lørdag 2. oktober 2010

Oktober-mysteriet...

Det er oktober. Eller sokk-tober, som det heter blant innvidde sokkestrikkere. Det passer fint å sitte foran peisen med en toddy og strikke sokker i oktober. I fjor strikket jeg Kirsten Kapurs mysteriesokker. Sånn ble de, og dem har jeg hatt mye glede av. Så jeg ble med i år igjen jeg, sammen med 300+ andre.

Hver fredag i oktober blir oppskriften lagt ut, bit for bit, men uten bilder, så man aner ikke på forhånd hvordan sokkene blir. 1. oktober kom oppskrift på vrangborden (the cuff), neste uke kommer resten av leggen, uka deretter kommer hælen, så foten, og til sist tåa. Jeg har strikket flere av Kirstens oppskrifter før, både sokker og luer, og de er alltid tipp topp og lette å følge. Likevel er det jo litt uvant å strikke uten å vite hvordan det skal bli seende ut. Uansett, første etappe er unnagjort, og det ble sånn:


Dette ser jo greit ut, og så er det bare å legge dem til side til neste fredag. Garnet er Artisan Sock fra Hazel Knits, i fargen Serenity. Flott sokkegarn! Jeg strikker sokkene parallelt, på mine favorittpinner - Addi metallpinner, 15 cm lange, nr 2,5. Mange hevder et det er bedre/enklere/raskere å strikke begge sokkene samtidig på én rundpinne, men det gjelder ikke for meg. Jeg strikker fortest/penest/enklest på fire pinner. Men ikke hvilken som helst pinner. Det var stor forskjell da jeg byttet fra de gamle 20 cm pinnene. KnitPros trepinner (eller Harmony Wood eller hva de nå heter akkurat nå, de flerfargede trepinnene som slo igjennom med dunder og brak for et par år siden) var heller ikke noe for meg. Jeg strikker tydeligvis ikke som folk flest - det gikk så flisene føyk, og det endte med splittede spisser hver gang jeg strikket med dem. Så Addi er min klare favoritt til sokker. Særlig når det er fletter involvert, som her.

Vil du ikke strikke makne sokker som alle andre, kan du jo alltids være med på Socktober-fest. Der kan du strikke hva du vil, så lenge det er sokker. Mulighetene er mange i sokk-tober. God lørdag!

21 kommentarer:

 1. Vilken snygg början! Skall börja med mina idag och tänker också göra båda samtidigt, precis som du :) Egentligen föredrar jag Knit-Pro men har flera par i metall (gratis med sockgarn från Lidl - jättebra!).

  Ha det gott!

  SvarSlett
 2. Dette lover bra. Gleder meg til fortsettelsen :)

  SvarSlett
 3. Åh de er iallefall hittil lekre! Blir spennende å se videre. Jeg strikker alltid sokkene på 30 cm rundpinne jeg - hater sokkepinner :-)
  Sitter og beundrer skjerfet ditt også og lurer på om jeg skal herme - ja du har jo så god smak vet du :-)
  Et julepresangønske fra niese på alder omtrent med din datter vil jeg tro...
  "Jeg ønsker meg sånn skjerf vet du som alle har - sånn som er i ring vet du, og rekker ned til magen"
  Hmm - hun har ingen aning om garn, pusete eller ikke - farge
  "grønn/blått men ikke sånne striper vet du"
  antar hun mener lange fargeskift...
  "Ikke huller i" Ja jeg ser for meg at skjerf i patentstrikk slik du lager, sydd i sammen i enden slik at det blir en ring måtte være bra... I fjor gjorde jeg det lett for meg selv, jeg strikket ingen julepresanger :-) Men det er tydeligvis savnet, så jeg er vel igang igjen i år - litt koselig og da når de kommer med ønsker og håper på hjemmelaget :-) Kos deg i helgen Anne - her regner det og er perfekt strikke/te/stearinlysvær :-)

  SvarSlett
 4. Jeg fikk litt aversjon mot KALer etter den Cookie-KALen jeg ble med på her i fjor, men dette ser jo litt spennende ut det da. Og Julegavealongen har jeg helt glemt. Jeg skal virkelig ta meg sammen.

  Ja du, jeg så på Ravelry at det var garnsalg på Lidl. De har visst bare garn av og til og siden vi skal forbi en sånn butikk i dag så skal jeg jammen meg titte innom. Vi skal til Glasgow på besøk til Barnet i dag så nå får jeg se til å svinge meg litt her. ;)

  Ha en super helg. Håper været der er bedre enn her. Det regner og blåser noe helt inn i hampen.

