren, så da er de vel skuls?
  Yes, i årer 2012 må det bli året hvor vi ses. Den er jeg med på, vet du!!! Tid og sted finner vi ut av ettervert. Jeg har jo lyst på en Oslotur i ny og ne, og skal dit i Januar, men da jobbrelatert, med liten "fritid".
  Ha en fortsatt fin jul, Anne. Klem fra meg.

  SvarSlett
 4. Ønsker deg og dine en fortsatt fin jul!
  Pernilla

  SvarSlett
 5. Ønsker jer en glædelig jul og håber ikke at julepynten faldt af træet i orkanen.

  SvarSlett