onsdag 15. januar 2014

Beste og verste...

Det kjedeligste jeg strikket i 2013 var et laaangt, glattstrikket skjerf i trått pusegarn. Ikke rettstrikket, men glattstrikket - med rett den ene veien og vrangt den andre. Veeeldig langt.

Det varmeste, deiligste, mykeste og mest fnugglette jeg strikket i 2013 var et stort, glattstrikket skjerf i børstet alpakka, varmt og godt, og så brett at det nesten kunne brukes som sjal.

Det verste og det beste var samme skjerf:


Og vi ble veldig fornøyde, både Dattera og jeg!

Dattera er like skjerf-gal som meg, om ikke verre. Vi bryr oss ikke så mye om sjal - det er skjerf som gjelder. Jeg har strikket mange skjerf til henne opp igjennom. Noen har blitt gamle og nuppete, noen har blitt lånt bort og aldri levert tilbake, ett forsvant da Dattera ble ranet for lenge siden, et annet har fått dratt ut noen tråder. Så jeg tenkte jeg fikk strikke et nytt til henne til jul.

Merete med bloggen Nøstesjel har designet et helt knippe med fine plagg til magasinet Kamille Ideer som kom ut i høst. Fine og kule moteplagg som er enkle å strikke. Der fant jeg dette skjerfet - et digert monster i glattstrikk, 60 cm brett og et par meter langt. Originalen er strikket i Iris fra Rauma, men jeg fant ingen farge som jeg trodde Dattera ville like, så jeg valgte Faerytale fra Du Store Alpakka i stedet, i en nydelig, lys blågrå farge - nr 740 gråblå heter den. Jeg har veldig god erfaring med Faerytale, det er riktignok litt trått å strikke med, men det holder seg godt og er så utrolig mykt og varmt. Jeg brukte fem nøster garn (250 gram) og pinner nr 5, forøvrig fulgte jeg oppskriften, la opp 94 masker og strikket til garnet tok slutt.


Jeg ble ikke ferdig til jul, men første juledag felte jeg av - da fikk skjerfet være med på kino og se "Hundreåringen som hoppet ut av vinduet og forsvant" med trådendene flagrende, andre juledag festet jeg trådene. Og det er virkelig verdens deiligste skjerf - sååå mykt og lett, nevnte jeg det? - jeg tror faktisk jeg blir nødt til å strikke et til meg selv også.

Men kjedelig, ja. Ojojoj, så langtekkelig det var å strikke.
(Jeg brukte visst et par måneder på det, ser jeg - det har vært med på bloggen før, både her og her).


Når jeg først var i sving, strikket jeg en lue til. Den sto også i Kamille Ideer, men jeg la ut noen masker så lua ble større og litt mer baggy. Det gikk med 65 gram Puno fra Rauma, altså sånn omtrent 1 1/5 nøste, pinner nr 5 her også. Fargen er omtrent identisk med skjerfet og heter 11047.


Jeg er veldig opptatt av at klærne ikke må være bak-fram. Det kan jo være litt vanskelig å se i farten når det gjelder luer, derfor ga jeg Dattera et lite hint:


Dermed blir det jo enda mer nøye at lua ikke kommer bak-fram... ;-)

Og sånn var det med den saken. Bildene ble uskarpe og fargene litt feil i mørkeste midtvintermørket, men det får jeg ikke gjort noe med. Dattera har tatt med seg stasen og dratt tilbake til Trondheim, så da hjelper det ikke at det går mot lysere tider.


Tinka var også fornøyd  -
Håper du får en finfin dag!


23 kommentarer:

 1. Skal, skal ikke. Ok da, der er skjerfet komt på min ønskeliste. Det er et men her, spørs om ikke det blir strikket på rundpinne...Jeg vet, blir ikke helt det samme. Men for å gi meg en tjangs til en gang å felle av, velger jeg rettstrikk. Mykt og varmt blir det okke som.:) Jeg tenker TVstrikk og neste jul. Hehe, må da være god margin.
  (Smart å sy på BAK.. Jeg har fanget opp en annen ide, syr på en liten knapp.)
  Nydelige Dattera og herlige Tinka er flotte modeller.
  En god onsdag til deg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Å strikke rundt er lurt, og mye raskere. Lurer litt på om jeg skal gjøre det på neste skjer, det som er til meg selv... :-)

   Slett
 2. Fint skjerf. Du er en tålmodig strikker, med alle de ret og vrang masker :)
  Ha en fin dag...

