søndag 19. desember 2010

For fred på denne lille jord...

Tenn lys!

Nå stråler alle de fire lys for ham
som elsker alt som lever, hver løve og hvert lam.
Tenn lys for himmelkongen som gjeterflokken så.
Nå møtes jord og himmel i barnet lagt på strå.

Det går mot årets mørkeste dag. Men snøen har ligget hvit og vakker over skog og land i mange uker allerede, og innimellom har det vært mange fine dager med solskinn og pastellfarger - som denne med blått vinterlys og rosa himmel. Ikke så lett å fange med kompaktkameraet, på tur med en sprelsk hund i bånd. Om julestemningen lar vente på seg, er det i hvert fall en andektig og nesten litt trolsk vinterstemning her ute i skogen. Den lille sorte hunden stopper opp, legger hodet på skakke og titter inn mellom busker og trær. Er det noen der? Tusser og troll?
Adventsangen er skrevet av Eyving Skeie. Men jeg liker også Inger Hagerups adventdikt så godt, og særlig det siste verset:

Vi tenner fire lys i kveld
og lar dem brenne ned,
for lengsel, glede, håp og fred,
men mest allikevel
for fred på denne lille jord
der menneskene bor.

For selv om jeg har skrevet en liten ønskeliste på forespørsel fra familien, er det egentlig bare to ting jeg virkelig ønsker meg til jul: Hvit jul - og det har vi jo allerede fått, og fred på jorden. Det ønsker jeg meg hver jul, men det ser dessverre dårlig ut for denne lille jord der menneskene bor...
 
Men uansett, ingen jul uten guttekor. Her er Nidarosdomens Guttekor med Pie Jesu av Andrew Lloyd Webber. Solister er Viktor Stenhjem og Lars Magnus Steinum. Sitt ned en liten stund. slapp av og nyt, for vakrere enn dette blir det ikke nå rett oppunder jul. 
 

4 kommentarer:

 1. Virkelig nydelig sang. Ja hvit jul har vi, og fred i Norge har vi. Får nok være litt fornøyde med det.

  SvarSlett
 2. Takk for at du deler denne flotte innspillingen med oss. Jeg er veldig glad i god korsang, og denne sangen er jo ekstra fin - jeg har både sunget den selv og akkompagnert den :)

  Ha en fin adventssøndag! Klem

  SvarSlett
 3. Tak for sangen - den er utrolig smuk!

  SvarSlett
 4. Nydelig. God adventssøndag.

  SvarSlett