fredag 9. januar 2015

Ingen grunn til å fryse på øra...

I jula inviterte Vottelauget til Romjulstrikk (jeg nevnte det såvidt her) - og planen min var å strikke votter, såklart.

Men vips - så hadde jeg strikket tre luer i stedet. Sånn kan det gå. Alle tre er strikkes i Raumas Tumi - et mykt og deilig garn i 50/50 ull og alpakka, på pinner 3,5. Alle tre veier ca 75 gram. Detaljer (fargekoder etc) på Ravery her.

Det begynte med at jeg teststrikket Eventyrlua for Tori. (Jeg skrev om den her). Den ble fin, men altfor liten, så den havnet på et annet hode.


Så da måtte jo strikke en til da. I samme farger, men største størrelsen denne gangen.

Gjorde noen endringer på kanten nederst - der lagde jeg rullekant først, vrangbord i to farger med 2 rette - 2 vrange og en rillekant til slutt. På resten av lua fulgte jeg oppskriften - bortsett fra at jeg byttet om lys og mørk.


Denne gangen passet den - jeg ble veldig fornøyd med lua.

Problemet var at det ble Dattera også.


Ja, så måtte jeg jo strikke en til da, til henne. Men først strikket jeg Skogfeens Hage, fra e-boka "Flere votter fra Eventyrskogen". Denne ble jeg også ganske fornøyd med. Litt lengre enn den første lua, men det går fint.


Her gjorde jeg også noen endringer i forhold til mønsteret. Latviske fletter med en dært oker/konjakkfarget DSA Tynn Alpakka fra garnlageret. Den smale borden nederst er fra vottene med samme navn.


Og SÅ strikket jeg en Eventyrlue til, til Dattera. Samme som den første her, men i andre farger. Dattera ble veldig fornøyd med lua si.

Problemet var at det ble jeg også, så det ble neste slosskamp her - for annen gang på få dager. Sånn kan det gå. Men vi ble enige - den røde til meg og den blågrå til henne. Mot at hun stilte som modell. Utrolig kjekt med egen fotomodell, det har jeg savnet.


Det er så greit å strikke luer. Ingen tommel, og bare en av hver. (Eh, ja, noen ganger blir det jo to også da...). Dessuten får man testet ut forskjellige slags garn og fargekombinasjoner i liten målestokk. Jeg hadde for eksempel tenkt å strikke en kofte i samme fargene som den røde lua (rød + grønn + hvit), men nå ser jeg at det blir alt for gildt. Fargene i den blågrå lua, derimot (blågrå + grågrønn + lysegrå), kunne jeg godt tenke meg. Nyttig øvelse!
Men hvor ble VINTEREN av??? Enda godt at jeg fikk tatt noen vinterbilder mens den var her! Det er ikke noe trivelig januarvær akkurat - det er surt, vått og blåholke.

Men en god helg får du ha uansett!

13 kommentarer:

 1. Fantastisk flotte luer som kommer til å bli lagt merke til. Skal forstå at de utløste noe strid...Men jeg er enig med deg, luer er skikkelig morsomt å strikke. Jeg str. en igår, mitt bidrag i gårsdagens Tour de Ski. :-) Min lue er veldig enkel, med striper, men i mykeste Alpakka. Rester fra en Nancy. Skal ikke strikke et stort plagg med Alpakka flere ganger, men til lue var det bare lekkert. Smart ide den øvelsen din med alternative farger til en eventuell kofte.
  Her har vinteren vært på snarvisitt flere ganger. Nå venter vi på en vindstyrke som gjør meg livredd. Jeg liker å ha kontroll, men mot naturkreftene mister man fullstendig den gode følelsen. Jeg har sikret alt rundt huset, det er liksom det jeg får gjort...Yngste, som er i Nordsjøen, skulle komt på land i går. Da var det lyn og torden som stoppet den returen. Hun håper å lande i Florø ca. Kl. 12 idag. Krysser fingrene for det.
  Ha en god dag. Hilsen Liv V.

  SvarSlett
  Svar
  1. Skummelt vær. Håper alt ordner seg. God helg!

   Slett
 2. Kjempefine lue likte best fargene i den svarte og kvite og den lua som dattra di vann kampen om. Fin den som vart di også. Men finest den dattra fikk. Må sette noen luer på lista mi også skjønner eg. Håper du får ei fin helg uten orkan eller storm

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Den mørke er ikke svart, men marineblå. Ikke så lett å se på bildene, kanskje, vanskelig med bilder og farger nå i vintermørket. Men marineblå og oker er altså så veldig fint sammen :-)

   Slett
 3. Wow, du er flittig gitt :-) Jeg er like imponert (og litt misunnelig) hver gang jeg... Strikker en genser til vårt deilige 2 år gamle barnebarn, men selv om den ikke er stor så KJEDER jeg meg med strikken :-0. Jeg får liksom ikke helt dreisen på denne gitt.(og jeg har holdt på i eeeeevigheter) Vel vel, det er vel best å gjøre seg ferdig slik at jeg kan begynne på noe annet. Garnlageret minker for sakte her. Hodet bobler over av ideer, men vet ikke helt hva jeg skal strikke. Må kanskje gjøre en liten oppsumering av hva jeg har, og ta frem oppskriftsheftene jeg som bugner over om jeg skal være erlig - og det skal man jo være :-)
  Ha en finfin fredag og helg. Godt nytt år forresten

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, godt nytt år!
   Du, er du på Ravelry eller Facebook? Kunne jo vært morsomt å se bilder av det du strikker :-)

   Slett
 4. Hei!! Fine luer!! Skjønner at dattera likte dem!! Jeg har strikket 2 par blåbærvotter fra den første e-boka. Bra oppskrifter!! God helg! Anne Kari :-)

  SvarSlett
 5. Lekre luer, og det er alltid gøy å se dine forandringer. Det gir jo luene et personlig preg også!!!

  SvarSlett
 6. Fantastisk flotte luer. De frister virkelig :-)

  SvarSlett
 7. Så fine luene ble :) Skjønner godt at det var vanskelig å bli enige, enda godt det ikke utartet seg ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, nei heldigvis ble det ikke håndgemeng, da hadde jeg nok tapt :-)

   Slett