mandag 6. januar 2014

Meget mystisk...

Milde måne, nå er det like før besøkstelleren på min lille blogg bikker 600 000. Jeg får nesten litt bakoversveis. Og dette er mitt blogginnlegg nr 999. I februar fyller bloggen fem år.

Hvem skulle trodd det, da jeg startet opp i februar 2009? Det var ikke i mine tanker i hvert fall. Strengt tatt tenkte jeg vel ingen ting, jeg hadde bare lyst til å lære meg litt datagreier, og kanskje bli litt bedre til å ta bilder. Veien blir til mens man går - jeg har i hvert fall lært mye, og gøy har det vært.

For et år eller to siden dalte besøkstallene på bloggen, og stadig færre kommenterte. Det var flere enn meg som opplevde det. Mange gamle bloggtravere falt fra. Og det var Facebook, Twitter, Instagram og andre sosiale medier som hadde skylda. Det ble for mange arenaer å forholde seg til - og så valgte man de kjappeste. Men jeg liker best å lese blogger, jeg, det er mye koseligere. Desto gledeligere er det å se at det er i ferd med å snu. Besøkstallene stiger mot sky, det er mange - og hyggelige! - kommentarer, og det dukker stadig opp nye, friske strikkeblogger.

Det er ikke måte på gledeligheter!


Men over til noe HELT annet, nemlig Mysteriesokker.
Amerikanske Kirsten Kapur har hvert år en sokke-KAL på Ravelry, der vi strikker sokker i kor, bit for bit. Jeg har vært med flere år på rad, og det er alltid mange norske med.

Første året strikket jeg disse sokkene. Det var høsten 2009.

Andre året strikket jeg disse sokkene. Det var høsten 2010. De første årene var det gratis å være med, nå koster oppskriften tre dollar, ca 18,50 kr med dagens kurs, og det er jo ingen upris. Og fordundre meg, tror du ikke det er Datteras spreke ben som troner aller øverst på Kirstens mønsterside  :-)

Høsten 2011 var det ikke noe sokkemysterium, det ble flyttet til januar 2012, og siden har det vært i januar. Og i 2012 strikket jeg disse sokkene. Og du godeste, tror du ikke sokkene mine står øverst på Kirstens mønsterside denne gangen også. Det var sånn jeg lærte meg at mysteriesokker bør strikkes i lyse, friske farger, da syns mønsteret best på bilder. Jada.

I 2013 likte jeg ikke mønsteret på mysteriesokken, og da endte det sånn. Egentlig skulle de ha blitt sånn. Men smaken er jo litt ulik  og jeg orket ikke knote med sokker jeg ikke syntes om.

Men i år er jeg med igjen! Greide jo ikke å holde meg unna, det har blitt en slags tradisjon. I år er det visst to farger, gøy med litt forandring. Da er det bare å kvesse pinnene og nøste opp garnet. Det har jeg forresten gjort allerede:

Det er så mørkt i dag, det er ikke godt å si om det er dag eller natt, og fargene på bildet ble deretter. Men lysegrønn er årets farge - fra amerikanske Hazel Knits. Jeg fant ikke fargen igjen på nettsiden, den har sikkert gått ut. Kontrastfargen er friskt KoolAid-rød, farget av meg for lenge siden. Det kommer sikkert noen bedre bilder etter hvert, når sokken er i gang - det går jo mot lysere tider.

Årets Mysteriesokk-KAL finner du her. Starter 15. januar.

28 kommentarer:

 1. Eller er det 15. januar...? Jeg slang meg med i fjor etter tips fra deg, og jammen klarte jeg å fullføre. Flott garn du har funnet fram!
  Gratulerer med fantastiske besøkstall! Det gjelder å holde ut i mørke tider :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er 15. januar! Beklager trykkfeilen - har rettet det opp nå!

   Slett
 2. Ett jättestort grattis till att du har fått så många besök till din blog!!!
  Du får det för att du skriver så trevligt och inspirerande och har så fina bilder.
  Håller med om att bloggandet är mycket trevligare och bättre än Facbook.
  Lycka till med sockorna!

