onsdag 18. mai 2011

Nå er jeg russ, gi meg en suss...

17. mai er vel overstått - litt forsinket Gratulerer med dagen og Hurra!
For to år siden hadde vi russ i huset, noe jeg drodlet litt over her og her og her.
Tiden flyr, og plutselig har vi russ i huset igjen. Sist var jeg litt urolig på forhånd - man hadde jo lest så mye rart om russen nutildags - men det gikk ganske smertefritt. Så denne gangen var jeg ikke særlig bekymret (mulig Russen herself ikke er helt enig i dette, men det er helt sant). Ungdommen er bedre enn sitt rykte - og dessuten har jo russen samlet inn en god slump penger til Kreftsaken, noe både Kreftforeningen og russen selv er meget fornøyd med.
Russen ble overrasket av et heidundrenes regnvær en natt rett før den søttende, og her henger russebuksa til tørk, men ellers tror jeg det har gått ganske greit. Men russen blir alltid så forkjøla - sene kvelder, kalde netter og lite søvn er ikke godt for immunforsvaret. Jeg kan huske jeg var sylte forkjøla både under norsk- og nynorskeksamen den gang for over tretti år siden. Det samme var Sønnen, og nå Dattera. Host host. Sånn skal det visst være. Bare man holder seg på beina, med hue opp og beina ned, så går det så bra så. Sender herved en hilsen til Dattera, som sitter og leser til eksamen toogtredve mil vestover, litt bort og oppover: Lykke til!

Har man hund, må man ut på tur selv på en søttende mai - i skogen - og det er så vakkert akkurat nå. Her er min vårfavoritt - den bittelille, sarte skogstjernen.

Ha en fin torsdag!

4 kommentarer:

 1. Ja, det går som regel bra med russen, men det er likevel godt når de er vel i havn den 17. mai. =)
  Skogstjerna er en vakker blomst!
  ;)KLem Misemor

  SvarSlett
 2. Russetida gikk bra her også, men det hostes, ja :)

  SvarSlett
 3. Kan du ikke si dere har det som en tradisjon, å være forkjølet under eksamen?!!!
  Av og til ønsker vi odd hund(igjen)....helt til det regner. Da sier jeg alltid høyt: (spessiellt så ungene hører det) Å, godt vi ikke har hund, ellers måtte vi gått tur ute nå!
  Da er det greit med katten, som man bare slipper inn og ut av døren!
  God tur i regnværet, Anne.

  SvarSlett
 4. Da jeg var ungdom var i hvertfall jeg mye bedre enn mitt rykte ;) og det tror jeg all ungdom har vært til alle tider. Men det er jo helt merkelig at hver eneste generasjon skal si det samme. Hvis hver generasjon av ungdom er verre enn den forrige så vil det jo si at neanderthalungdommen var de eneste med noe tak i.

  I dag er det faktisk litt sol her, jeg lurer litt på om jeg skal bruke superlim på hjernen min og kanskje gå meg en tur. Håper dagen din blir bra også. Klem fra meg.

  SvarSlett