fredag 10. august 2012

Fagert er landet...

Fagert er landet, het det i en sang vi lærte på barneskolen.
Det er ingen som kan den sangen mer, men den står i skolesangboka. Fagert det stig av blåe hav, soli ho sprett og ho glader, står det i sangboka. Mellom bakkar og berg utmed havet, sang vi på skolen, se Norges blomsterdal, vårt fedreland vi frydes ved, så grønt er gresset ingensteds, så fullt av blomster vevet. På solen jeg ser. Ja, lystelig det er i nord, blant fjell og li og fjord. Vi elsker dette landet - furet, værbitt, med de tusen hjem.

Det er ikke jeg som har funnet det på, det står i skolesangboka, alt sammen.

Og det er fint, det er et vakkert land vi bor i, med hav og himmel, fjell og fjord, og uendelig mye  n a t u r. Og blomster! Her er flere sommerbilder fra ferien vår i forrige uke - fra turer i strandkanten. Alt blir så fint med sol på!Men hva er dette? Rognebær??
Det er ikke til å komme fra - sommeren er på hell, snart er det høst.
Men fortsatt er det sol og sommer - selv om jeg ante et snev av høst i luften da Tinka og jeg var ute og plukket villbringebær i dag. Det var noe med himmelen - høy og knallblå og klar, slik den ofte er om høsten. Men - det er lov å håpe på noen fine sommerdager enda!
Ha en finfin helg, uansett vær- og føreforhold!6 kommentarer:

 1. Nå fikke jeg mange gamle sanger i hodet her. Fine er de også. :)

  Ingen tvil om at Norge er nydelig. Spesielt i sol. VI hadde en uke ved Mjøsa, og langs veiene der vokste de nydeligste markblomster. Vakkert!

  Nydelige bilder her og nå er det meldt litt mer stødig sol framover også. Nyt helgen! :)

  SvarSlett
 2. Så mange fine bilder:-) Og fine, litt avglemte sanger med nydelig tekst, som stemmer på en prikk:-)
  Ha en fin lørdag:-)

  SvarSlett
 3. Det var kjente strofer - jeg har et par gamle sangbøker fortsatt, og passer på dem som gull!
  Nydelige bilder :)

  SvarSlett
 4. Nydelig bilder og når du skriver er det akkurat som om vi har hatt den samme læreren. Så jammen lærte vi det samme over hele landet. ;-)

  SvarSlett
 5. Nydelige bilder! Ja, det er et vakkert land vi bor i. Tenk at det også er så fredelig å bo her; vi kan vel knapt ha det bedre. Ønsker deg ei fortsatt fin helg!

  SvarSlett
 6. Ja at landet er både vakkert og fagert, er sikkert og visst. Du klarer også å sikre noen flotte bilder av vakkerheten :-)

  SvarSlett