søndag 6. november 2011

Utfordringen...

Tusen millioner takk for alle kommentarer til mitt forrige innlegg! Det setter jeg utrolig stor pris på, hver eneste en. Morsomt å se at dere har forskjellige favoritter her. Min favoritt er... vet sannelig ikke jeg. Jeg liker alle sammen, det er jo derfor jeg begynte å strikke dem. Men så kom det noe i veien osv.

Liv mente jeg måtte gjøre ferdig votteparene, og jeg har faktisk vært inne på tanken selv. Det er jo strengt tatt det eneste fornuftige, så den utfordringen tar jeg. Annepålandet jobber bedre når hun får et spark bak, så nå har jeg lagt følgende plan (best å skrive det ned her, så jeg blir nødt til å følge opp):


Neste uke - i uke 45 - skal jeg strikke ferdig ett par. Martes siksakvotter blir første par ut (nr 3 fra venstre på bildet i forrige innlegg). De var morsomme å strikke, og var veldig gode å ha på, så jeg skjønner ærlig talt ikke hvorfor jeg ikke ble ferdig med dem - men det kom vel noe annet i veien som vanlig. Det gjenstår bare en tupp, så det blir en myk start. Passer fint, for det er både bursdags- og julegavestrikking på gang her samtidig. Bildet er fra i vår, da jeg gjorde et dypdykk i restekurven og konstaterte at dette var de perfekte restegarnsvotter.  Ferdig!

I uke 46 skal jeg strikke ferdig de røde (nr 4 fra venstre). Det gjenstår bare en halv vott og tomler, og de var egentlig superraske å strikke, så man kan jo spørre seg hvorfor de ikke ble ferdige. men det er sånt som skjer i en strikkers liv - så mye å strikke, så lite tid.  Ferdig!

I uke 47 skal jeg strikke ferdig Heart of Mesa (diagonalstripet vott i midten). Jeg var teststrikker her, og det hastet veldig med å få den første votten klar, så alt annet ble lagt til side. Tynne pinner og masse mønster, men jeg er nesten halvveis på nr 2, så det skal gå bra.  Ferdig! (riktignok ikke i uke 47, men ferdig er ferdig!)

I uke 48 skal jeg strikke partneren til nr 3 fra høyre - pulsvanten Botanical Mitts. Teststrikk det også. Nydelig vante med mange tekniske finesser. Het blir det mye å gjøre, for jeg har ikke begynt på nummer to enda.

I uke 49 blir det Paradoxicals tur (lengst til venstre). Her var jeg lur og strikket begge to parallelt - likevel ble de ikke ferdige, men det gjenstår ikke så mye. Utrolig morsomt og originalt mønster på de vottene!

Nok å gjøre frem mot jul, altså. Resten får jeg komme tilbake til.

Jeg skal ta med meg Hobbyvenns råd på veien - late som jeg begynner på nytt og ikke har strikket den første votten allerede, for da blir det mye morsommere. Høres lurt ut. Nå er det forresten ikke sånn at det ikke er morsomt å strikke nummer to, for det er det som oftest, men det er enda morsommere å starte på noe nytt. Det er alltid så mye spennende på vent. Men nå skal jeg begynne et nytt og bedre liv. På mandag. Jeg lover. Ha en fin dag!

8 kommentarer:

 1. Lykke til. Jeg gleder meg til å se masse flotte vottepar på bloggen her framover. Og lurer på om jeg skal ta fram mine tre (halve) par, eller bare late som om de ikke er der...

  SvarSlett
 2. Nå har du virkelig lagt en slagplan for å få vottene ut av Enslige votters forening:)
  De kommer nok godt med til julegavesamlingen din -LYKKE TIL!

  SvarSlett
 3. He, He lurt!! Jeg er imponert over at du har mønster og alt garn inntakt!! Jeg er også tilhenger av paralell strikking!! Alle vottene er kjempefine!! Du blir helt sikkert ferdig!! Ha en fin dag!! Annek:-)

  SvarSlett
 4. Kjekt med en plan, lykke til.
  Klem Tone

  SvarSlett
 5. Hørest ut til at du har ein god plan!! Her kjem det nok til å dukke opp flotte vottepar som perler på ei snor!!

  SvarSlett
 6. Det hjelper med et spark bak og litt utfordring, og nå høres det ut som du har lagt en god slagplan for å få ferdig noen av de flotte vottene.

  Skal strikke ferdig vott nr 2 denne uka jeg også, men har glemt å notere pinnestørrelsen på nr 1 så det kan jo bli et festlig resultat.

  Det var ikke så mye å velge mellom på Purl Soho da mannen var der heller, men tydeligvis litt mer enn da du var der.

  God vottestrikking! :)

  SvarSlett
 7. Dette kommer nok til å gå bra. Lykke til. Og tenk så fornøyd du blir med deg selv når du har gjort ferdig alle disse vottene!

  SvarSlett
 8. Det er alltid godt med planer og det er lett å lage dem. Det vanskelige er å følge opp, og her snakker jeg av egen erfaring:)
  Håper det lykkes for deg for her var det mange flotte votter!

  Jeg har noen enslige liggende jeg og, for votter liker jeg ikke å strikke, de blir jo nesten aldri ferdige. For det første må man strikke to (helst like) og når man er ferdig med hånden må man jammen strikke to tomler også. Hadde det ikke vært for tomlene hadde jeg likt votter. Det er derfor jeg liker sokker - de har ingen tomler:)
  Jeg likte ideen om å tenke at man begynner på noe nytt når man tar fatt i noe som er blitt liggende!

  SvarSlett