onsdag 13. juli 2011

En hund etter blåbær...

En liten fugl hvisket meg i øret at er blåbæra moden.
Så herved erklæres blåbærsesongen for åpnet!


Vel, egentlig hvisket den meg ikke noe i øret, den fuggærn, i stedet hadde den lagt igjen visittkortet på trappa mi - og blå fugleskit på trammen kan tross alt bare bety én ting...

Nemlig at blåbæra er moden. Og at jeg må vaske trappa. Vel, to ting da...

Tinka og jeg har vært i skogen og sjekket forholdene. Og ryktene om at dette skulle bli et dårlig blåbærår, er betydelig overdrevne. Bare man leter litt, er det flust med bær.


Tinka tar et overblikk - hvor er denne blåbæra som matmor maser sånn om da?


Der var de ja - nam! Tinka er virkelig en hund etter blåbær. Jeg har hørt at hunder har dårlig syn, men det kan i hvert fall ikke stemme når det gjelder blåbær. Tinka peiler ut de beste risene, de med mest bær, tråkker hensynsløst ned alle som måtte stå i veien og spiser de største og fineste bærene rett fra riset, i rasende tempo og helt uten søl. Jeg har aldri sett maken til hund. Når vi kommer hjem, er det Tinka som har spist mest - men hun er ikke blå på tunga en gang. Jeg, derimot...

Så nå er det bare å grave frem blåbærpelleren. God onsdag!

6 kommentarer:

 1. Vi har også en hund som elsker blåbær. Riktignok i litt mer moderat tempo nå når hun er blitt eldre.. Herlige bilder.

  SvarSlett
 2. Hei!! Morsomt at hunder liker blåbær!! Her hvor jeg befinner meg er det ikke så mye blåbær, men jeg finner kantareller!! Ha en fin dag!! AnneK:-)

  SvarSlett
 3. Kira elsker også blåbær! Veldig moro å ha henne med på blåbærtur.
  På Evje (se siste innlegg hos meg) var det MASSE bær, men da hadde jeg selvsagt ikke noe å plukke i, så jeg har alvorlige planer om å ta en egen plukketur dit igjen.
  Koselige bilder!

  SvarSlett
 4. Vi en Goron Setter som spiser alt av bær! Når vi skal i multemyra må vi sette henne fast i et tre og jordbær åkeren må gjerdes inn:) men det er jo artig da med disse sjarmerende fir-bente.

  SvarSlett
 5. :) Molly spiser moreller men synes steinene er noe herk :)

  SvarSlett
 6. Såååååå fin hund du har da! Jeg fikk plutselig en av samme rase selv:=) Fine hunder! Og så går de så bra sammen med min Goldenprins jeg hadde fra før;)

  SvarSlett