søndag 18. august 2013

Roser er røde...


Når Gemalen og jeg er på tur, har vi en grei arbeidsdeling: Han kjører, jeg strikker. Jeg kan kjøre bil, men han kan ikke strikke, så det er vel hva vi kan kalle en paretooptimal fordeling, til beste for alle parter.


På vei til Trondheim strikket jeg en pulsvarmer.


På veien hjem strikket jeg den andre. Et veldig greit Oslo-Trondheim&retur-prosjekt, med andre ord. Syns de er så fine! Har hatt lyst til å strikke dem helt siden jeg så dem på Marias blogg for mange år siden. Gotlandsmudden heter de. Rosen er hentet fra Hermanna Stengårds samlinger, mens de grå "rullene" skal symbolisere Visby ringmur. Dette er et av juli-mønstrene i Projos vottealong på Facebook. Jeg likte dette mønsteret veldig godt. Hva med en genser med sånne ermer, ville ikke det vært fint?

Oppskrift: Gotland
Pinner: 2,5 mm
Garn: Drops Alpakka (koksgrått og grått), Tynn Alpakka fra DSA (rødt og grønt), totalt 35 gram.

Ha en fin dag!

22 kommentarer:

 1. Høres ut som en perfekt arbeidsfordeling du og gemalen har når dere er på tur :-) Nydelige pulsvarmere - og ja, en genser med slike armer ville bli lekkert!

  Tidlig-tidlig oppe i dag og etter mange kaffekopper og bloggbesøk aner jeg at det er frokost på gang...og kanskje en tur etter hvert..
  Ha en god søndag! :-)

  SvarSlett
 2. De var flotte, veldig annerledes. Dette er sånt som frister å strikke til gaver. Har magefølelse på at det blir sånn.:)
  Jeg kan ikke strikke i bil/buss, da blir jeg kvalm. Fryktelig irriterende!
  Ha en fin søndag. Her er øspøs regn.

  SvarSlett
 3. Kjempefine! Bilstrikk er topp!

  SvarSlett
 4. Høres ut som en veldig grei arbeidsfordeling og den ligner veldig på vår ;) Veldig bra beregnet med en pulsvante ferdig hver vei, og helt nydelige var de også. Fine detaljer, hadde nok blitt flott i genser.

  SvarSlett
 5. Ikkje dumt å utnytte tida i bilen til strikking! Veldig fine pulsvarmere!

  SvarSlett
 6. De var skikkelig fine, Anne.
  Pulsvarmere er fine små prosjekter, som kan strikkes overalt. Og som sjal, så får man ikke nok av dem.......og det er fine gaver som er moro å gi bort. God søndag med regndråper på. Deilig innevær.

  SvarSlett
 7. Takk - nå skal jeg kanskje endelig klare å huske hva paretooptimalitet er ;) Og fiiiine roser var det og!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ingen kan få det bedre uten at noen får det verre. Noe av det lille jeg husker fra økonomistudiene for hundre år siden...

   Slett
 8. Perfekt. slik arbeidsfordeling har vi også :)
  Kjempefine pulsvanter med det lille ekstra.

  SvarSlett
 9. Kjempefine pulsvarmere! Og den arbeidsdelinga kjenner jeg igjen....

  Ha en fin søndag!

  Klem

  SvarSlett
 10. Vi har det slik vi og, men enn så lenge må den som er i passasjersete være underholdings- og servicesenter for baksetepassasjerene, så vi kappes litt om å kjøre... for det er for tiden mer slit å sitte som passasjer. Hehe!

  Men når film kan rulles i gang bak, så er det strikketid foran.

  SvarSlett
  Svar
  1. Haha, ja livet går i faser. Har jo vært i den fasen - men vi hadde ikke film. Ikke kasettspiller engang. Så den i passasjersetet måtte underholde selv, dvs SYNGE. Og siden gemalen ikke kunne noen barnevennlige sanger, har jeg sunget meg hes i mil etter mil. Gamle revyviser med femogtjue vers med muntre historier fungerte best. Jaja - ser på strikketiden min nå som premie for lang og god tjeneste :-)

   Slett
  2. TRO tjeneste, skulle det stå såklart.

   Slett
 11. Dei var heilt nydelege : )

  SvarSlett
 12. Flotte pulsvarmere! Av helsemessige grunner er det jeg som må ta meg av mesteparten av kjøringa hos oss, og min kjære strikker ikke :D

  SvarSlett
 13. Å, de pulsvarmerne var fine! Det er veldig grei arbeidsfordeling du foteller om her, jeg er enig i den. Ha en fin og kreativ uke:)

  SvarSlett
 14. Nydelige. Riktig romantisk ble de.
  Klem

  SvarSlett
 15. Så fiiiiine :)
  Sånn "arbeidsfordelig" har vi også på biltur, min mann kan heller ikke strikke :D :D

  Ha en flott mandag :D

  SvarSlett
 16. Ahh, så fine! Liker fargene veldig godt. Jeg kan bare sitte å stirre rett framfor meg når jeg er passasjer i bil, ellers blir jeg dårlig. Sukk!

  SvarSlett
 17. Du lager så mye fint! Pulsvarmerne ble rålekre! Blir nok gode å ha utover høsten og vinteren :)

  SvarSlett
 18. Ligner litt på jobbfordelingen vi har (men jeg kan ikke kjøre bil da...)

  Kjempefine pulsvarmere:)

  SvarSlett