søndag 10. juli 2011

Bind deg en blomsterkrans...

Det er den tiden på året  :-)
Ja, tiden for blomsterkranser. Dattera skulle i 20-årslag, og flettet en blomsterkrans til jubilanten i hui og hast. Det er noe eget med blomsterkranser, ingen tvil om det!


Det var lenge siden sist, og ingen i heimen kunne lenger huske hvordan man flettet en blomsterkrans. Så det ble litt juks med hyssing hist og pist. Basen ble laget på impulsen av noen hvite blomster fra en vase på stuebordet, før vi durte ut i naturen, Dattera på krykker og jeg med saks, og rafset med oss litt rødkløver, prestekrager og blå vikker. Litt mer hyssing, og vips, en skjev men sjarmerende blomsterkrans! Og bursdagsbarnet ble overrasket og glad for kransen.

Men det var litt juks da, og hyssingstumpene hang ned i det blonde sommerhåret, og det var jo ikke noe fint. Stor var derfor gleden da jeg fant denne fine beskrivelsen av hvordan man lager en ekte, god, gammeldags blomsterkrans. Så nå er det bare å sette i gang.

Bildet av Dattera som prøvekjører kransen er tatt i Annepålandets litt stusselige hage. Men ser du godt etter, kan du skimte de gule dagliljene som blomstrer nederst i venstre hjørne - hurra! Og nå blomstrer sjasminen! Jeg hadde ønsket meg en duftende sjasmin i årevis, fikk endelig plantet en, og etter maaaange år blomstret den med to blomster i fjor. Og da viste det seg at det var en duftfri variant. Hva skal man vel med en duftfri sjasmin????? Skuffelsen var stor, men i år er den full av blomster (velvel, alt er relativt), og det er jo vakkert da - selv uten duft. Så nå skal jeg ut og ta bilder - mellom regnbygene. Ha en fortsatt flott søndag!

4 kommentarer:

 1. Ingen ordtlig sommerfest uten blomsterkrans! Vidunderlig vakker :-)

  SvarSlett
 2. Så fin den ble :-) Noe sart og romantisk over en blomsterkrans :-D

  Ha en fin søndag - klem Siv

  SvarSlett
 3. Skikkelig sommer hos deg med flott blomsterkrans! Duftfri sjasmin - den var ny:-), men du får nyte blomstringen.
  I dag trodde jeg det skulle bli knallfint vær;(, men i steden fester jeg tråder.......
  God sommer til deg Anne!

  SvarSlett
 4. Den ble jo riktig så nydelig!
  Vi bant mye blomsterkranser oppigjennom barndom og ungdom, men mange år siden sist nå.
  Her blomstrer rosene i all sin prakt. Flammentanz har jeg spesielt mye av. Det er så vakkert nå!

  SvarSlett