fredag 15. juli 2011

Her er Agurknytt...


Det er den tida på året - det er ikke så mye å skrive hjem om. Spesielt hvis man allerede er hjemme, som meg, da blir det enda mindre. Da skriver man om agurkene - men hvis man ikke har agurker, som meg, blir det smått. Det skjer veldig lite - and I'm loving it. Jeg mangler bare en hengekøye. Og noen trær å henge den opp i.


Jeg spiser vannmelon og drikker grønn jordbærte fra Kusmi. Dattera humper rundt på krykker og øver seg på å bøye benet i 90 grader - det er vanskeligere enn man tror, og Sønnen beiser huset. Det kryr av sommerfugler (i oreganoen), og humla suser (i lavendelen). Sjasminen blomstrer (uten duft - jeg ble lurt). Annepålandets hage er et noe miserabelt prosjekt, det har jeg skrevet om mange ganger før (her, blant annet), men jeg har roser! Hele rosehagen min - ja alle fire, faktisk - overlevde vinteren. Snakk om flaks!


I min grønne ungdom hadde farmor en rose i husveggen, husker jeg, den het Maidens Blush og var vidunderlig vakker. Stor var derfor gleden da jeg fant nettopp jomfruen på et gartneri for noen år siden. Nå har hun stått i hagen noen år, omgitt av lavendel - som liksom skal holde lusa borte (jommen sa jeg smør, det stemmer aldeles ikke, det har jeg vitenskapelig bevist år etter år), litt markspist, litt slunken, og full av lus - men uten blomster. Men i år har jomfruen virkelig klemt til og rødmer så det suser - den er full (vel, alt er relativt, la oss si 10-12 stykker) av de skjønneste pastellrosa roser. Ikke så store, men tette og utrolig velduftende - akkurat som gammeldagse roser skal dufte. Åh, sommer!

Men hvorfor agurknytt? Hva er det med disse agurkene??
Jo, agurknytt er betegnelsen på nyheter som de fleste ser på som uviktige, men som likevel kan få ganske stor plass i media. Fenomenet dukker særlig opp i juli, da aktiviteten på nyhetsfronten er laber. Før i tiden skrev avisene om prisene på grønnsaker på torget om sommeren, deriblant agurker, og vips så ble det hetende agurknytt. Sommerværet er et godt eksempel på agurknytt i dag - det er ikke måte på hvor mange forsider tabloidavisene ofrer på været for sine solhungrige lesere. Og været er jo ingen nyhet en gang - det er som det er og blir som det blir, og det er ikke stort vi kan gjøre med den saken.

Det er først og fremst nordmenn som leser denne bloggen, naturlig nok, men også en del svensker og dansker. Er agurknytt et norsk fenomen, eller har dere det i Sverige og Danmark også, mon tro?

Mer agurknytt finner du her.


Dagens bukett: Maidens Blush solo - tander som en rødmende jomfru, men med duft som en fiin gammel dame. En velduftende sommerdag ønskes alle som stikker innom!

12 kommentarer:

 1. Hehe - ikke de minst interessante agurknytt jeg har lest :-)

  En venninne plukket 40 flått av ungene etter besøk på en Sørlandsøy, samme dag som VG hadde førstesideoppslag om en som hadde 20 flått. Hun følte seg nesten litt snytt :-)

  Han en fortsatt god sommer, Anne!

  SvarSlett
 2. Akkurat nå var agurknytt morsom lesing!! Ha en fin dag!! AnneK:-)

  SvarSlett
 3. Det der var langt i fra de verste agurknyhetene jeg har lest ;-)

  Nydelig rose du har :-))

  Ha en fin sommerdag - klem Siv

  SvarSlett
 4. Haha , herligt indlæg , i Danmark kalder vi dette fænomen for Agurketid :-)) God fredag Anne :-)

  SvarSlett
 5. Det er i grunnen ganske deilig at det ikke skjer så mye, det er vel det som er en del av sommeren? Her skjer det i grunnen litt for mye, med hageoppgradering med den uro og støy og administrasjon det medfører.

  Nå blir det snart hytteferie her, i regn ifølge yr, så været er viktig å følge med på ;)

  Nydelig rose, nå blir den sikkert finere for hvert år som kommer! Fortsatt fin og rolig sommer! :)

  SvarSlett
 6. Er egentlig glad i agurk jeg, og agurknytt mottas med takk!
  Solklem =)

  SvarSlett
 7. Siden jeg sitte hjemme alene og kjeder meg litt, har jeg sittet her og kost meg med agurknyheter:-) Og funnet noen nye favoritter i blogglista di. Takker for tips! Men nå bør jeg kanskje legge sammen den klesvasken...

  SvarSlett
 8. Flotte roser!!! Har du forsøkt med TAGETES? (de orange blomstene som virkelig lukter intens vondt) De skal hjelpe mot lus på rosene. Og en dusj med grønnsåpe-vann og ......Jeg synes alle slike rær er agurk-råd, for lusa kommer uanett, virker det som. Men marihøner spiser bladlus, men du kan ligsom ikke fange dem heller.......
  Vi har røde roser (med litt lus) men de står fremdeles i potta og blomstrer som besatt......vi finner ikke ut hvor vi skal plante den, for vi skal gjøre om hagen neste år.......imens må den bare blomstre!
  God helg!

  SvarSlett
 9. Ja, tagetes er prøvd - uten hell. Og lavendel, salvie, isop, hvitløk og andre vekster som skal skremme lusa er også prøvd - uten hell. Og vannslangen, grønnsåpe, brenneslevann, white spiritmixturer og andre remedier er også prøvd - uten hell. Så nå får lusa herje fritt - vi deler, den får bladene og jeg får blomstene, det er en grei deal :-)

  SvarSlett
 10. Herlig agurknytt!
  Egentlig er det deilig med bare agurknytt innimellom, sånn som vi bombaderes med tunge, alvorlige nyhetssaker ellers.
  Kos deg videre med hage og ....eh, agurker;)

  SvarSlett