mandag 12. desember 2011

Malawi...

"I disse dager er det mye fokus på hva som er den perfekte gaven til en som har alt. Men hva er egentlig den perfekte gaven til en som ikke har noen ting?"

Jeg fikk en e-post fra Stine som går på Sonans videregående skole i Drammen. De har et prosjekt gående - Prosjekt Malawi - som du kan lese mer om her. Her står også kontaktinfo og kontonummer. De samler inn strikkede klær til nyfødte - klikk på Babytøy og babyluer i venstremenyen. Eller du kan gi penger til myggnett - klikk på Myggnett i venstremenyen.

I disse hysteriske førjulstider passer det fint å gi en julegave til dem som ikke har det så godt som oss i det fete nord. Men innsamlingsaksjonen pågår hele året, så det går også an å gi gaven i januar. I e-posten skriver Stine blant annet:

"Vi på Sonans i Drammen samler inn penger og babytøy året rundt for å støtte befolkningen i Malawi.
I mars hvert år reiser tre elever ned sammen med noen lærere, og deler ut myggnetting. Dette er fordi alle pengene vi samler inn til Malawi går uavkortet til kjøp av myggnetting (60 norske kroner) i Malawi som vi deler ut personlig til barnefamilier.
Ett myggnett er med på å redde en hel barnefamilie mot Malariamyggen!
En barnefamilie består som regel av 5 barn i hver familie, og oppover.
Problemet er at det som regel er de aller yngste sykdommen rammer, fordi de som er litt eldre har rukket å bygge opp en viss immunitet mot myggen.

Etter som vi har utvidet prosjektet vårt har vi også stort behov for støtte fra alle kanter!
Spørsmålet til deg var da om du kunne hjulpet oss å spre budskapet via bloggen din?
Fordi vi får stadig støtte fra strikkeglade mennesker som strikker babytøy og luer til barna i Malawi.
Luer er kanskje det viktigste, etter som mye av varmen går tapt om de ikke har noe beskyttelse på hodet.
Vi hadde dermed håpet at du kunne spre dette budskapet om at vi trenger babytøy i alle mulige str som kan strikkes. Grunnen til dette er også at vi skal sende ned en container med babytøy til Malawi, i januar/februar."

På linken over står det om hva de trenger, en enkel og grei oppskrift på babylue, og adresse det kan sendes til. Det er julegaven sin, det!

2 kommentarer:

 1. Bidrag til flere myggnett er ordnet:-) Mvh Anne

  SvarSlett
 2. Hei,hei... :O)
  Nålen bak på min rosebrosje kjøpte jeg på Panduro(naboskapet) på Jessheim... :O)

  Minicard'enen kan du bestille på MOO... :http://uk.moo.com/

  ønsker deg en fin kveld!

  klem

  SvarSlett