torsdag 1. januar 2015

Takk for det gamle / en slags årsrapport...

Riktig godt nytt år, alle sammen!


Heisann, et bilde av meg jo! Det er ikke ofte det skjer her på bloggen. Her ser du #1 på Annepålandets strikkeliste for 2014: Jakka Siri, som jeg skrev om her. Det er den perfekte jakke i mine øyne, jeg bruker den hele tiden. Designet av Linnea Öhman, strikket i Peer Gynt i den fineste fargen av alle, godt garn, akkurat passe varm, passer til absolutt alt, perfekt passform, og utrolig god å ha på. Kort sagt: Årets vinner 2014.

Det grønne skjerfet har jeg visst helt glemt å blogge om - jeg får ta det siden. De rødstripete vottene er min egen oppskrift Askeladden, som jeg strikket til e-boka "Flere votter fra eventyrskogen". De er strikket i Sterk fra Du store alpakka. Striper er fint!

Bildet er det Ann - a k a Pinneguri - som har tatt, i forbindelse med fotograferingen til e-boka. Hun kan mer enn å strikke, hun er en drivandes god fotograf også. Den fjonge sykkelen fant vi midt i Oslo sentrum - låst fast til et tre rett ved Nationaltheatret.

Forøvrig har jeg skrevet 135 blogginnlegg i 2014, jeg har strikket opp 6,4 kilo garn, jeg ble med i Vottelauget, hadde noen fine strikketurer til Tyskland og Sjølingstad, traff mange hyggelige strikkedamer og fikk flere nye strikkevenner. Jeg strikket 24 luer, 11 par votter, 10 par sokker og diverse annet, i alt 60 ulike prosjekter. Grå ble den store vinnerfargen i år, tett fulgt av blått og grønt. Jeg strikket ingenting i gult og orange, det må jeg gjøre noe med i 2015.

I det hele tatt er det mye man kan gjøre noe med i 2015 - det er bare å bestemme seg. Nytt år - nye muligheter. Vi satser på at det blir et godt år. Ha en fin dag og et fint år!

16 kommentarer:

 1. Så var vi der, i 2015. Det er jo bare en vanlig dag, men rare greier. Føles som jeg skal over en høy dørterskel i stille høyde. :-) Så kjekt å høre om alt du har produsert, i fjor. (øi. Snublet ikke der.) Jeg har ikke oversikt over min produksjon, men det skal bli en orden på. Jeg prøver å få tatt bilder etterhvert, men så glemmes det også. Sjerpings! Har Per Gynt på pinnene, i Setesdalsgenseren, uten lus. Skal bli 50- års gave (bl.a) til mellomste datter. Der blir det mange "magebelter" å samle på. Så nå skal alt på strikkefronten noteres. Yes! Skjerfet ditt såg interessant ut. Ser gjerne at du blogger om det ja. :-) Takk for det gamle Anne, så "snakkes" vi i det nye. Hilsen Liv V.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det gamle! Jeg har alltid ført "strikkeliste", der jeg noterer hva slags garn jeg brukte, pinnestørrelse, fargenummer o.l., Kjekt for en som er så glemsk som meg, siden jeg ofte strikker det samme om og om igjen :-)
   Vi får vel se Setesdalsgenseren din på FB? Jeg drømmer om å få strikket meg en Setesdalsgenser jeg også, jeg trenger en god gammaldags skigenser, kanskje det blir 2015 som blir året da det skal skje?

   Slett
 2. Godt nyttår!!! Og et skikkelig flott bilde!!! Det mest interessante ved nyttår er jo egentlig å se hvor mye som blir strikket i løpet av et år. Skal si du har vært effektiv!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, det mest interessante med nyttår, syns jeg, er at vi passerer et skille - og så er det et nytt år foran oss med blanke ark og fargestifter :-)

   Slett
 3. Godt nyttår Anne! Må bare si i fra at jeg har drevet litt reklame for deg i dag :) Så er jeg spent på om det blir noen sokkesamstrikk i år. Du sier kanskje ifra. Om jeg blir med, så venter jeg litt for å se hvordan de blir!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, så sannelig, der var det noen grytekluter! Jeg trenger noen selv, kanskje jeg skulle starte året med litt hekling, det ble dårlig med det i 2014.
   Tenker du på Kirsten Kapurs mysteriesokker? Jeg bestemte meg i fjor for at det ble siste gang. Det var mest gøy de første gangene. Har ikke sjekket om det blir noen mysteriesokk i år.

   Slett
 4. Det är verkligen imponerande hur mycket du har stickat! Och Gott Nytt Stickår!

  SvarSlett
 5. Fantastisk bildet og masse vakre ting du har strikkt. Glede å se!! Takk deg :-))
  Ha en riktig godt nytt år med herlige inspirasjoner, moro og glede.
  Hilsene fra Viola

  SvarSlett
 6. Hei Anne, godt nytt år.
  Så fint det bildet av deg var. I yndlingsjakka di.
  Er ikke det fint at vi kan strikke våre egne yndlingsplagg, som vi bruker igjen og igjen.
  Ja, man må prøve andre farger, og åpne for nye muligheter. Jeg lot fargen GRÅ komme i mine plagg i fjor. Jeg trengte en farge som var litt rolig, som duset ned.
  I år er jeg tilbake på fargescalaen igjen, med mine favoritter, som fikk en liten pause.
  Jeg skal la 2015 være fargerik og glad. Jeg håper iallefall at året vil bli det.
  Klem

  SvarSlett
 7. Godt nytt år! Selv om du ikke har blogget like mye som før har du jammen fått strikket mye. Gleder meg til å lese videre i 2015 :)

  SvarSlett
 8. Godt nytt år! Inspirert av deg har jeg også strikket jakka Siri, jeg brukte Norsk pelsull fra Hifa i grålilla. Den gjenstår en svømmetur i Milo-vann og knapper, men den ser lovende ut. Ser fram til å fortsette å lese blogen din i 2015.

  SvarSlett
 9. Godt nyttår! Siri er ei lekker jakke! Men du,jeg vurderer å bytte fra blogg.no til blogspot.com. Kan det anbefales? Er litt redd for å miste de få små koselige leserne jeg har hvis jeg bytter.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har bare blogget her, på blogspot.com, og vet ingenting om hvordan det er i forhold til blogg.no og evt andre. Så det kan jeg dessverre ikke svare deg på. Men lykke til, uansett hva du velger!

   Slett
 10. Bare meg som titter fram fra valpetåka for å ønske godt nytt år! Ser at det er mye spennendes vottenytt hos deg. Selv slår jeg et slag for Askeladdenvottene dine. Har strikket flere par av dem, de er supre både å strikke og i bruk!
  Ellers har jeg snust litt på Versailles Matelasséteppet igjen. Altid nye ambisjoner ved nyttår...hihi Vi nevnte litt på en samhekling. Er det noe du kunne ha tid og lyst til? Jeg lurte litt på å prøvehekle en av de store lappene. Om ikke annet kan det jo bli en gryteklut :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er jo et fantastisk vakkert teppe! Nå har jeg kjøpt oppskriften - den er på 13 sider, hehe, også jeg som ikke er vant til å hekle etter oppskrift en gang.
   Jeg er interessert i en samhekling - i hvert fall en gryteklut. Er du på Facebook? Send meg i så fall en pm - jeg heter Anne Skøyen på FB.

   Slett