lørdag 14. februar 2015

Og så hekler vi litt...
På tide med litt hekling igjen, kanskje? Hva med en lenestol i grytelapp-teknikk?? Denne fant jeg på Facebook, men teksten var på arabisk, så jeg vet dessverre ikke hvem som har står bak. Fantastisk er den, uansett.

I fjor fant jeg et flott teppe på Ravelry, jeg skrev om det her. Versailles Matelassé Afgan heter teppet. Hanne falt også for teppet, og nå har vi hatt en liten samhekling på nyåret. Vi ble enige om å hekle en prøvelapp i første omgang. Hanne ble ferdig lenge før meg - men her er endelig prøvelappen min også.


Mønsteret var på engelsk. Det er lenge siden jeg har heklet etter engelsk oppskrift, men det gikk helt greit - det er bare å google litt om det er noe man lurer på. "Knottene" kalles popcornmasker, og det var heller ikke noe hokus-pokus - kun en kladas med staver. Heklet en enkel bakside med staver, og fastmasker rundt kanten. Og vips, så ble prøvelappen en dobbelt, solid gryteklut. Brukte 55 gram Gjestal Bomull Sport og heklenål 3,5 mm. Diameter ca 20 cm. Og endelig kan jeg føye til noe oransje på strikke-/heklelista mi!


Men om det blir noe teppe av det, er jeg usikker på. Originalen er heklet i akryl. Men skal jeg lage et teppe, vil jeg ha det i ull såklart, og det kan nok bli veldig tungt og kompakt. Og ville jeg noengang bli ferdig?? Den som lever, får se. I første omgang er jeg veldig fornøyd med grytekluten min. Og kanskje det blir flere grytekluter, i forskjellige farger. Uansett kan jeg bare hekle i små porsjoner, for skulderen protesterer. Strikking går bedre, heldigvis. Å holde skroget fit for fight strikking og hekling, er litt av et prosjekt. Folk får nye hofter og knær og nyrer og lunger, og det er jo flott, men går det an å få en ny skulder? Det har jeg aldri hørt om, men det kunne sannelig vært noe. I mellomtiden sverger jeg til yoga og akupunktur og hekler i små porsjoner.

Ha en riktig fin helg!

12 kommentarer:

 1. Jeg som ikke hekler kan nesten ikke tro det jeg ser! Og så er det jo ikke ende på hvordan man kan variere med ulike mønster. Din gryteklut "forteller" alt om dette, den var nydelig og i en tøff farge.
  Jeg har lest skrekkhistorier om damer som må slutte å strikke i lange perioder, p.g.a. skuldre og sener som skriker om ro. Jeg krysser fingrene for at du klarer å ha dine (skuldre) under kontroll.
  Fint bilde av Tinka og deg. Ønsker dere en fin helg. Vi har hatt et par dager som har gitt oss følelse av vår, og vi skal få flere! Nå skal vi få sol også, herlig!!
  Liv V.

  SvarSlett
  Svar
  1. Håper dere får litt fint vær nå! Det er så oppkvikkende med sol og blå himmel. Her blåser vårlige vinder, det var nesten litt påskestemning i lufta i dag :-)

   Slett
 2. Det var litt av en stol! Mer morsom enn fin, kanskje.

  Lappen din ble en super gryteklut. Tror jeg ville ha laget et par ekstra grytekluter i flere sterke farger, jeg. Et helt teppe er MYE. Men du er kanskje mer tålmodig enn meg, hihi.

  Ha en god helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg tror jeg er enig med deg - stolen er mer morsom enn fin. Og et par-tre grytekluter er nok mer realistisk - og morsomt - enn en helt teppe :-)

   Slett
 3. Veldig praktisk med prøvelapper som det blir noe brukbart ut av. Og jeg skjønner at du falt for det teppet, det var nydelig.

  SvarSlett
  Svar
  1. Veldig lurt med sånne prøvelapper, ja. Hekling er veldig smart sånn :-)

   Slett
 4. Flott gryteklut! Men et hekla teppe - med masse like lapper..... Jeg ville i hvert fall blitt lei før jeg var halvferdig. Selv om det var fint :-)

  SvarSlett
 5. Kjempefin gryteklutprøvelapp! Så kjekt når prøvelapper kan bli noe nyttig. Ønsker deg gode strikkeskuldre!

  SvarSlett
 6. Yoga er veldig bra i alle fall - kroppen stramme og slappe av i en god balance.
  Krysser fingrene for deg :-))
  Lenestol bildet var utrolig!!! En deilig stykke.
  Kjempeflott gryteklut. Kanskje du vil senere ingen teppe, så du har masse julegaven :-) Spennende. Nydelig mønsteret.
  Ha en riktig fin søndag. Hilsen fra Viola

  SvarSlett
 7. Kanskje vi skulle ta en samhekling på stolen også?? Hihi, neida, kul stol men litt i overkant syns jeg :P Fin grytelappen din også! Jeg tenkte å hekle en makker til min, men det blir litt sånn innimellom. Noe teppe blir det neppe her, av de samme grunnene som du nevner. Det blir altfor tungt ferdig og selv om mønsteret er enkelt tar hver lapp litt tid.
  Ha en fortsatt fin søndag! :)

  SvarSlett
 8. Hei Anne! Det var et søtt mønster, så kanskje det kunne blitt et putetrekk? Stort teppe tror jeg også blir litt for kompakt. Når det gjelder vonde skuldre, så vet jeg "alt" om det! Har egentlig forbud, men det går jo ikke! Så da blir det 1-2 timer i løpet av kvelden med pauser. Jeg har operert begge skuldrene, men det er ingen hokus pokus, for de blir aldri som nye igjen! Godt også at det finnes medisiner! Uten håndarbeide intet liv, sier jeg, og mener det! Men gjør det med måte! Klem Cathrine :-)

  SvarSlett
 9. Nydelig hekling da, men synes nok at det ville blitt litt av en jobb å lage så mange makne. Littforskjellige farger kanske.
  Klem

  SvarSlett