tirsdag 5. mai 2015

Koftefesten 2015 (del 2)...


Det var rundt 180 damer (og en mann) på Koftefesten - og 180 goodibags. Litt av en jobb!

Jeg prøvde å finne ut hvilken kofte det var flest av - var det noen som skilte seg ut? Men det var vanskelig. De fleste hadde både en og to og flere kofter i kofferten, og dukket stadig opp i nye antrekk. Mulig det var Fana - den var godt representert. Fana er en av mine favoritter. Hvis jeg bare greier å bestemme meg for farge, skal jeg strikke meg en til. Det var så utrolig mange fine kofter - både gamle gode schlägere og nye friske tilskudd.


Her har vi for eksempel en glad gjeng i Next year in Lerwick - designer Tori til venstre, Vibeke, meg, to damer jeg dessverre ikke husker navnet på (jeg er så dårlig på navn) og Madeleine fra Sverige. Madeleine hadde også med seg den helt nye kofta si, Sydkoster, i begge fargevariantene - den var så fin! Koftelista mi ble kjempelang etter denne turen. Ja, den var lang nok fra før, i grunnen...


Et morsomt innslag var designkonkurransen, som var åpen for alle og der premien var å få mønsteret sitt på trykk i Familien til høsten. Det var tolv deltakere.


Det var mye flott, selv om jeg kanskje hadde forventet litt mer nytenking i en sånn konkurranse. Det hadde dessuten vært fint å få sett koftene med noen inni - da blir de enda finere.


Det var vanskelig å velge hvilken man skulle stemme på - det var så mange fine.

Og vinneren ble nr 6 - jakka til Kristin S. Rasmussen.

Lørdag var det kofteopptog gjennom byen. Det var fint vær og fullt av folk i sentrum. Her var det kofter i alle regnbuens farger - pluss noen til. Først kom de røde, så de orange og så videre.


De orange. Fine damer!

Noe av det morsomste med dette toget, syns jeg, var all oppmerksomheten omkring. Rundt torget sto folk og tok bilder og pekte og kjente igjen kofta "si", kofter fra hjemstedet sitt, eller kofter de husket fra før. Det satte en ekstra spiss på dagen.

Foto fra Facebook, vet dessverre ikke hvem som var fotografen.

Og så toget vi av sted gjennom Trondheims gater.

Foto NRK Trøndelag

Bilde fra Facebook - foto Lise Johanne Henriksen.

Jeg gikk bakerst, med de svarte.


Damen i rødt var en journalist fra Familien som intervjuet noen av deltakerne underveis - så da kommer det vel en snutt i Familien etter hvert -


- og mannen i blått var fra NRK Trøndelag, han intervjuet damene bak Koftefesten, Vanja Blix Langsrud og Tone Loeng. Det var i det hele tatt god pressedekning -

NRK Trøndelag skrev om koftetoget her, og kofteutstillingen her.
Adresseavisa har skrevet om Koftefesten her.
Og Trønder-Avisa skrev en snutt her.
(Det er mulig disse nyhetslinkene forsvinner etter hvert, så kjapp deg inn og les!)

Foto NRK Trøndelag

Til slutt var det "samling i bånn" og gruppebilde ved Nidelvens bredd. Det er sjelden man ser så mange strålende blide damer på et brett - det var smil og lutter glede overalt. De glade og flinke og flotte arrangørene foran - i fine, egne kofter, selvfølgelig.

Og nå skulle jeg skrevet litt om kofteutstillingen på Sverresborg - men det får bli en annen dag. Ha en riktig fin tirsdag!

12 kommentarer:

 1. Fantastiske billeder, det har virkelig været en sjov weekend.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det var veldig morsomt - og veldig mye godt humør hele tiden :-)
   Og selvsagt - utrolig mange fine kofter å se.

   Slett
 2. Helt fantastisk å se på. Det må ha vært en opplevelse å være med på.
  Det er så mye fint, at man blir litt stum og mett, på en måte.
  Jeg likte også kofte nr 6 best, den som kommer i Familien.
  Takk for et flott innlegg i bloggen. :o)

  SvarSlett
  Svar
  1. Kofte nr 6 var flott. Min favoritt var imidlertid nr 12 - det var er fin og harmonisk kofte med fine mønsterborder, litt uvanlig knepping og store muligheter for egne fargevalg. Den røde, nr 3, var også veldig fin - når jeg så den på henne som hadde strikket den, med en fiffig halsavslutning. I det hele tatt - det var mye fint. Det var også mange personlige og originale varianter av kjente kofter å se i koftetoget og resten av helgen.
   Og ja - man ble litt mett. Kofte-overdose, nesten :-)

   Slett
 3. Hvor er det fantastisk at se, her i Danmark sidder jeg måbende tilbage og tænker, det kunne aldrig lade sig gøre her... og hvor er det ærgerligt. Men så kan jeg jo bare glæde mig over at du har skrevet et skønt indlæg om Koftedagen.
  Alle kofterne er smukke, min favoritkofte er nr 7, den er virkelig fin og anderledes.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var ikke bare en DAG, Charlotte, det var en hel helg!
   Dette med kofter er jo en del av kulturarven vår, akkurat som selbuvotten. Mange distrikter har sine egne kofter, og noen steder er den en del av bunaden/festdrakten. Kofter har vi også brukt til pent, på jobb og på skitur. Det er utrolig morsomt at koftene har blitt så populære igjen, at gamle mønstre blir trukket frem og brukt i nye og tidsmessige varianter, og at nye og sprelske farger dukker opp - samtidig som de gamle og tradisjonelle koftene er populære som aldri før.

   Slett
 4. For et herlig og fargerikt innlegg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, der var det farger i alle varianter - også mye orange og rødt, som du liker, Sylvia! Du må prøve å komme med til neste år :-)

   Slett
 5. Helt fantastisk med koftetog. Min favoritter nr 6. Herlig innlegg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, i koftetoget var det reneste 17. mai-stemningen :-)

   Slett
 6. Supert at du skriver så mye om treffet, insteressant å lese. Nå skal jeg bare samle opp linkene og passe på at Vanja får lest alt det fine som skrives om treffet, hun er så dårlig på blogglesing 'fnis*.

  SvarSlett
 7. Takk for at du deler linker og flotte bilder :) Så rett og slett kjempegøy ut, hele greia!

  Men hva var det i goddiebaggene? :P

  SvarSlett