tirsdag 12. juli 2011

Evig vennskapsbånd...

Hva gjør man når man må sitte med benet på en stol i dag etter dag mens sommeren tikker forbi utenfor?

Litt av hvert, faktisk. Leser diverse bøker, for eksempel (muligens kommer det noen morsomme lesetips senere), ser Tour de France på TV (fast tradisjon hver sommer - Touren hører sommeren til!), lakkerer neglene i knallfarger - og knyter vennskapsbånd.


Vennskapsbånd har dukket opp overalt i bloggeland nå i sommer, og Dattera har produsert en anselig mengde mens hun slikker sine sår og venter på bedre tider.

Men hva er det egentlig - og hvor kommer de fra? Her er litt bakgrunnsstoff - sunt å utvide horisonten litt i sommervarmen, ettersom det er vitenskapelig bevist at IQ-en synker med opptil flere poeng i løpet av noen ferieuker (ja, det leste jeg faktisk i avisen i fjor sommer, men om det er sant eller bare løse rykter vet jo ikke jeg). Gir noen deg et vennskapsbånd, skal du i følge tradisjonen ha det på deg til det blir så slitt at det faller av av seg selv. No problem - jeg har fått to, og de er så fine at jeg gjerne har dem på til de detter av. (Det tror jeg forøvrig blir veldig lenge til, for det er solide saker).


Teknikken er en slags makrame, og all slags tynn tråd kan brukes. Disse er laget i broderigarn, kneppet sammen med perlemorsknapper fra Annepålandets rikholdige samlinger. Noen er også med sølvtråd i, det blåstripete nederst til høyre for eksempel. Veldig fin effekt!


Været har vært litt vekslende i det siste, og bildene tok vi mellom regnbygene i går. Ser du nøye etter, ser du at Dattera har gåsehud - det er ikke så veldig sommervarmt, akkurat. Men været får vi ikke gjort noe med - vi får bare ta det som det kommer!

Her har du bruksanvisninger i ymse varianter, med fine og inspirerende bilder.

Ha en fin dag!

11 kommentarer:

 1. De er rigtig fine de armbånd! Vældig søde:-)

  SvarSlett
 2. Så fine og fargerike armbånd kan man godt ha på til de faller av :-) Riktig god sommer til dere!

  SvarSlett
 3. Sååå mange fine bånd!!!! Ja, det er greit å drive med noe, når man må sitte stille, humla suser og regnet drypper!
  Her er det et fantastisk vær i dag, og jeg har en fridag. Skal bare kooooose meg!

  SvarSlett
 4. Stilig! Og hun har sannelig produsert der hun sitter :-) Husker vi laga slike i massevis da jeg gikk på ungdomsskolen på midten av 80-tallet :-)) Artig å se dem igjen! Kanskje jeg skal lære litjtupp teknikken :-D

  Ha en fin dag - klem Siv

  SvarSlett
 5. Å, nå fikk jeg lyst til å lage slike, og lære bort til storesøster.. Inspirerende og flotte bilder =)
  God bedring,
  mvh Siv

  SvarSlett
 6. For en produksjon!!! =)
  De er jo søte, disse båndene da, og så artig når de betyr noe i tillegg.
  Sommerklem =)

  SvarSlett
 7. Jeg elsker vennskapsbånd! På denne nettsiden finner du tusenvis av forskjellige mønstre i alle vanskelighetsgrader, og du kan se bilder andre har lastet opp av sine armbånd, eller laste opp dine egne! http://friendship-bracelets.net.preview.binero.se/index.php

  Håper du liker den :)

  SvarSlett
 8. Kjempefine vennskapsbånd. Artig å lese litt om bakgrunnen for dette også. Fortsatt god sommer :-)

  SvarSlett
 9. Å, sånne er det lenge siden jeg har sett! Fikk lyst til å lage noen igjen :) Produktiv jente du har!

  SvarSlett
 10. Disse båndene har vært en fin formingsoppgave for mange av mine elever gjennom mange år.Dine er lekre!Ha en flott julikveld!Synnøvehilsen

  SvarSlett