fredag 29. juli 2011

Den rareste...


Den rareste i hagen er kaprifolen. Den tok jeg med fra hytta i Vestfold den sommeren Sønnen ble født for 21 år siden. Jeg fant den under en busk, vill og vakker og med vidunderlig duft. Jeg plantet den ved hushjørnet, og der sto den og furtet litt en fire-fem års tid, før den bestemte seg for å gjøre det beste ut av det, og satte i gang med voksingen. Siden har den blitt den største kaprifolen jeg har sett - den slynger seg rundt takrenna, først opp, og så ned igjen, gjennom mur og treverk, bortover gressplenen - og den slynger seg alltid samme vei.


Den er ikke like fargerik og flottesen som de foredlede sortene, men akkurat på denne tida blomstrer den med de aller rareste blomstene. Og når julinatten senker seg fløyelsmyk og varm, dufter den bedre enn alle de andre, ingen over - ingen ved siden. God sommernatt!

6 kommentarer:

 1. Så fin da! Vi har en i hagen og den furtet også lenge før den kom igang, men den er foreldet og litt "penere" (les mindre morsomme) blomster og veldig lite duft :(

  SvarSlett
 2. Artig plante! Bra den er ferdig med furtinga da ;-)

  God helg - klem Siv

  SvarSlett
 3. aha er det det den heter! Vi har slik over alt i hagen. Inni ripsbusker, gjennom hekken og bortover steingarden! Herlig med ett navn på den!!! Den er jo så flott :)

  SvarSlett
 4. Vivendelen er noe av det værste min mann ser... Ikke det at han er en plantehater til vanlig, men denne planten kveler strot sett alt annet bden kommer over med tiden. Vi har den på hytten og der er det en stor jobb å holde den unna alt annet, og det er hans jobb... Her hjemme har vi en plante i hagen, men den er nokså fredelig og behager oss med den nydeligste duft hver kveld på denne tiden av året.

  SvarSlett
 5. Gode dufter av blomster facinerer meg veldig. Og særlig hvis de heller ikke gjør så mye av seg.
  Ha en fin helg.

  SvarSlett
 6. Hei!! Vi har mye kaprifol her på hytta. Den er nesten litt "ugress" . Men den dufter og er vakker, så den hører til her!! Fine bilder!! God helg! AnneK:-)

  SvarSlett