søndag 27. november 2011

Enda flere julegavesokker...

Sannelig - så var det plutselig første søndag i advent, gitt. Så da tenner vi et lys i kveld, vi tenner det for glede.

Hos Annepålandet er det totalt mangel på julestemning. Så vil du ha julestemning, anbefaler jeg en runde på de mange fine interiørbloggene rundt omkring. "Interiørbloggene syder og koker av julestemning," leste jeg nettopp i Rom123 (et interiørblad, fint, anbefales!). Ja, de formelig velter seg i lyslenker og snøkrystaller og engler og hva som måtte være in på julepyntfronten i år. En ting er sikkert, røde nisser er det ikke.

Om julestemningen plutselig skulle finne på å dale ned i skjul så moder tenner alle lys og ingen krok er mørk, skriver jeg kanskje et adventsinnlegg eller to. Men sikkert er det ikke.

Det som er sikkert, er at jeg får en del spørsmål i kommentarfeltet, og jeg lurer litt på hvordan jeg skal gjøre det med svar. Noen ganger går jeg inn på bloggen til den som spør og svarer i kommentarfeltet der, men da kommer det jo ikke noe svar på spørsmålet i mitt eget kommentarfelt. Så heretter gjør jeg det sånn: Jeg svarer på spørsmål i mitt eget kommentarfelt. Så hvis du lurte på noe, må du gå tilbake og sjekke neste gang du er innom. Tungvint for deg - lettvint for meg. Jaja. Har noen forslag til bedre løsninger, tar jeg imot med takk.

To par sokker til fra julenissen, eller hvem det nå er som ordner med denslags:


Begge parene er strikket i Sterk på pinner nummer 3. Helt vanlige ribbesokker med striper som ble bestemt av hva som fantes i resteposen. Kan brukes som raggsokker, innesokker, utesokker, kosesokker, nattsokker eller tøfler, alt ettersom.


Jeg starter ofte med noen runder rettstrikk - gjerne en 4-5 omganger - det blir en fin rullekant.
Og det er flere som liker å gjøre det på den måten - nylig stod det en artikkel om akkurat dette hos TECHknitter. Anbefaler bloggen - der er det massevis av gode tips og teknikker, les og lær!

Nå blir det nok ikke flere sokker på en stund. Nå skal jeg hive meg over vottestrikkingen igjen. Og så har jeg fått det for meg at jeg skal gjøre kål på garnlageret mitt - så da skulle jeg være beskjeftiget de neste hundre år.
Og så ønsker jeg deg en finfin dag! Tenn lys!

12 kommentarer:

 1. ha en nydelig 1 advent idag :)
  Utrolig fine sokker du har laget :)

  SvarSlett
 2. Skal si at her går det unna med sokkestrikking. Flink du er.
  God 1. søndag i advent.
  Klem Tone

  SvarSlett
 3. Så produktiv du er om dagen Anne. Jeg blir rent sjalu. Jeg sitter også med et garnager til oppover ørene. Det er så mange enkelt-nøster - hva kan det bli av det liksom? Det ender gjerne med sokker her i gården også, Ikke alle er så kunstferdige, men gode blir de. Det er liksom sokker jeg kommer til når det garnlageret skal minke.

  Burde strikket noen fantastiske julegaver også men er helt handlingslammet på grunn av det garnlageret.

  En del av hjernen min er også veldig klar over at Drops har salg på alt Alpakka garn ut året, men jeg har rett og slett ikke samvittighet til å kjøpe mer garn.

  Sånn er det :-) Men kanskje jeg skulle forsøke noen kunstferdige votter jeg også. Strikk videre inn i adventstiden, du - så jeg kan ta til meg litt inspirasjon :-)

  SvarSlett
 4. Jeg synes det er en god løsning å svare i eget kommentarfelt, for ofte er det flere som lurer på det samme, og da har man spørmål og svar samlet.

  Sokker er gode julegaver, jeg ble inspirert til å strikke et par til en strikker som bare strikker til andre!

  SvarSlett
 5. Her skjer det mye som jeg ikke rekker å få med meg:-) Mange flotte sokker har du iallefall strikket og om julefølelsen ikke er helt på plass så blir det nok mange varme føtter rundt om sånn ca 24. desember skjønner jeg:0) Flotte julegaver!
  Kos deg i adventstiden - julesnøen kommer tidsnok.

  SvarSlett
 6. Anita: Jeg har brukt hele høsten på disse sokkene, har bare samlet dem sammen her.
  Og jeg blir også litt overveldet av garnlageret mitt - så Drops sitt salg har jeg bare oversett i år.
  (For så å komme sterkere tilbake til neste år, antakelig...) :-)

  SvarSlett
 7. Vilken bra idé med rullkant, det ska jag göra på nästa par.
  Oftast svarar jag hos den som har ställt frågan men ibland kopierar svaret och klistrar in det i mitt eget svarsfält.
  Ha en trevlig första advent.
  Sarah.

  SvarSlett
 8. Tak for tipset om rullekanter, kanske jeg skal prøve det en dag :-)
  Utrolig fine sokker du har strikket!

  SvarSlett
 9. Hei og takk for sist!
  Du er en racer på sokker og votter..., kjempeflotte alle sammen. Jeg syns det er lurt å svare i egen tråd, ihvertefall hvis det er relatert til innlegget!
  Sender brev til deg i morgen, med minicards og en oppskrift!

  klem

  SvarSlett
 10. Så fint det var med striper. Jeg er blitt litt hekta på Sterk. Både å strikke sokker av og å bruke selv. Rett på foten. Frister å prøve med striper. I det siste har jeg strikket sokkene nedenfra og opp. På den måten har jeg fått brukt opp hele Sterknøstet.
  God advent til deg :)

  SvarSlett
 11. Fine sokker!
  Jeg er så glad for utfordringen din! Nå har jeg en haug med gaver klare. Noe går til internt julemarked på jobb, og resten blir gave til søstre og venninner. Veldig bra!
  Kos deg med adventen(ikke overlesset pyntet her heller, akkurat, men så har ikke jeg interiørblogg heller, moahhha).

  SvarSlett
 12. Sånne sokker er tingen. Jeg har mange med kruseduller og alt mulig på, men det er sånne reale med skikkelig vrangbord som er "sokker". Jeg står på hue oppi garnlageret mitt jeg også, Anne. Jeg fant ut at det må settes en grense et sted. Det var nesten så garnet tok over huset.
  jeg har lurt litt på det der med svar i kommentarfeltet jeg også. Jeg tror kanskje ditt forslag er det beste. Det tok foresten evigheter før jeg skjønte at det gikk an for meg å skrive i mitt eget kommentarfelt. Jeg er en smule treg.

  SvarSlett