  SvarSlett
 3. Hej igen Jag undrar också vad uföretrygdet kan vara på svenska?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei hei! Her måtte jeg søke oversetter-bistand fra familiens svensktalende: Uføretrygdet = sjukpensionär.

   Slett
  2. Tack för det ! Jag kunde bara inte lista ut vad det kunde betyda! Jag får ursäkta om du tyckte att jag var lite för frågvis men det var inte meningen. Det är alltid roligt att läsa din blog. Bloggandet i sig tycks ha blivit en grej som verkligen ger mycket för många, inte bara att ha kontakt med folk utan också att få skriva, uttrycka sig, jobba med bilder och att få möjligheter att utveckla det man brinner för!

   Slett
 4. Utrolig flotte tall! Gratulerer! Neste innlegg blir altså nr 1000;) Jeg syns også det er veldig kjekt å lese blogger, og jeg er veldig glad i din;)
  Artig med mysteriesokker da. Det har jeg aldri hørt om.

  SvarSlett
 5. Eg og har opplevd større besøkstall det siste halve året. Da er det ein trend at folk vender tilbake til bloggene da. Får jo litt meir innfo og ein kan skrive litt meir på bloggen sysn eg da. Bruker bare facebook og bloggen stort sett eg da. Kan ikkje bruke all tida på data heller.
  Såspennde emd mysteriesokker da. Ein gong skal eg ogsåvere med påslikt. Men da må eg ikkje ha oppdrag som ligger åventer.
  Liker å besøke bloggen din. Den er så koselig.Klem fra meg

  SvarSlett
 6. Hei.
  Helt enig med deg at det er koseligst å lese blogger. Det blir mer personlig og eget preg over det. kan sitte flere timer å bare bla rundt på strikkeblogger og litt andre blogger også da.
  Hørtes gøy ut med de sokkene, så vi får se... kanskje jeg henger meg på.
  Ha en fin kveld

  SvarSlett
 7. Gratulerer med fine bloggtall, og håper vi blogges i 2014, klem fra Beth

  SvarSlett
 8. Ja, jeg har også merket de siste årene, at folk har fallt fra her i bloggland! for å vie tiden på FB istedet....eller de andre stedene. Men jeg er også som deg, holder meg til bloggen (jeg er IKKE på FB)
  Så morro at du har så mye besøk. Men du har en fin og interresant blogg, så det er ikke rart.

  Jeg bar aldri vært glad i å strikke sokker, men overrasket meg selv i fjor, og strikket mange, som jeg gav bort til jul. I år har jeg lyst til å være like flink.......så kanskje jeg blir en mester på sokkestrikking!!? Årets første par er snart ferdige!!

  SvarSlett
 9. Lykke til med sokkestrikkingen :) Jeg er enig med deg at det er kjekkere med bloggene men lettere med mange andre program, men fem år står det respekt av!

  SvarSlett
 10. Ja det er veldig koselig å lese blogger, helt enig med deg. Og det er jammen flotte besøkstall du har:-) Og en flott blogg!

  SvarSlett
 11. Gratulerer med mange runde tall og superkoselig blogg!

  Jeg har vært innom sida til denne mysteriesokke-KAL´en flere ganger allerede, men uten å melde meg på så langt. Meget fristende, særlig siden sokkene skal strikkes i to farger kanskje. Ikke umulig at jeg blir med ;)

  SvarSlett
 12. Hei!! Jeg skjønner godt at mange liker bloggen din!! Jeg ble så fornøyd nå da jeg leste at det er Mystery
  sokker på gang!! jeg lurte på hvor de ble av. Jeg har vært med 2 år og synes det er gøy!! Så takk for at du fortalte om det! Godt nytt år forresten!! Anne Kari:-)

