torsdag 2. august 2012

Blågrønn...


For en stund siden heklet jeg disse pulsvarmerne, i en slags sikksakkteknikk som jeg likte veldig godt. Det er jo mange som hekler sikksakk for tiden, det er en vanlig teknikk til tepper. Men dette er en litt annerledes metode, som jeg ikke har sett før. Den er tett og fin og stødig, og egner seg godt til småprosjekter. For oppskriften jeg brukte - se linken over.


Projos strikketreff i juni var jeg selvfølgelig innom den rikholdige butikken deres. Der fant jeg et fint, dyp blågrønt garn i en lekker, litt tung kvalitet. Garnet heter Zen Yarn Garden Serenity 20, består av 70% merino, 20% kasjmir og 10% nylon, og det er håndfarget. Jeg er litt svak for denne fargen, den er fin til meg.

Så da ble det pulsvarmere igjen, da. Mens de røde jeg lagde sist var i fnugglett alpakka, er disse tunge, nesten litt silkeaktige, med fint fall. Fine på hver sin måte. Det er Dattera som er modell, for hun hadde så fin, matchende neglelakk (Dior, hvis jeg ikke husker feil). Men de er til meg! Det er nok bare rundt håndleddene jeg fortsatt er like slank som 20-åringen, gitt. Akk ja.


De er heklet med heklenål 2,5, og det gikk med litt under et halvt hespe. Garnet er dyrt og deilig, så det er fint at man kan få to par ut av det, om man vil.

Jeg er jo ikke noe særlig for pynt og fjas, men litt perler er fint - én på hver spiss. Perlene heklet jeg på underveis med heklenål nr 1, fiffig teknikk. Perlene har jeg hatt i hundre år, tror de stammer fra Du Store Alpakka i sin tid. De er fine, for de er litt større enn de perlene man vanligvis får kjøpt, og dermed er hullet litt større også. Ellers kan det bli vanskelig å få heklenåla + garnet gjennom hullet.


Pulsvarmerne er myke og gode å ha på, jeg er fornøyd!
Og nå fikk jeg lyst til å hekle et skjerf i samme teknikken - tenk så lekkert det kunne blitt i sølvgrå silke i tynntynn lacekvalitet! Har noen fine hesper på lur. Det vil antakelig holde meg beskjeftiget resten av livet...

Og mens jeg tenker over om det var en lur idé, får du ha en riktig fin dag!


PS: Tusen takk for nyttige og utfyllende svar på forrige innlegg! Det er bloggleserne sine det, tenker jeg. Nå årner det seg nok etter hvert!

16 kommentarer:

 1. Du er så flink til å finne flotte prosjekt. Disse var virkelig nydelige.
  Klem Tone

  SvarSlett
 2. De var lekre. Spissen med perlene ble prikken over i-en. Lekkert farge og garn.
  Tror kanskje du er like tynn rundt anklene også, potensielt :-)

  SvarSlett
 3. Lekre pulsvarmere! Morsomt med de perlene, og fin farge på garnet. Litt dyrt luksusgarn kan vi unne oss en gang iblant.

  Ha en fin torsdagskveld!

  SvarSlett
 4. Disse var helt nydelige.
  Blir nok veldig fint med skjerf også:)
  Hanne Siri

  SvarSlett
 5. Nydelig farge og flotte pulsvarmere. Disse blir nok flittig brukt, når det blir litt kaldere i väret.
  Ha en fin uke.

  SvarSlett
 6. Flotte pulsvarmere! Nydelig mønster og farge- og neglelakken satte jo en ekstra piff på det hele! Stilig!

  SvarSlett
 7. De var aldeles FOR lekre. Jeg ble helt rabiat av misunnelse her men den boken er det umulig å få tak i, jeg har prøvd i hele dag.

  De røde var flotte de også, men den blåfargen på disse er just to die for. Jajamen.

  SvarSlett
 8. Hei Anne!
  Noe er bare så nyyydelig at jeg ikke gidder å si mer om det.
  Ha en fin dag!
  Hilsen Liv.

  SvarSlett
 9. Så nydelige pulsvarmere du har heklet. Flott med perler, og herlig farge.

  SvarSlett
 10. Oj vilka fina! Jag har också den boken och har använt mönstren när jag virkat mobilfickor. Gilla flerfärgsvirkning. Dessa muddar får jag se till att göra!

  SvarSlett
 11. Ja, de var kjempefine! Sis-sak mønster er så fint, og det blir også veldig fint ensfarget!

  Takk for tips opp bruk av gamle grytekluter! Jeg husker ikke om jeg har skrevet til deg om det etterpå, men det var artig å se!

  God helg!

  Klem Cathrine :-)

  SvarSlett
 12. Så nydelige pulsvanter!! Jeg er glad i sikksakkmønsteret;) synes det er gøy å hekle;) nydelig farge og nydelige perler på;)

  SvarSlett
 13. Så fine Pulsvanter:) Må si at du har en skikkelig fin blogg. Ønsker deg en riktig god helg:)

  SvarSlett
 14. Gåsj de var lekre! Falt for alt ved disse.

  Jeg har lært av en studievenninne å hekle disse sjalene, men jeg tviler ikke et sekund på at det finnes en oppskrift ett eller annet sted. Jeg har bare sett de med buer og ikke med firkanter slik mine ruter blir.

  SvarSlett
 15. Disse var virkelig flotte! (men uoppnåelige) når man ikke har boka. For du vet sikkert at mange ting i bloggene er "smittsomt"?

  SvarSlett
 16. Wow, så nydelige disse var! Fikk virkelig lyst til å prøve meg både på teknikken og finne garn i samme farge :)

  SvarSlett