onsdag 21. mars 2012

Litt trist, egentlig...

Da vi var i New York i fjor høst, kjøpte jeg souvernirgarn, blant annet et hespe Spud & Cloë Fine sokkegarn.
Ravelry får garnet fire stjerner pluss, men ikke hos meg.


Det er et sokkegarn, med 80 prosent ull og 20 prosent silke, i en vakker, bringebærrød farge. Jeg strikket fingervanter av det, og ble svært så fornøyd. Jeg brukte dem mye i fjor høst, for eksempel både her og der. De nuppet en del, og så raskt litt sørgelige og slitte ut. Så kom vinteren, og vantene forsvant nedover i votteskuffen og ble glemt.


Plutselig ble det vår, og de røde vantene kom frem i lyset igjen. Men hva er det med dette garnet???  Nå ser de ut som en støvmopp, med et hvitt belegg over det hele. Triste greier.


Og det var de vantene...  Jeg må nok strikke meg noen nye - flaks for meg at jeg liker å strikke vanter. Men jeg liker best at klærne mine varer i årevis. Ikke fordi jeg er så veldig sparsom eller gnien eller noe, men fordi jeg liker ting som varer. Jeg blir irritert av dårlig kvalitet.

Og så var rødfargen så fiiiiin... !
Ha en riktig bra torsdag!

17 kommentarer:

 1. Hei. Først må jeg få si at det er jo en aldeles nydelig rødfarge; elt min smak :-))Men så utrolig dumt at de blir sånn i bruk. Det må være silken som ikke er heldig i denne kombinasjonen... Men med racerfarten din i strikking, så strikker du fort et par nye du... Man gjør seg slike erfaringer med noen typer garn, og så er det noe med at man har lyst til å prøve nytt garn, men det er ikke alltid det er velykket. Får hive deg rundt og lage nye i et anna garn :-)) Vantene er jo kjempefine :-))

  SvarSlett
 2. Takk for koselig kommentar i bloggen min. Så hyggelig at du har lagt deg til som følger! Blogging er i grunnen en merkelig ting. Vi bloggere kjenner ikke hverandre slik vi kjenner andre mennesker vi omgås. Jeg trodde ingen ville savne meg om jeg stengte bloggen. Likevel opplever jeg at folk har savnet meg.
  Tankevekkende!

  Jeg vil også at alt helst skal vare "evig". Ikke noe bruk og kast-mentalitet her i gården, nei. Ønsker deg en fin morgendag!

  SvarSlett
 3. Kjempefin rødfarge!! Veldig synd når man kjøper noe man tror har god kvalitet og er slitesterkt, og så viser det seg at det ikke er det :S
  Og dte er jo noe med det at når man har brukt tid og penger på å lage noe, så vil man jo gjerne at det skal vare og :)

  Ha en strålende dag :)

  SvarSlett
 4. Er ikke sånt ur-ergelig? Jeg strikket en genser til DH i julepresang, fint garn, nydelig farge og en million fletter. Nå ser genseren ut som en utvasket fille. Det er ikke det minste morsomt når man har nedlagt masse arbeid i en ting og på toppen betalt masse penger for garnet. Usj.

  Men vantene var jo fine da. ;)

  SvarSlett
 5. Så surt, da!
  Godt du er en racer med pinnene. Plutselig har du nye :)

  SvarSlett
 6. Det var virkelig kjedelig! Så flotte vanter - og nydelig farge! Men håper du finner lysten til å strikke nye:)

  SvarSlett
 7. Har aldri sett maken. De ser jo ut som de har ligget under sengen min for der vaskes det ikke for ofte.
  Utrolig kjedelig :-(

  SvarSlett
 8. Fint mønster og flott farge. Jeg tror det er silken som har "protestert" Jeg ser det på silkeskjerf når de har ligget sammen med noe annet. Jeg tror silke må "bo" alene og ikke sammen med noe som kan lage en "tovete" effekt.

  SvarSlett
 9. Så utrolig kjedelig! Ja, den rødfargen var knallfin! Har du prøvd å bruke sånn rullestøvfjerner (eller hva det heter:)), sånn som vi bruker på klær? Kanskje det funker.... Alt for gale at ikke disse hanskene kan brukes igjen!

  SvarSlett
 10. Huff - så kjipt!!! Godt du advarer mot det garnet!!! Men så bra du er ved godt mot - og at du ikke strikket en genser i det garnet...

  SvarSlett
 11. Så utrolig kjedelig, for dette var jo virkelig flotte votter. Og fargen var jo rett og slett nydelig.
  Snart helg, kos deg
  Klem Tone

  SvarSlett
 12. Lykke til med neste par. Vantene er jo nydelige så det er leit at garnet ikke har samme kvalitet. Håper du blir heldigere med neste par.

  SvarSlett
 13. Det var synd! Flotte vanter og en aldeles nydelig rødfarge -og så mye arbeid som du har lagt i dem.
  Bedre lykke neste gang:)

  SvarSlett
 14. Såna upplevelser vill man inte ha när man har lagt ned så mycket jobb och hittat så fin färg!

  SvarSlett
 15. Fine vanter, og takk for tipset. Stod nemlig på Purl Soho og kikket på det garnet i dag, da det surret noe i bakhodet mitt om at jeg nylig hadde lest noe negativt om det...så da ble det kjøpt noe annet i stedet!

  SvarSlett
 16. Precis så blev mina strumpor också! (innan det gick hål på dem) Fast på mina gula sytntes det i alla fall lite mindre än på dina röda. Jag tror att det är dålig kvalité på silket som ligger bakom det hela. För det är ju liksom inte ullnoppor det där vita luddet.
  Dåligt och tråkigt hur som helst :(

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, dyrt og fint garn. Man blir jo så skuffet over sånt.

   Slett