  SvarSlett
 13. Hei!! Det har sneket seginn en liten trykkfeil hos deg. Det starter 15 januar!! Anne kari:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Men i alle dager - jeg er sikker på at jeg skrev januar, men det står vitterlig februar. Noe lignende skjedde i går ang. trykkfeil. Driver blogger og retter seg selv?? Eller er det jeg som har blitt helt huggærn på nyåret??? Uansett, takk skal du ha for at du følger med!!! Har rettet det opp nå :-)

   Slett
 14. Wow, det var noen flotte tall :) Kjempegøy :)

  SvarSlett
 15. Så kult at du har så høye tall. Er nå også imponert over alle innleggene!!!! Jeg har ikke 300 engang... Har også oppleved en stor oppgang, særlig etter jeg begynte å strikke mye. FB er greit nok, men veldig kjedelig i lengden. Bloggene er det koseligste og mest informative for ikke å snakke om inspirasjonen derfra. Våre blogger har bursdag samme måned med samme antall år. Så gøy!!!!

  SvarSlett
 16. Takk for info om sokke-alongen! Jeg har allerde meldt meg på og kjøpt tilgang til mønsteret. Har ikke bestemt meg for garn enda, må titte litt på lageret først. Jeg er veldig sjelden på Ravelry, bare når jeg er på leting etter inspirasjon eller en oppskrift. Jeg legger ikke noe ut der, skjønner ikke riktg hvordan det foregår, har liksom nok med å være i bloggeland, men jeg heter Strikkefarmor der. Ang. vottene, så rakk jeg opp det blå nå i kveld, strikker det opp igjen med tynnere pinner, så kan de kanskje passe til noen med en mindre hånd enn min en eller annen gang. Det er spennende med alonger, denne er litt rar synes jeg, men jeg skal fullføre.

  SvarSlett
 17. Ikke frist! Jeg har ikke tid til å strikke sokker også;-)
  Får nøye meg med å smugkikke. Kos deg med sokkene. Og bloggen, i mange år enda.

  SvarSlett
 18. Jeg er ikke forundret over at antall besøkende stiger til himmels hos deg. Blogglesere som elsker å strikke, er ute etter inspirerende strikkeblogger ispedd "passelig" med private ting. Og ikke å forglemme humor.Derfor føles det som å ha havnet midt i smørøyet når vi har oppdaget bloggen din. Jeg har enda til gode å finne et kjedelig innlegg hos deg. Bildene dine, og selvsagt Tinka, er jo også med og spriter opp det hele. Vakkert! For all del, fortsett!
  Lykke til med sokkene og resten av uken.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Begynner ikke på sokkene før 15. januar. I dag strikker jeg genser. Og i dag har vi hatt en dag HELT UTEN REGNVÆR!!! Jeg er fortsatt i sjokktilstand :-O

   Slett
 19. Hei Anne, takk for tipset om KK KAL. Jeg må melde meg på :) Jeg meldte meg på ifjor og likte de faktisk, men det skyldes kanskje mest fargen jeg valgte. Jeg har et par blogger jeg leser fast og din er en av de! Må prøve å sparke igang min også i år :) Takk for masse inspirasjon ifjor og gleder meg allerede til å se hva du finner på i år! :)

  SvarSlett
 20. Gratulerer med så mange besøkende! Utrolig!
  Jeg skal nå sveipe innom mysterie-KAL, men vet ikke om jeg melder meg på. Har litt mange prosjekter på gang.

  SvarSlett
 21. Heisan :) har ikke fått vært innom på en liten stund og her var det masse nye innlegg! :)
  Gratulerer med masse besøkende, morro! Og så morro med bildene dine på Ravelry!
  Lykke til med mysterie-Kal'en. Ser jo spennendes ut, men 4 tynne pinner og tynt garn blir litt for tuklete for meg. Takk for tipset om Forest-vottene forresten, veldig nyttige erfaringer å høre om. Det er helt klart ikke noe for meg (jf ovenfor) så de utgår. Tror kanskje det blir noen annepålandetvotter isteden jeg ;)
  Ha en fin uke videre!

  SvarSlett
 22. Gratulerer med formidable besøkstall, så gøy!!! (og velfortjent!)

  SvarSlett