fredag 16. desember 2011

Juleønsker...

Hva skal man ønske seg til jul?
Jeg har alt jeg trenger - og vel så det. Jeg er fornøyd.
I min familie gir vi ikke så mange julegaver. Da alle hadde småbarn og tiden var knapp og dyrebar, fant vi ut at hvis vi sluttet å gi julegaver til de voksne, halverte vi julegavestresset i desember. Det var en god idé, som har fungert utmerket i alle år. En dame jeg snakket med nylig, fortalte en god historie: - I fjor ga søsteren min og jeg hverandre badehåndklær til jul. Da ble vi enige om å slutte å gi hverandre gaver - vi hadde det vi trengte.

Jeg ønsker meg fred på jord og en fin julekveld med familien hjemme på gården - med god mat og godt selskap og levende lys så ingen krok er mørk. Jeg gir gaver til familiens barn og unge og ellers de jeg har lyst til. Ikke noe julegavestress. This is my grown up Christmas list. Ønsker alle som er innom en finfin dag!

9 kommentarer:

 1. Så fornuftig, og absolutt noe vi alle burde gjøre :-) I vår familie, som ikke er alt for stor, så ønsker ikke de andre å slutte med julegaver, og jeg spør meg selv hvert år, hvor lenge skal jeg holde på med dette tullet... Tror jammen jeg skal ta dette opp en gang til, jeg, for det blir mye tull man bruker både penger og tid på.. Ha en flott førjult tid!

  SvarSlett
 2. Ikke dumt det der. Her i huset prøver vi å fokusere på gavene vi skal GI, ikke få. Så når noen spørr oss hva vi ønsker oss, blir vi svar skyldige. Det har vi ikke tenkt mye på. Syns det er en fin holdning å formidle til ungene også, at det absolutt ikke er dem og gavene de får som er hovedbudskapet her.

  God rolig førjul! Jeg er ikke så rolig enda, men det kommer ok!

  SvarSlett
 3. Hei Anne.
  Du har så rett. Jeg synes de ekte gavene er de som er hjemmelaget. Og det er kun meg i min familie som praktiserer det.
  Jeg har også alt, og det jeg ønsker meg, kjøper jeg selv (litt høy pris på noe av det også....)
  Vi er en liten familie, så her får alle man feirer sammen med gaver. men jeg strikker gaver, og jeg baker gaver, som blir godt mottatt.
  I dag får mine svigerforeldre et Rugbrød og en julekake (jeg bakte i går, så de får det før jul) sammen med en blomstergruppe, eller godt pålegg til. Den delen har jeg gitt til Mannen, så han også kan gjøre litt.
  Ellers må du få tak i DURAGLITT når du skal pusse sølv, tinn eller bronse. Vi har det på jobben, og det er en boks med "ark" man bare drar ut, og pusser med. La tørke, og poler av med en ren klut. Blir kjempeblankt og flott!!!
  Vi er tomme for den nå, ellers skulle jeg ha sendt den til deg.
  Og vet du, det er også en flott gave å gi (eller?)
  Ha en fin fredag. klem

  SvarSlett
 4. Så godt sagt. Sikkert et tema som vi kommer til å ta opp her igjen også.
  Kos deg i førjulstiden
  Klem Tone

  SvarSlett
 5. Hei! Godt skrevet, og ikke minst et bra poeng. Vi har også pratet om dette flere ganger, og har kommet frem til at hjemmelagde gaver er greit :) Og da ofte fra barna til besteforeldre/ tanter og onkler.

  PS. ta en titt inn på bloggen min så kan du se at du har vært en av vinnerene i giborten min :)

  juleklem, Katrine

  SvarSlett
 6. Vi gjør det likedan med gaver. Så kan vi bruke pengene som skulle gått til voksen-gaver til noe vi trenger selv. Mye morsommere å ikke stresse med noe så unyttig.

  Nå daler det ned store snø-kjærringer her.

  SvarSlett
 7. Vi et så få, men de som får gaver får luer, votter eller skjerf. Jeg får ting til strikking. :). Det som er viktigst er vel at alle får den julen de ønsket seg, enten det er med eller uten gaver og at man koser seg. :)

  SvarSlett
 8. Slett ikke så dumt å tenke sånn - det er litt sånn i vår familie også :-)

  Ha ei riktig fin helg - klem Siv

  SvarSlett
 9. Vi prøver å begrense det hos oss også, og klarer det ganske bra... Jeg har ofte fått bøker, men har rett og slett ikke plass i bokhyllene lenger, og bøker kan man jo låne på biblioteket!

  Men litt julestressa blir jeg nå, lell, da! (Får prøve å slappe av med et strikketøy, kanskje :-) )

  SvarSlett