fredag 15. mai 2009

ABC i ord og bilder # 11...

Flere ABC-innlegg på K her.

K er for Knapper...

Jeg har stor glede av den lokale sybutikken. Her kjøper jeg knapper, bånd, glidelåser og lyspærer til Ott-lite-lampen. De har helt utrolig mange knapper - en hel vegg pluss noen skuffereoler lengst inne, av den typen man har skruer og spiker i hjemme i kjelleren, men mye større, og på hjul.

En vakker dag snublet en av de ansatte i en av disse skuffereolene, og begge to gikk i gulvet med et brak. Skuffene raste ut (av reolen), og knappene trillet utover gulvet. De ansatte sopte knappene sammen for å få dem ut av veien, og stappet dem i en kasse. De begynte å sortere knappene, men dette er en travel butikk, så det ble ikke tid til det.

Derfor satte de frem kassa i butikken og solgte knappene for 1,50 pr stk. Jeg er veldig glad i knapper. Men knapper er dyrt i Norge, så dette var jo et røverkjøp. Her fikk jeg en stor pose knapper for en billig penge. Etter å ha vært der et par ganger og plukket knapper, tilbød damen meg like godt hele kassa for en slikk og ingenting. O lykke! Det ble en hel bærepose (tredobbel, for at den ikke skulle ryke), som jeg bar med meg hjem. Først da jeg kom hjem, begynte jeg å lure på hva jeg skulle med en million grønne og brune knapper. Det var forresten noen få i andre farger også. Nå har jeg knapper for resten av livet, og det er bare å strikke jakker så flisene fyker! Her har jeg brukt noen få på et par pulsvanter, men jeg har maaange igjen.

Se på dette da! En skatt!
Helt fantastisk, spør du meg! Mine - alle sammen.

Ha en strålende fin helg!!!

19 kommentarer:

 1. Åh... d har jo kommet til knappehimmelen!! Lurere på om det er noen butikker her jeg bor som har litt ustødige knappehyller.. hm...

  Ha en god helg :D

  SvarSlett
 2. Knappedilla??? knapper er artige :-) Jeg har en stor boks knapper jeg fikk hos min mormor for mange, mange år siden. Her finner jeg alltid en knapp når noen mangler :-).... men jeg er ikke flink å fylle på da....
  Ha en god helg og en flott 17.mai!

  SvarSlett
 3. Du har nok knapper for enhver anledning der:) Flott løsning:)

  SvarSlett
 4. Det er masse flotte knapper, så jeg kan godt forstå at man får litt dilla på dem..

  SvarSlett
 5. Som det ble sakt over her, så ser jo dette ut til å være en himmel full av knapper. Så kjekt for deg at dama snublet da ;)

  SvarSlett
 6. Så mange knapper!
  Heldiggrisen sier jeg!
  Jeg pleier å kjøpe knapper i sånne samleposer av og til, og knappeesken min inneholder mye forskjellig, men langt fra så mange som du har. Det er veldig greit å ha et stort utvalg av knapper for hånden, for sånne som oss som plutselig trenger en knapp:)

  Super løsning for K'en dette!
  Ha en fin dag i morgen - den 17.

  SvarSlett
 7. Åh, så gøy! Og at fornuften tar pause når en skatt er innenfor rekkevidde, det er jo en kjent sak. Bare spør Sabeltann eller Sortebill.

  SvarSlett
 8. Det var knappene sine tenker jeg. hehe...

  Fin KnappeK! Ha en riktig god helg!

  SvarSlett
 9. Oj her var det mye flotte knapper, rene knappehimmelen ja! Ha en fin 17.mai!

  SvarSlett
 10. Helt enig, en knappeskatt! Min mor har også ganske mange knapper (ikke riktig så mange som deg da...) og jeg elsket å leke med dem da jeg var lita. Og nå er det mine barn som leker med dem:) Se på, ta på, sortere litt, jeg kunne sitte lenge å pusle med knappene etter som jeg husker!

  SvarSlett
 11. Hihi, ja knapper til etthvert bruk og litt til :) Heldig du var som fikk så mange billige knapper !!! flott bidrag, og morsomme bilder :)

  Ha en fin 17.mai helg!

  SvarSlett
 12. For en herlig samling av knapper da... og de kan brukes til så mangt.
  God 17. mai

  SvarSlett
 13. Visst har du fått deg en skatt!
  Knapper er dekorative på så mangt, og trenger slett ikke ha noen egentlig funksjon. :)

  SvarSlett
 14. "den enes död är den andres bröd".
  Vilket fynd du gjorde.

  När jag var liten så hade min kompis mamma en manufakturaffär och där
  lekte kompisen och jag med knappar.
  Jag kan nästan se dom och känna dom, när jag ser dina foton *ler*.

  Önskar dig en fin 17:e maj

  strömma

  SvarSlett
 15. Så heldig du var med knappekuppet! Jeg er også veldig svak for knapper, har samlet på knapper så lenge jeg kan huske og har overtatt min mors og min svigemors knappebokser. Herlig! Hva jeg skal bruke dem til er underordnet, de er så dekorative å ha på glass. Noen blir brukt i lappearbeider.

  SvarSlett
 16. Utrolig . Den var du heldig med. Knapper kan brukes til mye. Eg liker knapper eg også og kjøper ofte noen uten at eg veit kva eg skal bruke de til. Vi har alle våre diller. Som du sikkert har lagt merke til så har eg reisedilla og har vert veldig mange steder, det blir ein slags lidenskap. Men vi lever jo bare ein gang og da syns eg det er viktig å gjøre det ein sjøl har lyst til, iallfall av og til ( og nå er mine barn voksne også !)
  p.s på onsdag drar eg til Molde !!Snakkes !!

  SvarSlett
 17. En ting er sikkert og visst, du har ikke knapt med knapper;))

  Utrolig morsom historie.

  Super ABC-K

  Min her:
  http://toraa.blogspot.com/2009/05/abc-11-k.html

  SvarSlett
 18. Morsomt for deg, kanskje også for denne butikken du handler i ??? Godt å kunne gjøre noen lykkelig? Vi selger resteknapper til 1,- om noen andre trenger litt lykkerus.

  Har også et Knappeglassprosjekt på gang, titt innom bloggen vår.

  SvarSlett