søndag 11. januar 2015

Hellandussen...


Det er mye yndig babystrikk på nettet, men her på bloggen er det sjelden kost. Men her kommer det noe.


Jeg må nesten skryte litt av Dattera - hun har et naturlig strikketalent. Da en venninne ble mamma i romjula, treiv hun strikkepinnene og strikket fjonge små babyplagg på løpende bånd. Den nybakte mammaen ønsket seg sokker og votter. Dattera har ikke strikket sokker før, men vips så hadde hun strikket et par minisokker med rullekant og vridd rett og kilehæl og flat tåfelling, nydelig strikket på pinner 2,5.


Sokkene ble litt i største laget, og vips så hadde hun strikket et par til, knøttsmå, med litt andre detaljer denne gangen. Pluss en lue.

Lua er etter en oppskrift på nettet (men hvem??), sokkene er egen ihopkok.


For å bli ferdig før juleferien tok slutt, måtte jeg bidra litt med vottene. Fant noen babyselbuvotter på Ravelry og strikket rett fra bildet i hui og hast. Bittebittesmå, tenk at det går an å ha så små hender! Hellandussen, tenkte jeg da jeg felte av. Hellandussen, utbrøt Dattera da hun fikk se dem. Hellandussen er ellers ikke et ord som inngår i denne familiens daglige ordforråd - vi er ikke så vant til babyer her. Vekt: 13 gram.

Alt, bortsett fra lua, er strikket på pinner 2,5. Det hvite garnet er Abuelita babygarn fra Pickles, kjøpt for mange år siden. Det ser ikke ut som de har det mer, såvidt jeg kan se. Det lilla er en rest Dale Babyull, donert av LivV. Posten har levert det til den lille prinsessen - og det passet visst fint.

Ha en fin søndag!
16 kommentarer:

 1. Din datter er et sandt naturtalent!! Så flott et sæt hun har strikket......gætter på den nybakte mamma ble veldig gla :-)

  SvarSlett
 2. Du har god grunn til å skryte av datteren din, veldig fint strikket. Det ble et flott sett.

  SvarSlett
 3. Helledussen, så fint!! Veldig kjekt at de unge har tatt opp strikketrenden, og jammen er hun flink! Dette må bli en kjærkommen gave. Lyst og lilla er veldig fint.

  SvarSlett
 4. Så dyktig Dattera er da! Det beste en fersk mamma kan få, er absolutt noe som er håndlaget. Koselig at jeg har bidratt med garn da...Hehe. Festlig tupp på lua.
  Hilsen Liv V.

  SvarSlett
 5. Dette ble jo kjempefint! Rullelue, sokker og votter! Koselig presang til den vesle prinsessa! Og flink datter!

  Godn ny uke ønskes av Ingunn

  SvarSlett
 6. Å, så søte. Kjenner jeg fikk litt lys på småttisstrikk nå.

  Men du, sjekk skrytesetningen din, skyte og skryte er ikke helt det samme. :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ooops, nei jeg vil ikke skyte Dattera. Riktignok hender det at vi ryker litt i tottene på hverandre, men det var å gå litt lang..... Takk for tips, forta meg å rette det opp :-)

   Slett
 7. Noen er bare naturtalent. Og så flotte babyplagg.

  SvarSlett
 8. Så flink datteren din er til å strikke. Disse ble jo riktig bedårende :)

  SvarSlett
 9. Her var det masse fint hellandussen-strikk ;) Så flink dattera di er!

  Ang Versailles: Så hyggelig at du vil være med! Og nei akryl gidder vi ikke..hehe Jeg lurte litt på noe 100metersgarn, har bl.a. en del Smart liggende. Men som en prøvelapp til gryteklut er det kanskje greit med bomull. Bomull Sport/Safran e.lign. og nål 4-4,5mm? Eller har du andre forslag? Som gryteklut går det kanskje an å bruke flere farger også.
  Litt usikker på om neste tykkelse, type Nepal/Paris osv. blir litt stort,klumpete og ikke minst tungt mtp teppe. Hva tror du?
  Ser at det er brukt fryktelig mye garn på teppet totalt og det er ikke allverdens stort. Antar at det er et garnslukende mønster.
  Tror det må bli en prøvelapp/gryteklut først ja! :) Skal vi hive oss rundt og starte prøvehekling til f.eks neste uke?

  SvarSlett
 10. Nydelig babystrikk! Skal vedde på at mammaen ble glad!

  SvarSlett
 11. Flink datter du har, hun har nok arvet de strikkeferdighetene av noen. ;o)

  SvarSlett
 12. Sånne nydelige småplagg! Artig når strikkelysten og -ferdighetene går i arv :-)
  Pludrehanneklem

  SvarSlett
 13. så mye fint, luen heter Knutelue av Marte Helgetun. Jeg er i gang med sokkene så takk for link .

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, dette var en amerikansk oppskrift fra Ravelry. Men det er sikkert 50 sånne luer på Ravelry - nesten like alle sammen. :-)

   Slett