onsdag 20. juli 2011

Som en fjær i sommervind...

Jeg er ganske praktisk anlagt - i hvert fall når det gjelder strikking. De mest vellykkede prosjektene for meg er ikke de som SER finest ut, eller de mest avanserte, eller der jeg lærte noe nytt og nyttig, eller de som fikk flest hjerter på Ravelry. Nei, vinnerne er det jeg liker best og bruker mest. Det som er behagelig og godt å ha på, som varmer der det skal varme - og ofte er det enkle det beste. Av vinterens prosjekter var det dette skjerfet som vant (på Ravelry her). Det var deilig og varmt i vinterkulda - og dessuten lett som en fjær.

Jeg er litt svak for garn fra Chili Gredelin, og rett som det er dukker det opp farger som jeg bare MÅ ha. I vinter kjøpte jeg et hespe med Isolde Sock - jeg tror fargen het Pearl (spiller ingen rolle, siden samme fargebad aldri dukker opp mer enn én gang). Isolde er mykt som smør - 70% babyalpakka, 20% silke og 10% kasjmir, og fargen var vakkert perlegrå/gråbeige med snev av rosa, nydelige pasteller i en slags nude-tone. 400 meter pr 100 gram. Hva gjør man med et slikt garn? Man strikker i hvert fall ikke sokker av det!


Nei, SKJERF strikker man! En liten light-variant av det store skjerfet - utmerket til en kjølig sommeraften eller til en dag man er litt stiv i nakken (og det er man rett som det er). Sammen med en tråd beige Plumet mohair strikker man et lite og luftig skjerf i patentstrikk på pinner 3,5. Ikke så bredt og ikke så langt at det gjør noe. Silkemykt og lett som en fjær i sommervind - - -


Jeg liker patentskjerf, jeg! Og stort mer er det i grunnen ikke å si om dette skjerfet. Annet enn at fargen ikke passer for de som liker farger - det er temmelig diskret. Det passer til alt. Og det er Dattera som er modell.


Ingen frynser, kun en rad heklede krepsemasker i hver ende. Jeg ser ikke bort fra at dette kan bli en ny  favoritt i Annepålandets garderobe - som hovedsakelig består av temmelig diskrete farger. Og "nude" er faktisk en motefarge i år, bare så det er sagt  :-)

Ønsker hver især en fargerik onsdag! Skal si sommerdagene flyr fort!

15 kommentarer:

 1. Skikkelig skikkelig fint altså! Skal lage meg et slikt et! Digger fargen!

  SvarSlett
 2. Så fint sjalet var. Enkelt, nydelig farge. (jeg synes det går så seint å strikke patentstrikk, Ellers hadde jeg brukt det mer)kanskje jeg er for utålmodig. Det gråe ditt var jo også supert til vinteren. :))

  SvarSlett
 3. Veldig fint! Og for en nydelig farge :-) Jeg har også sansen for patentstrikk :-D

  Ha en fin dag - klem Siv

  SvarSlett
 4. Ser mykt og deilig ut! Og så strikker du veldig pent og jevnt!
  Skjønner godt du vil ta fatt på flere av disse.

  SvarSlett
 5. Fint skjerf. Har også sansen for det praktiske, så dette falt i smak!

  SvarSlett
 6. Dette skjerfet ser mjukt og godt ut! Fin farge også.

  SvarSlett
 7. Nydelig altså. Hvor kjøper du garnet?

  SvarSlett
 8. Så lekkert, lett og luftig! Det er sant dette du sier om de enkle ting. Jeg ser på mine favoritter, og her er det stort sett enkle mønstre, men modeller med gode passformer som "gjør jobben sin" - og som ikke bare er til pynt liksom. Likte skjerfet ditt veldig godt, så jeg får ta meg en snoketur innom Ravelry :-) Så får du nyte sommerdagene videre :-)

  SvarSlett
 9. Praktisk, flott og deilig ser skjerfet ut! =)

  SvarSlett
 10. Enkelt og lekkert skjerf!!

  SvarSlett
 11. Så lekkert og bløtt skjerf, da!!!!
  Selv om fargen "nude" ikke passer meg, synes jeg det ser lekkert ut. Jeg kunne f.eks strikket det i rødt!
  God helg! Ps: det er meldt om mere regn....om du ikke hadde hørt det.

  SvarSlett
 12. Nina: Garnet har jeg kjøpt direkte fra Chili Gredelin - se linken i teksten.

  SvarSlett
 13. Hei. Fant denne siden i dag, og det frister med et skjerf. Hvor mange masker la du opp, og hvor mye garn trengte du?

  SvarSlett
  Svar
  1. Tja, nå er det fem år siden jeg strikket dette skjerfet, så jeg husker sannelig ikke hvor mange masker jeg la opp. Men jeg så på bilder på Ravelry - der kan det se ut som jeg la opp sånn ca 28-30 masker, på pinner 3,5.
   Jeg brukte visstnok 86 gram av sokkegarnet og 32 gram av Plumet. Plumet er det samme som Plum, som forhandles av Rauma og som selges der de selger Raumagarn, som f eks Husfliden. Skjerfet er 16 x 145 cm.

   Slett