torsdag 3. april 2014

Rødt, blått, gult og grønt...

Det er så mange flotte farger her i verden - men det enkle er ofte det beste, og det er veldig greit med rødt, blått, gult og grønt.


Røde tulipaner, for eksempel - nesten transparente, med solskinn tvers igjennom på en vakker vårdag.
Disse fikk jeg da vi hadde middagsgjester her om dagen. Det er så fint med tulipaner på en solskinnsdag!


Knallblå himmel på en helt vanlig tirsdag. Det er så deilig med fint vær igjen, etter en lang vinter med mørke, snø og regn. Da kan man finne på å ta bilde av plettfri himmel i ren skjær våryrhet!


Gullgul hestehov i grøftekanten. Mer vårlig enn dette blir det ikke! Beveger man seg ned i grøfta, er det mye fint å se - blant kvist og kvas og snøen fra i fjor.


Og sist, men ikke minst - det går fremover med Den Grønne. Jeg nøyer meg med et litt mindre bilde her - for ikke å eksponere Annepålandets do og dobbelthaker altfor meget. Merkelig at det skal være så kinkig å ta bilder av seg selv???  Men genseren passer! Det er jeg utrolig godt fornøyd med. For etter å ha strikket prøvelapp og målt både strikkefasthet og meg selv og alt burde gått på skinner - så passet ikke genseren i det hele tatt. Så da kastet jeg prøvelappen og målte ikke noe som helst, byttet pinnetykkelse og genserstørrelse og satte i gang på nytt på mitt sedvanlige tut- og kjør-vis. Og vips - så passer genseren så fint som bare det. Forstå det den som kan. Det er ganske merkelig.

Ønsker alle en riktig fin og flott torsdag!

23 kommentarer:

 1. Skikkelig fingenser denne altså. lekre farger og sitter godt. ja vi har hatt og har nydelig vær for tiden. Bare å nyte nå.
  Klem

  SvarSlett
 2. Nydelige farger på genseren din! Nå ble jeg misunnelig.. Jeg tror det har noe med litt sinne og flaks å gjøre, når man måler riktig maskeantall og hele pakka, og så passer det ikke. Selv blir jeg sur, og bare gjør det på nytt, en pinnestørelse større. Her jeg bor, kaller vi det "å barke i vei"

  SvarSlett
  Svar
  1. Bra uttrykk! Det føles veldig som at jeg barker i vei her :-)

   Slett
 3. Herlige, fargerike bilder i dag. Og med bildet av tulipanen, fikk jeg lyst til å male med en gang!
  Genseren din blir nyyyyydelig!!! I flotte vårfarger. Og jeg har det slik, jeg også. Det går mye bedre når man durer ivei med sitt, enn disse prøvelappene, som ikke stemmer alikevel :(
  Jegvstrikker nå på en jakke, som jeg håper virkelig vil passe når den er ferdig. Den forrige jeg strikket på den samme måten, ble for stor, og ble gitt bort.....til stor glede for mottakeren, som var min bestemor. Gøy å kunne glede noen også.
  Ha en fin dag. Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, jeg er såpass egoistisk at når jeg strikker større plagg, syns jeg det er mest gøy å glede meg selv :-) Og denne vil jeg ha selv!

   Slett
 4. Åh , den genseren var skikkelig fin !!
  Klem Linda

  SvarSlett
 5. Smukke billeder-smuk genser :)

  SvarSlett
 6. Genseren blir ... er ... veldig fin :-) Herrlig mønsteret og farger. Passer perfekt, så hyggelig. Tusen takk for fint bild.
  Helst jeg prøver (på) min strikketøy også.
  Jeg har ta fram en gamle strikkestrykke og vil greie... glad :-) og så fint med dette fantastisk vær sitte ute og strikke - fugler synger. Kos deg. Hilsen sender deg Viola.

  SvarSlett
 7. Lekker genser du strikker :-) og herlig med vår:-)

  SvarSlett
 8. Så fin den blir! Går grønnfargen mot blå på den delen som er mørkest? Godt at den passa! Eg prøvde min på i går og den passa. Det var flaks, for eg har ikkje strikka prøvelapp eller sjekka strikkefastheten.
  Kos deg videre med strikkinga!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det var ikke flere grønnfarger i Finull, så da ble det en mørk petrolfarge. Forøvrig en av mine favorittfarger, så det passet fint :-)

   Slett
 9. Den blir nydelig! Er jo heilt greit når tut og kjør metoden funker best;) Her nyter i også sol, blå himmelen og det spretter i vei i hagen:)

  Ha en fin våruke videre!

  SvarSlett
 10. oi så alldeles fantastisk den blir! Happy Knitting!

  SvarSlett
 11. Fargene på paletten din finner jeg igjen i, for tiden, den flotteste genseren som er å oppdrive. Skal noe til å overgå den. Om jeg noen gang kommer til å strikke den, det vet jeg ikke....
  Jeg har avsluttet "Eskimoen" for en stund siden. Den er vasket, dampet og overlevert til den yngste datteren. Jeg var veldig spent på str., jippi, den satt som et skudd! Lettelse kan du skjønne.:) (Det ble noe småstrikk innimellom.) Nå er det noe så lite spennene som en Marius på pinnene.
  Været er fortsatt som et eventyr. Vi fyller på med D-vitamin hver dag, herlig!
  Jeg gleder meg masse til å se genseren din fullført.
  Ha en fin torsdagskveld!

  SvarSlett
 12. Prøvelapp er bra, men må strikkes rundt om plagget skal strikkes rundt. Vet noen bruker ermer som prøvelapp. Passer de - flott! Passer de ikke - jaja, et erme går fort.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg strikker selvfølgelig prøvelappen rundt når plagget skal strikkes rundt, men det stemmer oftest ikke likevel. Ofte bruker jeg ermet som prøvelapp, men denne genseren strikkes ovenfra og ned, så da gikk ikke det. Men den passer jo heldigvis likevel :-)

   Slett
 13. Nydelige bilder!! Og den genseren din blir kjempeflott, gleder meg til å se den helt ferdig!! Utrolig flotte farger du har brukt!! ♡
  Kos deg med strikkinga!! :-)

  SvarSlett
 14. Å så nydelige bilder! :)
  Hehe ja det er det jeg sier... Prøvelapp er bortkastet tid ;)
  Håper du får en koselig kveld :)

  SvarSlett
 15. Oi, når jeg prøver å strikke "på egenhånd" passer det i alle fall ikke! Strikkes genseren ovenfra og ned? Nyyydelig genser!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, genseren strikkes ovenfra og ned - som du ser på bildet, har jeg rundpinnen rundt livet :-)

   Slett
 16. Å, den genseren blir så lekker! Ønsker deg en fin helg!

  SvarSlett
 17. Så fin genseren din ble, og så herlig, vårlig bilde av himmelen.
  Visste du forresten at de gamle grekerene ikke hadde noe ord for blå? Det eneste som var blått var jo himmelen og havet, og de er så store at det kan være vanskelig å tenke at de har en farge. Det er ganske sprøtt å tenke på, det er jo så lett å se at himmelen er blå :)

  SvarSlett
 18. Jeg er også veldig glad i blomster :)

  Genseren blir veldig fin :)

  SvarSlett