søndag 22. april 2012

RØDT prosjekt #1...

Jeg fikk en pose rødt garn av Felisi - 365 gram for å være helt nøyaktig.
Jeg bestemte meg for å strikke opp alt sammen - rubbel og bit.
Hva kan man få ut av 365 gram mørkerødt garn? Masse, skulle det vise seg. Nå har jeg strikket rødt i flere uker, og - [trommehvirvel] - Rødt prosjekt er faktisk ferdig! Posen er tom!

For å få utnyttet alt garnet, måtte jeg legge til noen andre farger her og der. Dermed fikk jeg brukt opp litt fra garnlageret også. Underveis dukket det opp diverse røde rester og nøster fra garnlagerets dyp. Siden jeg var så godt i gang med å strikke rødt, og siden målet er å redusere garnlageret, er Rødt prosjekt utvidet. Så jeg strikker fortsatt rødt jeg. Og det kommer jeg nok til å holde på med en god stund.

Jeg liker prosjektstrikking på denne måten - man tager en pose med garn, etter farge, type garn, merke eller andre kriterier, og strikker til det er tomt. Det gjelder å finne oppskrifter som passer til garnet, og ikke omvendt. Og det gjelder å ikke kjøpe mer garn underveis, for garn ha man faktisk nok av. Jeg kommer til å gjøre flere sånne prosjekter etter hvert, det er helt sikkert.

Det gjenstår å ta bilder av det jeg har strikket. Det ble mye håndplagg, og det er vanskelig å ta fine bilder av votter og denslags når man ikke har noen modell. Men jeg får se hva jeg får til etter hvert. Uansett - først strikket jeg en hals:


Ambitus hals har jeg strikket før. Det er en perfekt modell til turbruk - trang rundt halsen så snø og sno ikke kommer til, og varm og god utover skuldrene uten å være i veien under jakka. Ull er fint til ribbestrikk, fordi det holder seg spenstig, mens alpakka er deilig og mykt og varmt, men helt uten den spensten som trengs for at en hals av denne typen skal holde fasongen.


Derfor ble det striper - mørkerød ull og rød alpakka. Funker utmerket i kor - spenstig ribbestrikk OG myk og god mot huden. Pluss en grønn knapp for å markere midt foran. (Midt foran/midt bak er sterkt undervurdert - det er viktig!) Jeg strikket med pinner 3,5 og fulgte oppskriften til punkt og prikke. Det gikk med 93 gram burgunder Safir ull (fra Felisi), 40 gram Sandnes Alpakka i den vidunderlig vakre rødfargen 4219 (fra restekurven - hele nøstet brukt opp!), pluss en slant rød Heilo. Totalt 140 gram. Halsen er allerede testet og godkjent. Fornøyd!

Fortsettelse følger.

Ha en riktig fin søndag!


16 kommentarer:

 1. Lurt å ha slike prosjekter så man får strikket opp litt av lageret. Jeg har så liten lagringsplass så jeg må tømme lageret litt med jevne mellomrom for å få plass til nytt og spennende garn og farger. Halsen ble veldig fin.Ha en flott søndag

  SvarSlett
 2. Veldig fin hals i veldig fin farge :) Skjønner det har tatt litt tid å strikke den, eller kanskje ikke for deg, men for meg hadde det tatt en liten evighet, hehe :)

  Ha en strålende søndag :)

  SvarSlett
 3. Hei!
  Halsen var kjempefin! Det er jo kjempekjekt å strikke slike småplagg nrå man har noen ekstra garnnøster liggende!

  God søndag til deg!

  Klem Cathrine :-)

  SvarSlett
 4. Så fin hals og ikke minst en morsom måte og ta fatt på garnlageret på. Trenger litt inspirasjon for å se garnet med nye øyne og finne prosjekter til det:-)

  SvarSlett
 5. Så fin hals og ikke minst en morsom måte og ta fatt på garnlageret på. Trenger litt inspirasjon for å se garnet med nye øyne og finne prosjekter til det:-)

  SvarSlett
 6. Kjempelekker hals!
  Morsomt å se hva du har fått ut av garnet som Felisi var mest fortvilet over :-)

  SvarSlett
 7. Härlig halsvärmare! Jag håller med på alla sätt, det är en skön känsla att utgå från det man har och göra något av det!

  SvarSlett
 8. Så fin denne halsen blei! Lurt å strikke striper med ull og alpakka.

  SvarSlett
 9. Nydelig hals! En slik trenger jeg visst til turbruk...

  SvarSlett
 10. Utrolig flott hals - rene kunstverket!! Og jeg blir imponert over ditt røde prosjekt - inspirerende og veldig lurt. God gjort å unngå garnkjøp!!!

  SvarSlett
 11. Jeg tror rødt hjalp meg å overleve sist vinter, det ligger utrolig mye energi i rødt. Selve halsen ble flott den med. Jeg reiste fra garnlageret mitt i Skottland, men på et par måneder bare har jeg greid å skaffe meg et her, det er egentlig helt utrolig.

  Her regnerdet i dag, kanskje jeg burde bli inne og hekle.

  SvarSlett
 12. Denne ble bare så fin. Tror jammen jeg ønsker meg en sånn til turbruk jeg også. Jeg må grave i garnkurven og se hva jeg har :-))

  SvarSlett
 13. Kjempefin hals, og bra prosjekt, man får jammen mye garnrester.
  Skal jammen lage meg en slik hals til vinteren jeg også, den så god å varm ut!

  SvarSlett
 14. Jättesnygg! Och jag gillar verkligen att du slår ett slag för restgarnsprojekt. Hejja!

  SvarSlett
 15. Takk for påminnelsen på mønsteret, den er så fin! Lekkert med de forskjellige rødfargene.

  SvarSlett
 16. Denne halsen likte jeg godt. Både praktisk og stilig. :)

  SvarSlett