torsdag 20. oktober 2011

Inspirere hverandre...

Så fint at vi kan inspirere hverandre!
Ingen av mine venner i RL strikker. De kan strikke, jada, men de gjør det ikke. Da vi gikk på videregående rundt 1980, ble det plutselig moderne med mariusgensere, setesdalsgensere, fanakofter og selbuvotter, og da imponerte både den ene og den andre med strikkepinnene. Siden, da vi fikk barn rundt 1990, strikket de fleste små, yndige babyplagg til sine egne og hverandres små yndige. Så kom hverdagen, dobbeltarbeid og tidsklemma, og så havnet strikkepinnene på hylla.

Men nå har det skjedd noe, skjønner du. Nå tar de strikkepinnene ned fra hylla, både den ene og den andre, og blåser støv av gamle kunnskaper. Og her om dagen kom min gode venn M (hei hei!) med ny, fin hals. Den var så flott at jeg kom ikke på å spørre om hun hadde strikket den selv en gang, for den så så proff ut. Strikket i en vakker, lys farge i eksklusive Sulka i merinoull, alpakka og silke. Ikke en eneste prosent akryl eller nylon. Den var så fin - sånn ville jeg også ha!


Men - jeg har jo en slags kjøpestopp på garn, så jeg brukte i stedet noen nøster fra lageret. Ikke så eksklusivt som Sulka, men likevel en av mine favoritter - Pickles Alpaca/Wool, som dessverre har gått ut. En blanding av alpakka og ull, som sagt, kraftig men mykt. Det ble en god og varm hals, fin å ha inni genseren eller jakka når man går på tur. Prøvekjørt flere ganger allerede, og absolutt godkjent.


Et rett rør, enkelt og greit, brettes dobbelt og stappes inni genseren eller jakka. Her passet det fint med pinner nummer 5, 96 masker, 2 rette og 2 vrange i ca 30 cm. På de siste 10 cm økte jeg gradvis 10 masker til i vrangfeltene, så halsen legger seg litt utover nederst mot skuldrene. Det gikk med drøye 100 gram.
Det enkle er ofte det beste. Fint at vi kan inspireres av hverandre!

Kle godt på deg og ha en varm og god dag!

13 kommentarer:

 1. Kjempe flott og helt sikkert god og varm.
  Klem Tone

  SvarSlett
 2. Så bra at flere enn de virtuelle vennene dine lar seg inspirere. Du er jo en ustoppelig kilde til inspirasjon for mange, og dine oppskrifter under mottoet "Det enkle er ofte det beste" er fabelaktige. Også denne halsen. Helt topp!

  SvarSlett
 3. for en fin blogg du har:) er glad for jeg fant bloggen din og legger deg til på" de jeg blir inspirert av":) legger meg også til på leselista di som fan! håper du har en finfin kveld!
  mvh renate
  www.thegrandproject.blogspot.com

  SvarSlett
 4. Slike har jeg strikket til ungene, som egentlig ikke vil bruke hals. Jeg har strikket de i Tynn Alpakka fra Du Store alpakka og med tynnere pinner......trikset var å kalle det "buff" da ble de tatt i bruk umiddelbart. Enig i at det enkleste ofte er det beste....får ikke til sånn der innvikla jeg ;) Og jammen godt vi kan inspirere hverandre....du er god til det!

  SvarSlett
 5. Enkel og anvendelig. Og unisex! Syns ofte det er vanskelig å finne småplagg til gutta, denne kan jeg se for meg flere av de mannlige kandidatene på julegavelista mi i! Takk for inspirasjon du også!

  Strikkevenninner er undervurdert, det er supert å ha noen å drøfte praktiske problemstillinger med, bytte garn og ikke minst bytte ideer. Hold på dem!

  SvarSlett
 6. Kjempeflott og praktisk hals..., Like flott til mann, dame, gutt eller jente... :O)Helt enig i at det enkel er ofte det beste...., ikke altid, men ofte!

  Takk for mailen din, spennende, spennende... :O) Skal svare deg på den i morgen..., trodde du var i London(?), det er derfor jeg ikke har svart ennå!

  Klem

  SvarSlett
 7. Ja, det enkle er ofte det beste! Og det er som regel det som blir brukt mest. Jeg har laget en som ligner veldig, men i tykkere garn. Veldig fint å strikke med flere tråder i ulik kvalitet på slike halser :-)

  SvarSlett
 8. Den halsen ser jo deilig og varm ut. Så bra at noe kan være litt enkelt også. =)
  Klem ToneB

  SvarSlett
 9. Å, denne så god og varm ut. Og slikt trengs virkelig i disse kalde, våte og vindfulle dagene som vi har så mange av for tiden. Men er en varm og god så er det godt å kjenne naturkreftene på kroppen også!

  SvarSlett
 10. Så fin og god hals du har laga:))

  SvarSlett
 11. Og der inspirerte du meg også:-)

  Takk for at du deler - og bra at du minner oss på om kjørereglene med opphavsrett, det er snart gjort å tråkke i salaten her.

  Bare fortsett å ta bilder fra dine turistrunder, koselig å se dersom man - som meg - ikke reiser så mye.

  Har lagt meg inn som følger hos deg:-)

  Ha en fin dag videre, Spurven

  SvarSlett