søndag 12. desember 2010

For lengsel, håp og glede...

Tenn lys!
Tre lys skal flamme for alle som må slåss.

For rettferd og for frihet. De trenger hjelp fra oss.
Må ingen miste motet før alle folk er ett.

Tenn lys for dem som kjemper for frihet og for rett.


Dere lurer kanskje på hva det er for en adventsang jeg har her på bloggen. Det er jo ellers Inger Hagerups stemningsfulle ”Så tenner vi tre lys i kveld” vi har vokst opp med, de fleste på min alder i hvert fall. Men denne sangen lærte ungene på barneskolen, og den er så utrolig vakker. Den er skrevet av Eyvind Skeie (tekst) og Sigvald Tveit (melodi), og ble skrevet for NRK-serien Portveien 2, som gikk som julekalender på NRK i 1988, før mine egne barn så dagens lys. Den har siden blitt en av de mest populære adventssangene i Norge.
Ha en fin adventskveld!

4 kommentarer:

 1. Synes også at den adventsangen er utrolig fin! Synger den sammen med elevene mine når vi tenner adventslysene :)

  SvarSlett
 2. Hei... :O))
  Det verset hadde jeg faktisk ikke hørt før..., det var veldig fint. Passet så fint sammen med fredsprisutdelingen som har vært i helgen!

  Ønsker deg en flott 3. advents kveld!

  klem

  SvarSlett
 3. Takk for husmorpoengene :-) Kan takke min mor for mange av dem, hun har et halvt år på husmorskole, og har videreført mye av sin kunnskap, selv om ingen av oss er blitt "ordentlige" husmødre.
  Jeg elsker selbuvotter og samler på familiens gamle utslitte, og når jeg strikker nye bruker jeg dem som mønster. Kombinerer litt og setter dem sammen på nye måter.
  Eller anbefaler jeg boka Selbuvotten.

  SvarSlett
 4. Den är fin! Glad att du la ut länken, jag önskade få höra den i Önska i P2 (www.sr.se/p2, ett musikönskeprogram) men fick nyss reda på att Sveriges radio inte har den i sitt arkiv!
  Margaretha
  som varken har sett en Lucia eller lussekatt i dag

  SvarSlett