mandag 16. februar 2015

En Dame kan aldri få for mange røde votter...

Litt bakpå med bloggingen her. Jeg er generelt litt bakpå med det meste, jeg. Skulle nesten tro jeg var født for seint, men neida. Jeg er visstnok født litt for tidlig, men det er så lenge siden at det er det ingen som husker lenger.


Uansett, disse pulsvantene strikket jeg lenge før jul. Eller kanskje det er en slags halvvotter?? "Annepålandet's Mitts" kalte jeg dem da jeg la ut det første paret jeg strikket på Ravelry. Det var i 2009. "Mitts" blir brukt på engelsk om sånne halvvotter.

Og der skal jeg si deg de fikk oppmerksomhet. Nærmere bestemt 555 hjerter - noe som er helt overveldende for en beskjeden liten blogger fra Norge. Vanligvis får jeg sånn fem-seks hjerter kanskje, ofte ingen, noen ganger 23. Så jeg besvimte jo nesten når mitts-ene mine fikk sånn respons.

Disse er strikket i Hegre fra Dalegarn, på pinner nr 4. Det gikk med ca 90 gram, av en frisk og fjong sinoberrød farge, som dessverre er utgått. Alle de fine fargene går ut, det er et av livets store og uløste mysterier. Jeg har ikke så mye erfaring med Hegre, men det virker som et bra garn. Nå har jeg imidlertid fått opplyst fra informerte kilder at Hegre ikke lenger er hva det var, etter at Gjestal overtok Dalegarn og flyttet produksjonen utenlands. Og det er jo synd.

Det var så mange som spurte/maste (stryk det som ikke passer) at jeg skrev ned oppskriften. Det tok et par år, og jeg har enda ikke fått oversatt den til engelsk, som jeg visstnok har lovt at jeg skal gjøre ved en passende anledning. Jaja. Uansett, oppskriften ligger - på norsk - under fliken "Mine oppskrifter" øverst på siden her.

Bildet av de nye røde mitt-ene ble tatt i oktober, i Slottsparken i Oslo  (foto: Ann Myhre).
(Riktignok er det ikke noe slott på bildet, men det er der, bak trærne og opp til høyre).


Her er et bilde jeg tok for et stund siden. Jula varer helt til påske. Og imens kan vi jo drømme litt om vår. Ha en riktig fin dag!

12 kommentarer:

 1. Et fantastisk herlig og fargerikt bilde. Viser tydelig hvorfor vi ikke skal være redd farger, er jo bare vakkert.
  At Mittsene dine ble populære skal jeg forstå, fine og praktiske. Her får av og til "strikkeriene" ben å gå på, disse hadde fart ut døren. Det begynner å bli en stund siden jeg strikket sånne, fører de fluksens opp på lista mi.
  Sterk vind her idag, noen rød gr. og opphold, enn så lenge. Fin dag til deg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Omtrent sånn vær har vi og, selv om "sterk vind" er et relativt begrep, og vi på Østlandet er kjent for å være ganske pysete når det gjelder vind...
   Og ja, farger lyser opp i landskapet! De forrige jeg hadde var knall gusjegrønne, men de ble utslitt.

   Slett
 2. Så fint bilde av deg! Koselig! Da blir det rød jakke neste gang ?

  SvarSlett
  Svar
  1. Tja. Man har jo en passelig mengde rød Wollmeise DK, faktisk. Så kanskje det ;-)

   Slett
 3. Fiiiine votter og et herlig bilde av deg, med et sjal som har samme farge som på trestammen.
  De halvvottene tror jeg at jeg må strikke engang.......må bare bli ferdig med vott nr to, av et par som har ligget noen uker, kremt.

  SvarSlett
 4. Utrolig flotte pulsvanter dette!
  Endelig fått strikket meg et par selv, og skal strikke et par til garantert :)

  SvarSlett
 5. Opskriften har jeg gemt for længst, da jeg fandt dine fingerløse vanter praktiske. Men jeg har ikke fået strikket dem endnu , så dejligt at blive mindet om din opskrift og se din smukke røde udgave af vanterne :-).

  SvarSlett
 6. I love bright colors and I love your blog.
  greetings

  SvarSlett
 7. Så fine "mitts":-) De er nok praktske for meg å ha i stallen:-) Men, du jeg lurer på om du kan gi meg et strikkeråd? Jeg strikker er mariuskofte i sisu til min mamma som blir 70 i år. Jeg har aldri strikket kofte før, og lurer nå på om du vil anbefale å strikke "løse" stolper og så sy de på? Eller å plukke opp masker som oppskriften sier.. Hva er enklest tro??
  Takknemlig for svar:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Vanskelig spørsmål å svare på - det blir veldig mye smak og behag.
   Personlig tror jeg (men sikker er jeg ikke) at det er enklest å plukke opp masker, slik det står i oppskriften din. Men etter min mening er det penere å strikke løse stolper og sy på - men det er jo en smaksak hva som er pent. Et godt tips er å ta en titt på Koftegruppa på Facebook - det er det masse fine bilder, og du kan spørre om hjelp om du lurer på noe.
   Heldig mamma du har!

   Slett
 8. Knallfine votter Anne!!! Og de passer jo godt til den grønne halsen!! Sånne fargeklatter gjør meg glad :-) Ikke rart vottene ble populære!!

  SvarSlett
 9. Mine favoritt"mitts". Ingen over ingen ved siden !!

  SvarSlett