onsdag 9. november 2011

Fiin Gammel Aargang...

Akk ja, smaken er som baken, og den er delat.
Det var interessant å lese kommentarene til mitt forrige innlegg. Meningene var delte - heldigvis. Tenk så kjedelig om alle var enige om alt.

Det jeg etterlyste, var tips om gode blogger om velvære for godt voksne damer. Det fikk jeg ikke. Kanskje jeg rett og slett får starte min egen Annepålandets Bjutiblogg For Fiin Gammel Aargang?

Eksempel på bruk av sminke for en mer fargerik hverdag. Bildet er tjuvlånt fra italienske Vogue.
Vil nok kreve bruk av +2-brillene, minst, å få til dette her.
 

Noen er som meg - og syns det er gøy å fjonge seg litt, uansett alder. Og med alderen får man andre behov enn man hadde i ungdommens vår. Det betyr jo ikke at man er 100% jålete hele tiden og leser sminkeblogger dagen lang. Jeg leser alle slags blogger, jeg, og jeg er kvalitetsbevisst. Og det hadde vært gøy å lese om voksen velvære, i tillegg til strikkeblogger, syblogger, interiørblogger, fotoblogger, reiseblogger, parfymeblogger, kulturblogger, matblogger, teblogger mmm.

Selvfølgelig finnes det viktigere enn å pynte seg.
Selvfølgelig!!! DET MESTE her i livet er viktigere enn det vi blogger om i denne bloggesfæren som vi befinner oss i. Det vi blogger om her, de fleste av oss, er DE HYGGELIGE tingene i hverdagen. Hurra for hyggelig, sier nå jeg. 52 par strikka sokker er ikke viktig i det hele tatt, selv om jeg hadde det MORSOMT mens jeg holdt på. En stabel strikkede vaskekluter er heller ikke viktig. Kort som det tar en uke å lage er ikke viktig, men det er GØY. Spraymalte messinglysestaker er ikke viktig, ikke sinklykter på rekke og rad heller, eller enda en hvitmalt stue, men det ser KOSELIG ut. Kunstferdig innpakkede julegaver er hverken viktig eller nyttig, men en GLEDE å gi og en GLEDE å få. Foto- og kunstblogger er ikke viktig, men VAKKERT å se på. Sy- og quilteblogger er ikke viktig, men INSPIRERENDE. Parfymeblogger er heller ikke viktig, men åhhh, jeg elsker dufter. Det eneste som kan sies å være viktig her, må vel være matbloggene, for mat må man jo ha for å overleve.... :-)

Kort sagt, vi befinner oss i FEELGOOD-sfæren her, kos og fjas, inspirasjon og estetikk, hygge og nytte. Men VIKTIG - nei. Og hva som er morsomt å lese om, avhenger jo av egne interesser. Og jeg er interessert i alt som kan gi hverdagen litt farge, litt glam, en oppstiver når dagen er grå.

Jeg leser som sagt alle slags blogger. Selv om As Almanakk hovedsakelig dreier seg om strikking og andre typer håndarbeid, pluss diverse tull og tøys, har jeg et bredt spekter av interesser og liker å lese om det. Men for at en blogg skal være interessant, må den være GOD. Det holder ikke at den handler om strikking, hvis den ikke er godt skrevet, med fine bilder, personlig vri, og gjerne en ekstra snert. Utvalget er så stort at det skal litt til for å skille seg ut i mengden - med unntak av velværeblogger for godt voksne, tydeligvis.

Hadde tenkt å slenge på noen eksempler på hva jeg mener med GODE blogger - litt bloglovin' - her, men det får bli en annen dag.

I mangel av gode blogger på emnet, slenger jeg med noen bra velværetips for oss av fiin gammel aargang:
1. Se deg kun i speilet når du ikke har briller på, da ser alt helt fint ut (BodilEs metode), eventuelt ikke se i speilet i det hele tatt (Ruths metode). Takk for fine tips, damer!
2. Ikke speil deg sammen med din 30 år yngre datter! (Annepålandets metode).
3. Sleng på deg et smil! Alle som har studert statistikk, økonomi etc etc vet at oppadgående kurver er mye mer hyggelig enn nedadgående. Og sure folk er dessuten stusselig.
4. Og sist, men ikke minst: Gjør det du syns er gøy så snart du har muligheten til det, uavhengig av hva andre måtte mene!
Testet og godkjent av Annepålandet. Funker fint.

Finnes det forresten noe finere enn knallblå himmel på en novemberdag? Bildet tok jeg på dagens morgentur - med bikkja i den ene hånda, bæsjeposen i den andre og kamera i den tredje... Fine, oppadgående kurver - man må jo bare være enig i at det er oppløftende!

