mandag 7. november 2011

Dagens dikt, selvportrett med mer...

Spejlet er givet os mensker af Gud,
men Fanden har giet det dén feil:
at det aldrig kan vise, hvordan man ser ud,
når man  i k k e  ser i et spejl.
Piet Hein


Bildet er fra en hjemmelekse på fotokurset jeg har gått på i høst - tema selvportrett. Det er sannelig ikke lett å ta bilde av seg selv, hverken med eller uten strikkeluer... Men jeg er veldig fornøyd med hårfargen!

Og forresten - Annepålandet lurer på så mangt - hvorfor er alle beautyblogger, for eksempel, skrevet av unge jenter i tjueårene, eller maksimalt trettifem?? Det er jo fortsatt gøy å pynte og fjonge seg når man er førti og femti med mer (selv om verden har blitt litt uskarp i kantene)! Hvorfor er det ingen fine, voksne damer der ute, som i tillegg til å skrive om hårkurer, mascara og sesongens neglelakker, også blogger om håndkremen som holder hendene dine evig unge, de fineste brillene for å tre tråden i nåla, og hvordan sminke seg når smilerynkene blir mer fremtredende enn den ungdommelige glød? Og om mote for oss som ikke vil gå med skinnyjeans og tjue cm høye hæler? Jeg ville lest det!

Hver alder har sin sjarm, jadda jadda, men alt blir gøyere når man kan pynte seg og sette litt farge på tilværelsen. Jeg vil ha litt inspirasjon i novembermørket!

Og ha en fin - og forhåpentligvis fargerik - uke!

11 kommentarer:

 1. Her måtte jeg smile (og det er ikke første gangen Annepålandet får meg til å smile heller!)
  Ikke lett det der med å pynte seg når man runder 40 og begynner å nærme seg 50. Min metode er å kun se meg i speilet når jeg ikke har på meg briller, da ser alt bare helt fint ut! :)

  SvarSlett
 2. Bodil - det er et veldig smart triks! Jeg har prøvd det, og det funker veldig bra - inntil jeg får se meg selv på bilder, da lurer jeg veldig på hvem den halvgamle dama er...

  SvarSlett
 3. Jeg tror det finnes litt av det du etterlyser i mange andre blogger jeg...vi har så mye annet å skrive om også, for vi har kommet litt lenger i livet ;-)

  Ha en fin kveld - klem Siv

  SvarSlett
 4. Jaaa, jag håller med! Hoppas du får några schyssta länkar att dela med dig av!

  SvarSlett
 5. Hehe, det ga meg noe å tenke på ja. Er vel enig med Siv at det finnes så mye annet å skrive om. Meeen noen sminketips og slikt er jo ikke å forakte- spesielt om morgenen når en har liten tid !
  Ha en fin kveld:)

  SvarSlett
 6. Helt enig med deg!
  Men det er vel sånn at vi liker å fjonge oss og dulle med oss selv, men det er liksom ikke det viktigste i livet lengre...Mye annet som, for meg i alle fall, er mye viktigere: familien, venner, en god bok...Så på min blogg er det svært lite sminketips for å si det sånn;) Men noen gode trivselstips og selvpleie og lure motetips for voksne damer hadde ikke vært å forakte;)

  SvarSlett
 7. Nå har keg kommet langt lengre enn de fleste av dere. Jeg er helt enig med deg, kunne tenkt meg mer info og vanlige innlegg om disse dagligdagse utfordringer. Vi som er veldig voksne liker å pynte oss og bli vakre på vår måte, med mer eller mindre rynker. Det blir vel aldri slutt på lysten til å pynte seg og ta seg ut på best mulig måte. Så middelaldrende og eldre hjelp hverandre med å veilede og informere og skryte av hverandre. Ha en flott dag. Du tar opp mange flotte saker annepålandet

  SvarSlett
 8. Hei!! Jeg er helt enig i at det kan være gøy å pynte og fjonge seg, men å lese om det???? Dårlig skrevet i sminkeblogger....... Nei da vil jeg heller lese formingsblogger!! Les heller tips i de bladene datteren din leser- Elle og andre moteblader. Mitt tips!! Sminke seg moderat, litt "brunkrem" men se i dagslys, passe på overganger-hals hårfeste!! Heller bruke penger på frisør og hårfarge-nyvasket hår!! og fine sko!! (Jeg jobber som sminkør, men jeg sminker meg veldig lite, Jeg kan hvis jeg må.) Det høres ut som jeg er yrkesskadd.....Det er bra du tar opp dette, så får vi en liten meningsutveksling i denne høflige bloggverdenen!! Ha en fin dag!! AnneKari:-)

  SvarSlett
 9. Jeg ser meg konsekvent ikke i speilet jeg, det er enklest sånn. :) Himmel og hav - alle vottene!! Og så mange fine det var. Hvorfor strikket du ikke ferdig Druidevottene? Jeg har snust litt på dem, men kan ikke bestemme meg. Var det noe ved dem du ikke likte?
  Her er det skikkelig kalet i dag og jeg sitter og prøver å manne meg opp til å gå ut og hente inn noe ved. brrrrrrrrr. Flere kuldegrader der ute.

  SvarSlett
 10. Jeg har lest gjennom innleggene nå fordi noe av det du skrev i siste blogginnlegg fanget min adresse. Jeg er enig med deg forresten, sammen med strikking og det andre (formeting) kan vi godt prøve å dele ut noen råd ang.velvære. Det er da gnist i oss ennå, selv om vi vet at innsiden teller mest....... ;))

  SvarSlett
 11. Du savnet en bjutiblogg for oss over 40... Det kan jeg dessverre ikke peke deg i retning av, men jeg vet en som er ganske interessert i slike ting, og har mer en EN historie å fortelle om sminke :-)
  TovePia! :-)

  SvarSlett