onsdag 29. januar 2014

Litt fargeløst, liksom...Vi var ute på tur her om dagen - bikkja, gemalen og jeg. Det var liksom litt fargeløst i de dype skoger.


Himmelen var hverken blå eller grå, bare fargeløs. 
Granene, som var grønne i sommer, var sorte nå, snøen skinnende hvit, nesten gjennomsiktig. 
Puddersnø var det, lette fnugg av snøkrystaller - og blåste du på dem, forsvant de ut i intet.


Strikket noen litt fargeløse luer som matcher.
Til venstre en Puno-lue, maken til denne. Blågrå og grå Puno på pinner nummer 5, ca 50 gram garn gikk med. Jeg har fått sansen for sånne luer i to etasjer. Og Puno er myk som smør og lett som en fjær.


Og enda en. Samme oppskrift, annet garn. Fikk restegarn fra LivV, tusen takk! To ulike typer, ulike fibre, ble til sammen nok til en lue. Gjestal Cortina Soft (ull) og Schachenmayr SMC Boston (akryl+ull) - som jeg fant ut, etter avanserte matematiske utgreiinger, ble 65% ull og 35% akryl til sammen. Og det er jo atskillig mye bedre enn i de fleste kjøpeluer, faktisk. Og lua ble veldig lett og fin.


Fikk garn til overs, akkurat nok til en ørevarmer. Her brukte jeg oppskriften på Hue med vri fra Litlo og Kalen. Funket utmerket til ørevarmer, bra stretch, og akkurat passe bred. Den tar jeg ratt selv, luene gir jeg bort. Kunne godt tenkt meg en Puno-lue, men  jeg har en skuff med luer fra før, det holder.

Ha en fin og fargerik dag!


16 kommentarer:

 1. Luer får man aldri nok av, og disse var jo riktig så fine :) Flott pannebånd også :)
  Ha en fin dag!
  Mvh Marianne

  SvarSlett
 2. God morgen Anne
  Det er fargeløst, siden det ikke er sol. Det er solstråler som lager farge.......
  Så fine luer du har strikket av restegarn. Du er så flink til det. Jeg...kremt.....kjøper nytt garn, uff. Og har garn i skuffer og skap. Men, det skal bli brukt!!!!
  Ang PLUM, flerfarget garn, så kom det for ca et år siden, da PLUM gikk fra Plumet til PLUM. Da laget de nytt fargekart, og etpar av nøster i grått, har fått fargespill. Det jeg strikker med er litt beige i, mens det andre er litt lys rosa i. Sjekk i en garnbutikk nær deg.........
  Ps: genseren jeg strikker blir nyyyydelig. :)

  SvarSlett
 3. Uansett farger, du traff blink igjen med kameraet ditt. Jeg ser at duse brunfarger og mørkere grønn er vakkert sammen. Hm...Så det er sånn det ser ut når det er vinter. Vårt lille, rare land.
  Når jeg strikker luer vet jeg at de må ut av huset. Jeg bruker aldri lue. Hodeforma er sånn at jeg føler meg beslektet med kålrota e.l. Hehe. Nå har jeg hatt dilla på å strikke luer. De fleste er forsvunnet, resten blir sendt på en reise.
  Ikke dumt med to eller flere etg. på den type luer. Det må prøves.:)
  Ha en fin onsdag.

  SvarSlett
 4. Fargeløst? Kanskje, det kommer an på hvordan man ser tror jeg. Hvitt er kanskje ikke å regne som farge, men vakkert er det likevel med puddersnø og "bomull" i trærne.
  Luene var av det slaget jeg liker og en toetasjes er ikke dumt:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, luene skal gis bort til et sykehus. Vet jo ikke hvordan luer folk vil ha, men når jeg ser meg rundt hva folk har på hodet, er det mest nøytrale luer, og veldig mye grått og offwhite. Derfor valgte jeg det denne gangen.

   Slett
 5. Fortsatt fin restegarnstrikking!
  Men vinteren har farger, det er bare å kikke etter, og gå nær med kameraet!
  Selvsagt blir fargene skarpere med sol, men likevel, de er der, jo!

  SvarSlett
 6. så flotte luer å pannebånd! :)

  SvarSlett
 7. Det er de enkleste luene, gjerne litt fargenøytrale for ikke å si fargeløse som blir mest brukt Slik har du skutt blink denne gangen også. Jeg kom nettopp inn fra skitur, rundt og rundt på jordet til Marit, selvbrøyta løype som ble bedre og bedre for hver runde. Ikke vær til fjelltur akkurat, men uansett er det morsomt å gå på ski. Ikveld er det strikkekafe. Gleder meg.

  Klem fra Ingunn

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er noe ekstra sjarmerende med selvbrøyta løyper! Ikke så vanlig nutildags, men før tråkka vi jo alltid våre egne skløyper. Ellers kom vi jo ingen vei :-)

   Slett
 8. Kanskje litt fareløst, men flotte naturbilder likevel:-) Luene dine ble også fine:-) Klem Marianne

  SvarSlett
 9. Deilig med snø, i alle fall! Bli med på Pinneguris regnbue-februar om du trenger litt farger :-)

  SvarSlett
 10. Fine bilder...gir meg assosiasjoner til stillhet og ro...
  Luene dine er perfekte gi-bort-luer, nøytrale farger passer til de aller fleste!
  Ha en fin kveld! :-)

  SvarSlett
 11. Så fine luer du har laget. Kunne det vært mulig å fått oppskriften utlagt på bloggen din? Jeg har strikket flere sett av vottene du har lagt ut. Flott og greit mønster, og så praktisk å få benyttet noe restegarn som bare ligger og tar plass. Liker bloggen din veldig godt. Oppdaget den nå ganske nylig og la meg like godt til som følger:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, jeg kan ikke legge ut en oppskrift som ikke er min. Jeg fant oppskriften i et blad som het Kamille Ideer høst/vinter 2013, men jeg tror du finner den på Nøstesjel sin blogg også :-)

   Slett
 12. Er enig i at Januar har vært litt fargalaust, men det er ingenting fargelaust over de fine luene dine. Den blå/grå er helt nydelig!

  SvarSlett