Ingenting er mer oppkvikkende enn blå himmel i november! 
Optimistisk stigende kurver, det kan vi like. Tatt på morgenkvisten, helt uten sminke.

Nå skal jeg strikke votter! Ha en fin aften!


(Og hvis besøkstallene mine raser, tar jeg det som et tegn på at dette er noe som interesserer kun meg og ingen andre. I så fall får jeg vel konsentrere meg om vottebloggingen igjen, jadda jadda).

9 kommentarer:

 1. Det var ett långt o intressant inlägg. (Lite svårt med norskan ibland.)
  Kanske att man inte bryr sig så mycket om utsidan som om insidan när man blivit lite äldre? Andra saker är viktigare. Men visst vore det intressant med den sortens bloggar också som du saknar.
  Ha det!

  SvarSlett
 2. Jeg synes det er fint at du tar opp et tema. Og vet du hva jeg tror det er bra for velværen å se på fine bilder med oppkvikkende blå himmel. Slik som å kjøpe seg friske blomster å ta innendørs det gir også glede som er godt for velvære. Ha en flott kveld. :))

  SvarSlett
 3. Veldig bra innlegg!
  Det er jo helt sant at det er blogger som også har et innhold eller en snert som du sier, jeg stopper opp ved og leser.
  Ellers har det lett for bare å dreie seg om vårt lille hjem og diverse hobbyer.
  Og hva er velvære?
  For meg er det hverdagsgleder rett og slett.
  Det er hvertfall å gå en frisk tur med hunden og nyte været om det er sol eller surt.
  Ha en fortreffelig kveld:)

  SvarSlett
 4. Fornuftige ord :-) Må si at jeg er MEGET imponert over den tredje hånda di ;-) Vi har nydelig novemberdager i Trondheim også - og jeg kjenner at jeg fortsatt lades av det...før vinteren setter inn :-)

  Ha det godt (med eller uten speil) - klem Siv

  SvarSlett
 5. Ja smaken er som baken.... Jeg liker også å pynte meg men når man eldes så endres det litt. Før kunne jeg ikke gå utenfor døren uten å ha på meg all "nødvendig " sminke, men nå klarer jeg å gå ut med bare litt. Liker allikevel å føle meg så vel som mulig.
  Synd at det ikke var noen som svarte på ditt spørsmål i forrige innlegg.
  Jeg kan kanskje komme med etpar ting:
  ikk i bursdagspresang faktisk 2 spa timer på forskjellig sted. Var på begge steder med passe mellomrom og det var bare herlig. Ryggmassasje og ansiktsbehandling. Velvære. Bare ligge der og nyte.
  Frisørtime, desværre sjeldent men med ekstra hodebunnsmassasje er nydelig.
  Gå tur og nyte naturen, finne motiver til bilder som man blir fornøyd med. Tenne stearinlys og sette seg godt til rette i sofaen med et glass vin eller en kopp kaffe for den saks skyld, hjemme eller på hytta.
  Kunne nok finne på mye mer.
  Ha en behagelig aften

  SvarSlett
 6. Takk alle, for fine innspill!
  Berit - SPA må være tingen akkurat nå, med hodet fullt av migrene og kroppen full av betennelser. Tror jeg må prøve det!

  SvarSlett
 7. Du har helt rett, flott innlegg!
  Det er lett å glemme og glede seg over de små tingene i denne store verden.
  Jeg tenker ofte på små byggeklosser (ja, jeg er småbarnsmor med millioner av legoklosser) hvilke byggeklosser vil jeg bygge livet mitt med? Noen må vi ha med bare fordi vi må, andre kan vi velge selv og tilslutt når jeg blir gammel vil jeg se på byggverket som har blitt mitt liv.
  også er det viktig å titte på byggverket innimellom også :)

  SvarSlett
 8. Innlegg til ettertanke, for hva er viktig når det kommer til stykket egentlig? Ikke så mye av det vi driver med til daglig kanskje, men så er det jo viktig likevel. Det er jo viktig å føle velvære både med å gjøre ting man liker og å kle seg/pynte seg så man blir i godt humør og føler seg vel, synes jeg.

  Tar til meg alle gode tips fra andre bloggere og spesielt det med ikke å speile seg med 30 år yngre datter. Har en sånn her også! :)

  Ha en fin dag! :)

  SvarSlett
 9. Ha ha, det var gode tips å ta med seg for alle og enhver egentlig det der :D

  SvarSlett