lørdag 18. august 2012

Betenkeligheter...

Det er lenge siden det har vært noen oppdatering på Himmelskjerfet her på bloggen.

Hver dag tar jeg et bilde av himmelen, eller flere. Så noterer jeg det i en notisbok. Og så strikker jeg det jeg ser.

Eller... det var i hvert fall planen.
Hver dag har jeg tatt bilder og notert, men strikkingen har blitt hengende litt etter.
I ferien tok jeg meg sammen og strikket meg ajour. Bildene er fra ferien vår på Hvasser tidlig i august.


Og jeg har fått betenkeligheter.
For hva tenkte jeg egentlig på, da jeg startet på dette??? Tenkte jeg i det hele tatt?
Rundstrikket skjerf, med dobbel tråd tynn alpakka pluss en tråd mohair for at det skulle bli ekstra tykt og pusete.

Joda. Skjerfet blir ENORMT - svært, tykt, tungt og veeeeldig langt. Allerede i juli var skjerfet 1,3 meter og veide 350 gram. Og fortsatt gjenstår nesten halve året. Det blir rent for meget av det gode. Det blir rene styrkeløftet å drasse rundt på dette skjerfet. Her henger det over hekken, som var ganske høy...


Så nå har strikkingen stoppet opp igjen - mens jeg tenker meg om. Jeg er veldig i tvil om hva jeg skal gjøre med monsterskjerfet - fortsette som om ingenting har skjedd, eller rekke opp???

Hva ville du ha gjort?

Uansett må du ha en riktig fin søndag!


14 kommentarer:

 1. Det blir jo så fint, men så skal det være praktisk også, hm. Det er jo et sysifosarbeid å rekke opp så mange rader. Kanskje du kan strikke det ferdig og dele det i to? Eller felle av nå og begynne pånytt med bare en tråd, så får du to ulike skjerf? Valgets kval:)

  SvarSlett
 2. Det skjerfet har jeg av en eller annen grunn tenkt mye på. Prosjektet er så imponerende! Jeg hadde ikke klart å la være å gjøre det ferdig. Det ligger så mye arbeid i det med bilder osv. Jeg har et skjerf som er nesten 3m, og det er skjønt å gå med faktisk. Men det er jo du som skal bruke det - men jeg heier på himmelen som er på dine pinner!!

  SvarSlett
 3. Hei... :O)
  jeg har også tenkt veldig mye på skjerfet ditt..., veldig glad for at du viser bilder... :O)
  Jeg syns du skal fortsette, syns det blir flott sjøl om det blir både stort og tungt! .... :O)

  Ønsker deg en koselig lørdagskveld!

  SvarSlett
 4. Fortsett! Gøy å ha, om enn som klenodie. ;-)

  SvarSlett
 5. Tja ,ikke godt å si. Jeg begynte på det skjerfet jeg også,dog ikke med så tykt garn og strikker bare frem og tilbake. Men det har skjedd så mye at det har gått i glemmeboken= les nedprioritert. Så det blir ikke fasiten på et helt himmelår, men det kan bli et fin skjerf allikevel.

  SvarSlett
 6. Hei!
  Linda sin ide er god. Fell av nå og strikk ett til med en tråd.
  Ser ut som dere har hatt et deilig skiftende vær hittil i år. Det er det beste været.
  Ha en fin søndag!

  SvarSlett
 7. Så fint himmel-skjerf!
  Vanskelig å gi råd til andre, men..
  Om du synes at skjerfet blir for tungt og langt å gå med, så er det kanskje ikke så lurt å strikke videre nå...i verste fall blir da skjerfet liggende i en skuff...
  Mitt forslag er at du lager 2 skjerf. Så har du ett for hvert halvår! :-)

  SvarSlett
 8. Jeg synes fargene er alldeles nydelige, men skjønner dine betenkeligheter. Sjangsen fr at det bare blir liggende i skalpet når det blir så stort og tungt er jo overhengende. Men rekke opp? Det tror jeg blir vanskelig. Hva med bare å avslutte her nå? Da blir det jo passe stort og veldig fint?

  SvarSlett
 9. Hei!
  For et flott prosjekt, og en fin tanke! Som en liten værdagbok for året 2012, eller en del av det! Jeg tror jeg hadde avsluttet det når du synes det er blitt langt nok, og heller fullført med frynser, kanting eller noe annet i riktig farge (=vær), som gjør at du får med den perioden du planla! Ellers er den ingen skam å snu, og avslutte det nå! Flott blir det uansett!

  Klem Cathrine :-)

  SvarSlett
 10. Heia :-) Det blir jo kjempefint da, og det er nesten synd om det ikke skulle blitt ferdig. Men jeg skjønner hva du mener - jeg har også strikka skjerf som har blitt for store, og dermed aldri brukt. Hadde du hatt ork til det, så kunne du jo strikka på nytt med enkelt garn og bare frem og tilbake....

  Ha det godt - klem Siv

  SvarSlett
 11. Nydelige farger! Praktisk som jeg er hadde jeg nok bare felt av når jeg synes det var passe langt uansett om året var omme eller ikke. Hadde nok først og fremst tenkt på at det skulle kunne brukes. Er det for tykt og tungt uansett, så vet jeg sannelig ikke. Det er vel en stor jobb å rekke opp også med så mange tråder av forskjellig garn.

  SvarSlett
 12. En gang i min ungdom strikka jeg et skjerf. Det var i ei blandinga av hvitt og blått garn. Til slutt slapp jeg annenhver maske. Det ble et veldig langt og kanskje litt smalt skjerf, som jeg brukte endel den gang. Er usikker på om dette kan være ei løsning her, men jeg tenkte det var greit å nevne den. Alternativt kan en jo rekke hver tredje eller hver fjerde maske. Skjerfet blir litt mindre kompakt da.

  (Huff, jeg har problemer med å kjenne igjen de ordene nedenfor, men jeg er ikke noen robot!)

  SvarSlett
 13. Avslutt skjerfet nå, gi det bort til dattera og strikk et nytt til deg selv :-) Da blir dattera sikkert veldig glad og du blir fornøyd. Strikk i vei du ... skjerfet blir kjempefint :-)

  SvarSlett
 14. Fyll det og lag en ormen lange!

  jeg hadde ikke sluttet når du har kommet så langt!

  eller du kan sy og klippe opp i lapper ved åretsslutt og lage lappeteppe?

  SvarSlett