fredag 25. november 2011

End of May...

Ja, tenk om det hadde vært slutten av mai, dere. Man kan alltids drømme. Men det er navnet på siste ukes votter i votteutfordringsføljetongen min det dreier seg om her - End of May Mittens. Foreløpig går det som det skal med utfordringen, og jeg er ganske imponert over meg selv - foreløpig.


Harde fakta:
Oppskrift: End of May Mittens av Mandy Powers.
Garn: Trysilgarn Sportsgarn fra Europris, til 12 kr pr nøste (a 50 g). Det gikk med snaue ett nøste av hver farge (rødt og hvitt) pluss en liten slant blå Sterk til belegget.
Pinner: 3


Valg av farger er viktig. Jeg la merke til disse vottene da de dukket opp på Ravelry, men fargevalget på originalen appellerte ikke spesielt til meg. Det var først da de røde og hvite variantene begynte å dukke opp, at jeg skjønte at jeg måtte ha et par jeg også. Veldig fint mønster, veldig grei oppskrift.

Garnet er nytt for meg - har aldri kjøpt "billiggarn" før, men ser at mange rundt i bloggeland bruker mye av det. Rødfargen er i hvert fall skikkelig fin. Nå er jeg litt spent - vil votter til 25 kroner vare like lenge som votter til for eksempel 100 kroner eller mer? Det er et tykt, kraftig ullgarn og vottene virker både stødige og fine. Godt å strikke med var det også.

Tommelen er strikket på typisk amerikansk vis - innfelt i siden. Det "forstyrrer" jo ikke mønsteret, som en tradisjonell tommelkile gjør, og det funker fint. Men personlig holder jeg en knapp på vanlig tommelkile.


Skulle gjerne hatt disse vottene selv, men jeg har sikkert hundre par votter allerede, og selv om vinteren her kan bli både lang og hard, er det begrenset hvor mange par votter man rekker å bruke. Rett og slett. Så Dattera har fått disse.

Jeg har forresten en nært og personlig forhold til alle vottene mine - men det er ikke til å komme fra at de tar en del plass etter hvert. Kanskje jeg skulle ha en votteauksjon her på bloggen? Eller åpne en bruktvottbutikk - verdens første (?). Mulighetene er mange.

Ha en fin lørdag!

14 kommentarer:

 1. så fine!! De passet godt rødt o ghvitt altså :) heldig datter som får dem :) og vottebutikk blir nok en slager :) go for it :) ha en fin helg!

  SvarSlett
 2. Disse ble nydelige. Jeg er imponert over gjennomføringsevnen din nå. Du ferdigstiller jo votter over en lav sko her :-)

  God adventshelg!

  SvarSlett
 3. Nydelege vottar. Og den blå kanten framheva hovudmønsteret. Fekk lyst på eit par eg og.

  SvarSlett
 4. Nydelege vottar! Dette mønsteret er verkeleg fint!

  SvarSlett
 5. De ble flotte i rødt og hvitt!

  SvarSlett
 6. vottebutikk, YES PLEASE!

  Du lager nemlig sykt fine votter, og det gjør ikke jeg :P

  SvarSlett
 7. Så heldig datteren er for dette var virkelig flotte votter.
  God helg
  Klem Tone

  SvarSlett
 8. Det får väl bli slutet av novembervantar i stället!Jättefina och dekorativt med den blåa kanten!/ Annika

  SvarSlett
 9. Hei!

  Utrolig flotte votter!
  Jeg må si at jeg er ofte innom bloggen din, og synes du lager utrolig masse flott! Men det er heller sjelden jeg får lagt igjen kommentarer, for iPhonen min vil ikke la meg få gjøre det lenger.. Men nå har jeg lånt meg en bærbar pc, og DA må jeg prøve å ta meg en runde og legge igjen kommentarer på flotte bloggesider som denne :)

  Ha en fin lørdag!

  SvarSlett
 10. Jeg har de liggende i køen min - og når jeg ser hvor flotte de blir i rødt må jeeg dytte litt på dem, tror jeg. Men det er som du sier, man har jo ikke bruk for så mange par selv og det begynner å fylles i skuffene her også.

  Håper du får en fin andventshelg.

  SvarSlett
 11. Disse har jeg også strikket, i gult og mørkerød, brukte peruvian highland wool og pnr 3,5. Herlige votter, jeg har brukt mine mye!

  SvarSlett
 12. Så fine dei vart! Kan vel bli fine å bruke ein kald 17. mai også, med dei fargane, og dét namnet! Men dét tenkte vel ikkje designaren på, eller har ho tilknyting til gamle Norge? Mønsteret er i alle fall identisk med inste delen av "Appelsina" frå Selbustrikk-heftet mitt frå Rauma.

  Om du treng å minke votte-lageret er kanskje Lys i mørket-aksjonen ein idé? Eg driv og strikkar til denne juleaksjonen no, etter å ha lese om han på bloggen til Monstermønster:

  meretesmonstermonster.blogspot.com/2011/09/lys-i-mrket.html

  SvarSlett