  SvarSlett
 3. såg himmelsk ut det sjalet der, men for ein jobb da. Er greit tvstrikk da. Men gud så deilig det såg ut altså

  SvarSlett
 4. Jeg skjønner godt at det ble kjedelig å strikke det lange skjerfet, Av en eller annen grunn synes jeg det går så mye saktere når jeg strikker vrange masker...
  Men når man ser på det ferdige resultatet, er det absolutt verdt alt arbeidet:-)

  SvarSlett
 5. Utrolig kjedelig å strikke, men så utrolig verdt det! Mmmmm!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, faktisk! Har aldri kjent varmere og bedre skjerf, jeg. Og jeg har jo strikket en del skjerf...

   Slett
 6. Oh jaaaa dagen begynnte så deilig - med første snø denne vinter. Endelig. Jeg vil veldig gjerne tar en tur med ski. Herlig dine lua og skjal. Og så fantastisk fine bilder. Koselig.
  Ha en fin dag fortsatt. Hjertelige hilsen kommer til deg fra Viola.

  SvarSlett
 7. Åå, det skjerfet der skulle jeg gjerne hatt altså! Men aldri i livet om jeg gidder å strikke et. Imponerende at du begynte og, ikke minst, fullførte et så kjedelig prosjekt. Heldige dattera di:-)

  SvarSlett
 8. Herlig skjerf og lue og heldig datter (og inntullet Tinka ;) ).. :)
  Huff, huff og huff.... mon tro om ikke det kommer et skjerf på rundpinne her snart nå. Skjerf har egentlig gått i glemmeboka, og akkurat nå for tiden strikker jeg opp noen par raggsokker til meg selv, det trengs. Men 2 rett og 2 vrang blir sørgelig kjedelig i lengden kjenner jeg. Trenger noe enkel glattstrikk som kan varme godt...Også vet jeg at jeg har et stort lager av grått og hvitt alpakkagarn (som egentlig var tiltenkt skappelgensere, meen....da får jeg en unnskyldning til å bestille meg mer garn.... :P host! ).

  Ha en kjempeflott uke! :)

  SvarSlett
 9. Herlige plagg - de er jo så gode å bruke!!! Og ja litt kjedelige, men jeg er stor fan av glattstrikk som egner seg sosialt og foran kassa :-) Heldige datteren din som har så flink mor!!!!

  SvarSlett
 10. Så fint det ble :-) Og herlig med teksten på;-)

  SvarSlett
 11. Du må være en tålmodig sjel.... Sjerf er det kjedeligste jeg kan tenke meg å strikke. Har begynt på noen, men det ender nesten alltid med at jeg rekker det opp igjen fordi jeg ikke orker å strikke det ferdig. Men flotte sett er det jo!

  SvarSlett
 12. Heldige datteren din! Kjempe fint sett :)

  SvarSlett
 13. Anne, det här med 10:- i ett glas- gäller det bara när man stickat helt slut? Eller också när man tex gjort klart ett par sockar och har två restnystan som man lägger till samlingen?
  Antar att man gör som man vill... Men hur går snacket på de norska stickbloggarna?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hm, det vet jeg sannelig ikke :-)
   MINE regler er sånn at når et nøste er helt brukt opp, legger jeg en tier i glasset. Det er med andre ord mer lønnsomt (for sparingen, i hvert fall) å strikke opp små restenøster enn store 100-gramsnøster...

   Slett
 14. Riktig så flotte; både dattera, skjerfet og lua! Ja -og selvfølgelig Tinka!!
  Skjønner godt at dattera ble fornøyd, skjerfet ser VELDIG mykt og godt ut!

  SvarSlett
 15. Så flotte ting, men jeg kan forstå at det må ha vært kjempekjedelig å strikke! Happy Knitting!

  SvarSlett
 16. Fint skjerf, Anne!! - og den fargen er bare helt fantastisk:-) Lang tid, ja.. jeg satt med klokken på mobilen og tok tiden på rundene, regnet og regnet og håpet at jeg skulle rekke skjerfet innen fristen - hi hi:-)
  Takk for omtalen!! :-) God helg:-)
  Merete

  SvarSlett
 17. Hvilken tålmogihet du har! Men veld verdt kjedsommelig arbeid for det er helt nydelig! Veldig fin farge til dattera de også ;) Jeg liker godt Faerytale og det er så mange fine farger å velge mellom. Likte bildet med henne og Tinka, de var søte sammen ;)

  Takk for koselig kommentar hos meg og at du gjorde meg oppmerksom på arvekofta mi! Jeg vet jo det er Suldalskofta, må nok ha blinket ut når jeg skrev det ;)

  Ha en fin fredag!

  SvarSlett
 18. Mannen i huset fikk et slik skjerf av min mor, og det er blant det letteste og varmeste jeg har prøvd på lenge (måtte jo låne det litt).

  Elsker den broderte "bak" detaljen!

  SvarSlett
 19. Åhh så deilig skjerf, noe av det kjedeligeste jeg vet å strikke er også glattstrikk! -men for ett flott resultat det ble! :)

  SvarSlett