torsdag 9. desember 2010

A Fairytale...

Når det nærmer seg jul, tar vi frem jule-CD-ene fra alle årene.
Her er familiens favoritt, som vi må spille hvert år når det nærmer seg jul:
Fairytale of New York med The Pogues og Kirsty MacColl.

Sangen ble spilt inn i 1987, og det er musikkvideoen dere ser her. The Pogues er en irsk folk/punkgruppe, og Kirsty MacColl er en britisk sangerinne. Sangen er en duett mellom henne og Shane MacGowan. Sangen har blant annet blitt kåret til "Tidenes beste julesang" av en britisk musikkanal.

Sangen handler om to irske immigranter som møtes i New York og blir forelsket. Historien utspiller seg en eller annen gang etter andre verdenskrig. Mannen sitter i fyllearresten på julaften og minnes det turbulente forholdet, der forhåpningene om en lys fremtid ble ødelagt av alkohol og narkotikamisbruk. Tittelen er tatt fra J. P. Donleavys roman "A Fairy Tale of New York". I musikkvideoen spiller Matt Dillon politimannen som burer inn Shane MacGowan, og Dillon, som er en stor Pogues-fan, skal ha sagt at dette er det beste øyeblikket i karrieren hans.

En spesiell julesang, men fin!

(Kilde: Wikipedia)

6 kommentarer:

 1. Sangen er kjempefin, skikkelig julestemning!

  Jeg trodde selvfølgelig det dreide seg om noe du hadde strikket av garnet med nesten samme navn. Mulig jeg begynner å bli litt ensporet. Ha en fortsatt fin adventsuke! :)

  SvarSlett
 2. Der var den, ja! Hadde glemt hvem som synger (fy...). Takke tus!

  SvarSlett
 3. Den er bare så nydelig, men jeg liker også den norske utgaven med Halvdan Sivertsen og kona. :-) Den ble gitt ut på Frelsesarmeens juleplate for noen år siden, og jeg tar den fram hvert år! Det er et av FA's korps som spiller til (og jeg er kjempekresen på korpsmusikk).

  SvarSlett
 4. ååå.. elsker den sangen. Den er allerede i spilleren her!!! Er ikke jul uten!

  SvarSlett
 5. Flott sang, som vi på jobben har laget ny tekst til, a'la torsdagskveld fra Nydalen, som avskjedshilsen til sjefen som skal slutte til jul. Nå begynner jeg å kunne melodien skikkelig godt!

  SvarSlett