lørdag 26. november 2011

Kosesokker...

Som jeg har nevnt før, har jeg en hel haug med tantebarn - i alle størrelser og fasonger. Noen av dem får sokker til jul - enten de vil eller ei:


Gavekonsulenten min, Dattera på 19, var ikke enig i at sokker er den beste julegave - det ble for kjedelig, mente hun. Det kan hun si, som rafser til seg det ene paret etter det andre av mors varme ull- og alpakkasokker...  :-S  


Men hvis jeg strikket tykke, lange, myke alpakkasokker, typ kosesokker, da kunne det kanskje gå an. Så disse ble godkjent under tvil. Og når nettene blir lange og kulda setter inn, blir det kanskje ikke så gæli likevel med tykke, varme sokker. Ungdommen nutildags har jo alt, kanskje bortsett fra hjemmestrikka sokker...?


Jeg tviler på at tenåringstantebarna mine leser tantes strikkeblogg, så jeg viser bilder her. Samtlige er strikket i Sterk. De grå og brune er Kertu-sokkene, som jeg har strikket flere av tidligere. Enkel og grei oppskrift som går rasende fort å strikke. De stripete er bare helt vanlige ribbesokker, med forsterket hæl. Det er forbausende hvor mye Sterk-garn jeg har pådratt meg gjennom tidene, men nå er jeg på god vei nedover i garnposen. Så da må jeg vel ut og kjøpe litt mer da....


Samtlige er strikket med pinner 3,5, men da jeg kom halvveis ned i det brune paret, fant jeg ut at 3,25 var det ideelle her. Det gikk med ca 90-100 gram garn pr par - altså snaue to nøster.

Jeg har lært av Kjære Far at det viktigste er å holde seg tørr på beina, uansett. Her om dagen leste jeg det i avisen også, så da skulle det være grundig dokumentert. Så da kan jula bare komme, jeg har gjort mitt.

Tre ullsokkene på - og ha en god og varm søndag!

10 kommentarer:

 1. Så nydelige sokker. Det MÅ jo være den perfekte julegave.
  Klem Tone

  SvarSlett
 2. Fantastisk flotte sokker.
  Ullsokker er ikke lenger bare raggsokker i gråspettet eller brunspettet garn. Så jeg tror nok helt sikkert at disse vil falle godt i smak.

  SvarSlett
 3. Så flotte! Mine jenter på 16 og 11 blir veldig glad for heimestrikkete sokker og votter. Nå har ikke jeg strikka så mye de seinere år, men har noen ferdigstrikkete umonterte pulsvarmere liggende. Et par er ikke helt ferdigstrikka, måtte kjøpe nytt garn og håper fargene ikke er for ulike, det ser greit ut.

  Ble veldig begeistra for kattesokkene og har vært på nettet og handla mønster! Mangler bare garn og pinner.

  SvarSlett
 4. Det er da flotte julegaver!

  SvarSlett
 5. Flotte julegaver syns ihvertfall vi som vet å sette pris på dem. Hvis barna får velge så velger de ikke sokker, men når de først har fått dem så er de nesten alltid på. Ha en flott helg

  SvarSlett
 6. De stripete røde var jo kjempesøte da *sjarmert*

  Jeg er også veldig usikker på det med sokker til jul. På den ene siden hører jeg daglig på radio eller tv "bare sokker til jul" med vekt på bare, men samtidig setter i hvert fall de som får sokker av meg pris på dem. Hva de tenker veit jeg jo ikke, men det er i hvert fall ikke noe høy stjerne i samfunnet (eller er det i reklameverden?).

  SvarSlett
 7. Pinneguri: Jeg har lurt litt på det samme. Sliter sokker med ufortjent dårlig image? Er det noe som henger igjen fra barndommen, da det var mer stas å få leker enn harde, gråspraglete raggsokker?
  Uansett - snart er det nesten ingen som strikker sokker mer, og da blir det plutselig retro og veldig in med hjemmestrikka, og folk vil stå i kø på loppemarkeder og bruktbutikker for å rive til seg et par. Eller???

  SvarSlett
 8. Utrolig flotte sokker!!Med hilsen Tinemor t

  SvarSlett