mandag 3. oktober 2011

Ikke bare sol hele tiden...

Helgen som skulle bli så strålende fin, ble heller grå og trist her hos oss. Men ut på tur måtte vi. Det er det fine med å ha hund - man får strekt litt på bena uansett vær- og føreforhold. Verden, som var så vakker og blå og høstfarget for et par dager siden, ble plutselig helt fargeløs og grå. Selv et fargebilde ble helt svart-hvitt -


SÅ fargeløs kan verden, og himmelen, bli på en grå høstdag.

Men ser man litt nøyere etter...
ja, da er det sannelig litt farger likevel!

Til slutt en svipp innom hagen, der det fortsatt er full fart i tønna med margeritter -


- som har gått for lut og kaldt vann - regnvann - i hele sommer. Det har vært en stusselig hagesesong, og nå er den straks slutt, men rundt hjørnet venter en liten overraskelse:


Plutselig var ikke verden grå mer, men rosenrød. New Dawn-rosen har stått delvis under tak og har hatt en fin og lusefri sommer blant markjordbær og lavendel. Jeg holdt på å ta den inn og sette den i en vase, men jeg lot den stå, den var så perfekt akkurat der - med sin rosenrøde rosenknupp i oktober.

Håper du får en rosenrød dag, du også!

4 kommentarer:

 1. Det er det beste med høsten - alle fargene som kommer frem :-) Tror vi trenger det påfyllet før alt blir hvitt :-D

  Ha det godt - klem Siv

  SvarSlett
 2. Det gjelder å se nøye etter, selv om været og alt rundt oss er trist og grått er det alltid noe som lyser opp rundt oss:))

  SvarSlett
 3. Ja, grå kan høsten være, men heldigvis er det ennå en del knallfargesprakende blader å se på trærne.
  Leste en plass at høstfargene ikke er så sterke i fjellet i år, fordi det har vært så mye regn at blader og annet bare har råtnet. Har ikke vært i fjellet selv, men kanskje det stemmer?
  Nyt de siste fargene i hagen!

  SvarSlett
 4. Her var det tåka som tok knekken på den ny varslede sommeren. Men farger finne man bare man ser godt etter.
  Den rosen din var nydelig. Her hos meg har hagesesongen vært heller laber i år, stusselig har det vært og heller lite gjort. Men man får nyte det man har og se frem mot en ny sesong.

  SvarSlett