mandag 25. mai 2015

Lue nummer tre...


I fjor var vi på et trivelig strikketreff på museumsfabrikken på Sjølingstad. Og sannelig, til høsten er det strikkedager der igjen. I den forbindelse blir det gitt ut mønster på en Sjølingstad-lue, og her er den.

Det er Torirot som har designet lua - og hun har skrevet om den her og her. Den kommer i to varianter - topplue og alpelue. Noe for ethvert hode, altså. Jeg teststrikket topplua - og ble kjempefornøyd med lua mi. Den er strikket i Norsk pelsull fra Hifa, i fargekombinasjoner som er litt uvante for meg. Strikket på pinner nummer 4. Oppskriften ligger gratis på Ravelry (topplua her og alpelua her).


For et par uker siden var jeg med en gjeng fine strikkedamer på Kaffe Fassett-utstillingen på Hadeland Glasverk. Har visst glemt å blogge om den - men den kan i hvert fall anbefales på det varmeste! Mens vi var der, tok vi bilder av alle test-Sjølingstad-luene, både toppluer og alpeluer. Det var Ann Myhre som tok bildene. Tror nok jeg må strikke meg en alpelue også, ja :-)

7 kommentarer:

 1. Hei. For noen fantastiske luer du blogger om. Den ene mer "livlig" enn den andre. Dette må inspirere flere enn meg, fargene du bruker går rett hjem. Jeg er så glad for å få tips ang. fargesammensetningen, er for lite vågal selv.
  Lue har vi kanskje ikke bruk for nå, men ikke langt fra. Her har vært en merkelig pinse ang. vær. Våkne til 5 gr. i slutten av mai og nysnø i fjella, er heldigvis ikke noe vi opplever hvert år. Går seg vel til som det meste. Ha en fin rød mandag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ikke spesielt sommerlig her heller. Tomatplantene jeg kjøpte må stå i garasjen for ikke å fryse i hjel...

   Ja, dette er "nye" farger for meg også. Syns det ble morsomt med lysegrønn/mørkerød-kombi - og det ble i hvert fall fin kontrast!

   Slett
 2. For en fin bukett med flotte damer i strikkajakker og herlige luer! Tror jeg må sette denne lua på strikkelista mi.

  Ønsker deg en fin dag! Ser ut til at regnet gir seg her, og håper på trilletur uten oljehyre.

  Klem fra Kristiansund

  SvarSlett
 3. Kjempefin lue! Og jeg trenger inspirasjon og tips til fargekombinasjoner så dette var midt i blinken.

  SvarSlett
 4. Å, det var en fin lue! Og en flott bukett "strikkedamer". Ser u som dere koste dere! :)

  SvarSlett
 5. Bidet er så fantastisk alle sammen med super fint og fargerik jakker og luer. Moro og glede!!!
  Kjempeflotte lue ha du strikkt igjen. Ha en riktig god ny uke. Klem

  SvarSlett