mandag 21. november 2011

En hals til halsen...

Dere tror kanskje at jeg bare krabber rundt i parker og hager og tar bilder av høstens rim og frost, men neida. Her strikkes det flittig - jeg har både strikket opp souvenirgarnet mitt fra New York og gjort ferdig par 2 i votteutfordringen min. Klaps på skulderen til Annepålandet!


Tause Birgitte har hatt en lang pause, men nå har hun kommet frem fra glemselen og har shinet seg opp for anledningen - sjekk øyesminken, her kan det være inspirasjon å hente nå mot julebordsesongen...


Halsen er strikket i Madelinetosh Merino Light i den vidunderlig vakre mørkerøde fargen Tart. Strikket på pinner nr 3 i noe som kanskje kalles "broken rib", eller kanskje ikke. Inspirasjonen kommer i hvert fall fra Tusenfryd-bloggen, der flinke Marit hadde strikket en body i denne ribbevarianten (øverste bildet i innlegget). Det så så fint ut - det måtte jeg prøve. Det foregår sånn at man strikker frem og tilbake, med 3 rett + 1 vrang, som forskyves i forhold til hverandre over to pinner. Litt vanskelig å forklare, men prøv så skjønner du det med en gang. Veldig dekorativ form for ribbestrikk, syns jeg.


Halsen er altså strikket frem og tilbake og sydd sammen til et rør. Det er jo en veldig vanlig fasong nutildags, men personlig foretrekker jeg halser som er litt mer fasongstrikket, som sitter tettere rundt halsen og er videre nederst - det er jo utvilsomt varmere. Men - her skal intet være uprøvd.


Halsen matcher perfekt til Gem-lua som jeg heklet for tre år siden. Den kommer fra Kim Hargreaves-boka "Heartfelt". Den er heklet med én tråd Rowan Kid Classic og én tråd Rowan Kidsilk Haze, med heklenål nr 6. Raskeste lua ever, tok under tre timer å lage, og jeg har brukt den masse. I boka er det noen perler langs kanten, men de droppet jeg. Tror nesten dette er den lua jeg har brukt mest gjennom tidene, jeg. Og nå har den fått seg en parhest.


Og dett var dett for i dag. Vottene kommer en annen gang - må jo fotograferes først.
Ønsker hver især en finfin uke!

12 kommentarer:

 1. Se her ja, hals og lue helt i min smak! Gleder meg til å se vottene!

  SvarSlett
 2. Det ble et kjempeflott sett, men også fine hver for seg!
  Nydelig farger på denne "new york" halsen din og lekkert mønster også!

  Praktisk med en utstillingshals når man vil vise frem... :O)

  Gleder meg til å treffe deg i morgen!

  klem

  SvarSlett
 3. Så utrolig flotte saker som varmer.
  Gleder meg til å se vottene dine.
  Klem Tone

  SvarSlett
 4. flott, både hals og lue. Ha en fin uke! Både krypende med kamera og oppreist :)

  SvarSlett
 5. Nydelig farge på den halsen!! Den så god ut! Og så fin lue a gitt;) Votter også? blir jo helt supert!

  SvarSlett
 6. Nydelig farge på den halsen! Tror jeg avstår fra å kommentere øyesminken..

  SvarSlett
 7. Så deilig hals, sikkert god og varm . Flott lue også. Takk for hyggelig kommentar hos meg. Ja det er stille og rolig i fjellet, det er det egentlig for det meste enda. Det eneste man hører er litt fuglekvitter og suset fra elven like nedenfor. Deilig!! HA en flott mandagskveld

  SvarSlett
 8. Så nydelig farge. Jeg har fått helt dille - nå har jeg strikket halser nok til et flerhodet troll tror jeg.

  Jeg likte denne så kanskje jeg må strikke enda en bare sånn at jeg får testet ut teknikken? ,)

  Ha en super uke.

  SvarSlett
 9. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

  SvarSlett
 10. Absolutt, klapp på skulderen til Annepålandet :)
  Nydelig rødfarge på den halsen, ahhh.

  SvarSlett
 11. Så flink du er som holder på med votteutfordringen din. Og bonusen blir jo alle de flotte votteparene du får. Halsen var også kjempefin og ble jo et flott sett sammen med luen.

  SvarSlett
 12. Elsket halsen. Det er mye lettere med en hals enn skjerf, når man kler seg. Kjempefint

  SvarSlett