mandag 13. desember 2010

Fortsatt en strikkeblogg...

Dette er fortsatt en strikkeblogg, i tilfelle noen lurte. Jeg strikker fortsatt sokker, og jeg er fortsatt med i 52 Pair Plunge på Ravelry, der vi skal strikke 52 par sokker i løpet av et år. Heldigvis er fristen ikke 1. januar, men 1. juni. Likevel ligger jeg tynt an. Det må nok bli en del kjappe raggsokker i tiden fremover, skal jeg komme i mål. Og jeg som heller ville strikke Pinneguris langstrømper på pinner nr 2, Nightinggalestrømpene som sikkert tar en evighet, selbustrømper, Badegakksokker og mange andre morsomme – og tidkrevende - oppskrifter! Akk ja, sånn er livet. Jeg kan jo alltids skylde på julegavestrikkingen, som kom litt i veien…


Uansett, her er sokker nummer 23 og 24 – julegaver begge to, men jeg sier ikke til hvem! Begge er strikket i Sterk (40% merinoull, 40% alpakka og 20% nylon), som gir utrolig myke og deilige, tykke sokker. Sterk-garnet har så fine farger, som blir mye finere ferdig strikket enn de er på nøstet.

De turkise (turkis melert, farge 814, veldig fin!) er Blueberry Waffles, strikket på pinne 3,5, damestørrelse. De grå (farge 807, veldig fin den også!) med litt restegarn i kantene er helt vanlige sokker, med 2r 2vr-vrangbord, forsterket hæl med kilefelling og stjernetå, i herrestørrelse.


Og her er par nummer 25 – Stephanie van der Lindens adventssokker. En bit av oppskriften hver fredag i adventstiden, så vil vi være i mål til julaften. Jeg er litt på etterskudd – skulle vel strengt tatt vært godt i gang med foten nå. Men – jeg kan jo alltids skylde på julegavestrikkingen, som kom litt i veien…

I dag er det Luciadagen, men siden dette er en strikkeblogg, overlater jeg til deg om du vil utvide din Lucia-horisont. I så fall kan du lese mer om den sicilianske martyren Lucia, som ble drept for sin tro på 300-tallet, her. Her får du også forklaringen på hvorfor det er stjernegutter med på laget, noe jeg alltid har lurt på. Her til lands er Luciafeiring mest en barnehage- og småskoleaktivitet, men i Sverige tar de Lucia på alvor.
 


På Luciadagen må vi selvsagt ha Lussekatter. Men – de har ingenting med Lucia å gjøre – og vil du utvide din Lussekatt-horisont, kan du lese mer om det her. Jeg elsker gjærbakst, og baker mine lussekatter etter en oppskrift fra et gammelt ukeblad  – og på Trines mektige matblogg står akkurat samme oppskriften, om du har lyst til å prøve. Anbefales! Ha en fin Luciadag!

7 kommentarer:

 1. Jeg syns du er helt utrolig sokkedyktig. Jeg ble nesten helt kurert etter den Cookie A-alongen jeg var med på og har ikke strikket (nesten ikke strikket) en eneste sokk i ettertid. Skjønt jeg må innrømme at jeg blir fristet når jeg ser hvor mye lekkert og morsomt det fins der ute.

  Jeg finner ikke igjen strikkejulegavene mine!! Jeg har lett i hele dag og de er helt borte. Her er det krise altså. Jeg får fortsette å lete. Jeg har ikke sett ute i garasjen enda.

  SvarSlett
 2. Klart det er en strikkeblogg! Du strikker jo masse... verre med meg, som har dobbeltsidig ensokk- og envott- syndrom. Men en vakker dag skal jeg vel strikke noe ordentlig, bare vent å se. Og så heldig du er som har produsert så mange herlige og vakre sokker! Ikke si det til noen men i dag måtte jeg kjøpe meg to par ullsokker på europris! "Strikkedronninga", ha ha!

  SvarSlett
 3. Hvis det er noen i denne verden som kan få meg til å få lyst til å strikke sokker, så er det du! Masse flott garn og mange flotte mønstre. Jeg gikk lei av raggsokker for en stund siden, og har siden det ikke strikket en sokk. Men nå tror jeg at jeg skal ta det opp igjen. Kunne du for eksempel tenkt deg å dele de to første bitene av adventssokkemønsteret? Syns de så fine ut, men så at jeg var for seint ute til å laste ned del 1 og 2. Har del 3, men det blir litt dumt å begynne med kilen... *ber pent*

  SvarSlett
 4. Hei Marte - hvis du leser her: Jeg har svart deg på bloggen din.

  SvarSlett
 5. Det er noen flotte sokker du strikker, heldige er de som får dem!
  Du kommer nok i mål med dine 52 par, du er jo allerede nesten halvveis og har jo ennå 5 1/2 mnd. igjen:D
  God uke videre:)

  SvarSlett
 6. Det er alltid kjekt med nye sokker, spesielt nå når vi trenger varme føtter :)

  Takk for hyggelig kommentar hos meg!

  Klem

  SvarSlett
 7. Imponerende... 52 par sokker på ét år! Så mange når jeg vist aldrig at strikke. Jeg er ikke så glad for at strikke strømper; men måske skal jeg bare i gang ;o)

  SvarSlett