  SvarSlett
 5. Nå skulle jeg kommentere på skjerfet også var det allerede ett nytt innlegg! :)

  Skjerfet blir lekkert og datteren er skikkelig heldig det er sikkert! Strikket skjerf til moderen i samme garnet i fjor og syntes det var så trådt å strikke med? Garnet har liksom "vinkler". Ikke noe yndlingsstrikkegarn, men resultatet blir mykt og lekkert!

  Spennende med mysteriesokker og begynnelsen din ser riktig så lekker ut. Hadde jeg ikke akkurat begynt på ett par sokker, skulle jeg blitt med, men her gjelder det å ikke være for ambisiøs :)

  Sverger forresten til magic loop med Addi lace eller Knit picks. Har så og si sluttet med fem pinner.

  Ha en fin helg! :)

  SvarSlett
 6. Spennende når man itte vet hvordan neste "oppgave" blir! At en liten vrangbord kan bli så fin :)

  SvarSlett
 7. Vrangborden lover godt! Den var spesiell og flott, og da må vel resten av sokkene være minst like fine.
  Så spennende å strikke sokker på den måten!
  Og det er kjekt å finne frem til de pinnene som passer best for en selv. Jeg liker aller best Knit Pro, for meg så fungerer de best, maskene sitter så godt på pinnene samtidig som de glir lett.

  Og du de vottene med prikker var herlige, riktig til å bli i godt humør av.
  Skjønner godt du ville beholde dem for deg selv:)

  SvarSlett
 8. Jeg lever fortsatt med at pinner er pinner!? Strikker med 4 pinner når jeg trenger det, og rundpinner når det passer..... Innser satdig at det er MYE å lære.... Heldigvis vet jeg at det er råd å få!!!! Men sokkene dine ser veldig lovende ut da!! Forsatt god helg!! AnneKari:-)

  SvarSlett
 9. Takk for pinnetipset. Helt enig at Harmony Wood er dårlige pinner. Pinnene er limt for å få flere farger, og det er mye klager på dem. Dette sokkeprosjektet er spennende og følge.

  SvarSlett
 10. Så spennende ting å være med på. Og begynnelsen ser jo fin ut. :) Lykke til videre med sokkene.. ;) Spent på å se resultatet.

  SvarSlett
 11. Spennende sett at strikke litt hver uke. Hvor mange sokker har du nå totalt?

  SvarSlett
 12. Det skal bli spennende å følge disse sokkene, men jeg er vel ikke i tvil om at de blir fine:-) Jeg strikker alltid ferdig en sokk, fester tråder og greier før jeg begynner på neste, men ser helt klart at det kan være greit å strikke de parallelt.
  Det er rart med sånne arbeidsvaner - som alle vaner er de litt vonde å vende:-)
  Kos deg med sokkestrikk (eller er du på skjerfet:) og ha en flott søndag.

  SvarSlett
 13. Så fint mønster du strikker på sokkene! Spennende å ikke vite hvordan de vil se ut underveis.
  Jeg har altså brukt etpar uker på et par ENKLE sokker. Det sier hvor gøy jeg synes det er med sokkestrikking. Kunne ønske jeg bare skulle strikke EN sokk. Hadde passet meg bedre, hi hi...
  Å, Faerytale-skjerfet til datteren blir nydelig. det er et herlig garn, som flere burde prøve.
  Jeg har planer om slike skjerf i julegave i år......apropos Julegavealongen, kremt.....den er visst kommet bort hos meg.
  Ikke glem å notere min nye blogg-adrs......jeg koser meg masse i den nye bloggen min :)
  Fortsatt god søndag. Her regner det som besatt i dag!!

  SvarSlett
 14. ....jeg ble visst registrert som Anonym....det var ikke meningen.

  SvarSlett
 15. Det ser veldig lovende ut, disse Kapur-sokkene.
  Ser ut til å være et lekkert garn du strikker av!

  SvarSlett
 16. Begynnelsen ser lovende ut :) Jeg ønsker deg en fin søndag!

  Klem

  SvarSlett
 17. Disse blir kjempefine!
  Jeg er selv med og strikker disse og syns det startet veldig bra.
  Er veldig spent på fortsettelsen.

  Ha en fortsatt fin søndagskveld!

  Pernilla

  SvarSlett
 18. De så jo ordentlig lekre ut. Jeg tenker stadig at NÅ er det på tide å strikke sokker, jeg har både mønster, garn og pinner klart, men jeg kommer ikke i gang :-)

  SvarSlett
 19. så koslig og fin blogg du har,jeg har nå lest gjennom alle innlegg,og av noen blir jeg rett og slett rørt,så fint som du skriver,eller di fine tingene som du lager,du er super flink!!

  SvarSlett
 20. Ser lovende ut dette her!
  Jeg bruker strømpepinner i tre, helt vanlige, ikke noe fancy, det funker best for meg. Greit å ha funnet ut det en gang for alle ;)

  SvarSlett