fredag 4. november 2011

Enslige Votters Forening...


Fra nylig avholdt årsmøte i Enslige Votters Forening. Fremmøtet var overraskende stort. Noen vil nok satse alt på å få seg en partner i løpet av kort tid, og har allerede ting på gang. Andre vil forbli enslige - enten etter eget ønske eller som et resultat av uflaks eller livets tilfeldigheter.

(Snurrig det der med enslige votter. Jeg har aldri noen enslige sokker. Men votter er tydeligvis et svakt punkt hos meg. Noen av disse har ligget der i fem-seks år, mens andre er enslige versjoner av fjorårets teststrikkinger. Noen må ses på som prøvelapper og vil aldri bli mer enn én. Omtrent halvparten bør bli ferdige innen ... eh, nyttår kanskje??)

Ønsker alle som er innom en finfin helg!Ooops, glemte å linke her - hvor kommer vottene fra?
1. Paradoxical Mittens av Lucy Neatby
2. Helt enkel pulsvante uten oppskrift
3. Zigzag Mitts - teststrikk for Marte 
4. End of May Mittens av Mandy Powers
5. Heart of Mesa Mittens av Grace Schnebly
6. Druid Mittens av Jared Flood
7. Botanical Mitts av Ruth Stewart
8. Almeara Gloves av Jared Flood
9. Selbuvante, sammensatt av diverse gamle mønstersnutter

24 kommentarer:

 1. Oj sann, jeg pleier å det samme problemet med sokker :) Fine votter er det jo så lykke til med ferdigstillingen!

  SvarSlett
 2. Hei!! Det var mange fine her!! Synd at du ikke har 2.....1 vott er liksom ikke så morsomt!? Ha en fin helg!! AnneK:-)

  SvarSlett
 3. Kanskje du kan finne en forening for dem med bare en arm/hånd? De er sikkert frusterte over at de alltid må kjøpe et par, og bare får brukt en.
  God helg!

  SvarSlett
 4. He-he, kjenner meg igjen her. Planen min i år er å lage adventskalender av slike einslege votte-sjeler:

  silkesauen.blogspot.com/2011/10/votte-dagen-mitten-sign.html

  Eller kanskje kan vi innføre ein ny mote: Å kle på oss to ulike vottar...? Eg likte forresten spesielt godt den raude og kvite votten din!

  SvarSlett
 5. Sokker er 100 ganger verre å få ferdig! Selv om jeg har flere uferdige votter enn sokker, men det er fordi jeg har gitt opp sokkestrikkingen(jeg har faktisk lurt på å lage en votte-sokke swap, slik at jeg kunne få meg noen fine, hjemmestrikkede sokker jeg også... ) Nummer tre fra høyre må du i hvert fall gjøre ferdig - den er utrolig nydelig!

  SvarSlett
 6. hmm... den foreninga tror jeg faktisk jeg også er medlem i....starta friskt på noen fine votter i sommer... da jeg var nesten ferdig med fjerde votten og superfornøyd (og drittlei av votter) oppdaga jeg det at jeg hadde da IKKE strikket to par votter, men 4 votter til venstre hånd.... siden har det ikke blitt strikket en maske til på dei vottane.... men en dag skal vel dei fire venstrehåndsvottane på seg en partner.... en dag...

  SvarSlett
 7. Skjønne mønster og farger :O)
  Klem, Anne:)

  SvarSlett
 8. Flotte votter ! Går fint å lage par til dem :-) Altfor galt at de skal være enslige..
  Ha ei fin helg !!

  SvarSlett
 9. Hi hi - ja, sånn kan man jo også si det:-)

  Og ingen har vel stjålet bare en vott...??

  Og ikke har vel vaskemaskinen spist bare en?

  Eg syntes no nesten synd i en stakkars enslig vott - du får henge bildet på kjøleskapet til påminnelse:-D

  God helg!

  SvarSlett
 10. Jeg ahr både votter og sokker i den kategorien der. Gjemmer de i noen år få å se om de finner tilbake til sin make. Merkelig det der. Ha en flott fredagskveld

  SvarSlett
 11. Alla vantarna är så vackra trots att de är ensamma. Så där var det hos mig också och jag försöker roda bot på det genom att sticka båda vantarna på samma gång....vi får se hur det går...

  SvarSlett
 12. Morsomt innlegg..., lurer på om jeg skal melde meg inn i foreningen! Tror jeg har 4 enslige votter..., hvor mange enslige må det være for å bli medlem?!!

  Foresten..., du har mange flotte enslige votter!

  God helg!

  SvarSlett
 13. Hehe, morsomt. Jeg syns definitivt noen av dem bør få seg en partner, ja...

  SvarSlett
 14. Her får man bare håpe at de fleste ikke forblir single. Mange flotte kandidater der. Veldig dekorativt å ha de hengende sammen også. Kanskje det kunne være et alternativ? ;-)

  God helg! :)

  SvarSlett
 15. Huffda stakkars enslige votter! Det var jo mange flotte mønstre der da så jeg håper du får gjort maken ferdig snart.
  Jeg har også hatt noen slike, men jeg har greid å få par av dem til slutt.
  Klem og ei finfin helg til deg:))

  SvarSlett
 16. hadde en enslig pulsvarmer som manglet sin make. da nr 2 ble stikket, selv etter samme mønster, garn og pinner ble nr 2 større en nr 1.. ikke vet jeg hvorfor, heller hvordan, men endte opp med å rekke dem opp og strikket de igjen paralellt. håper du ikke må gjøre det samme! dine fortjener absolutt en make.. :-) ha en god helg

  SvarSlett
 17. Neeei å nei, så mye fantastisk flott kan ikke bli liggende ensomt og forlatt. Det må da finnes en løsning på dette? Hmmm....det er vel derfor jeg aldri begynner eller begir meg ut på slike avanserte prosjekter.....regner med jeg fort hadde blitt et medlem av klubben da!
  Men du gir deg vel ikke?

  SvarSlett
 18. Uansett om de er enslige, så var det jammen mange flotte votter her! Men denne foreningen, og dens søsterforening (sokker) er nok ganske velkjent for de fleste av oss ja...
  Men ideen om å lage julekalender av de, eller starte en KAL eller SWAP for å lage/få maker til de, var jo kjempebra! Lykke til da :-)

  SvarSlett
 19. Så mange flotte enslige votter! Så nettopp på adventskalender strikka av bitte små votter, du får satse på å samle opp enslige votter til du har nok til adventskalender :)

  SvarSlett
 20. Å så mange flotte votter! Synes du skulle late som du begynner på nytt og ikke har strikket den første allerede, da blir det mye morsommere, hehe. Likte aller best den røde og hvite votten. Ja også Paradoxical da, de er jo absolutt min favoritt.

  SvarSlett
 21. Ha ha Anne , herligt indlæg , akkurat har jeg det sådan med sokker , selv om jeg er blevet flinkere til at strikke på 2 samtidigt.

  God vottesøndag til dig.

  SvarSlett
 22. nei dette går da ikke an unge dame! Tenk så mange lekre vottepar du får her. Nå gleder jeg meg til å se de ferdige parene. Tar du utfordringen?

  SvarSlett
 23. Mange nydelige votter der, men den votten i svart og hvit med mønster på skrå likte jeg spesielt godt.
  Ellers så blir det vott nr.2 når jeg en sjelden gang strikker det, men på mine votter er det tommelen som er tung å få strikket......
  Det blir gjort men med mye sukking!!

  SvarSlett
 24. Wow- a feast for my eyes! I've # 1 and # 5 cast on too, but am not actively knitting on them. But I should, they are lovely mittens.

  SvarSlett