søndag 27. april 2014

Til Stella...

Jeg er på sokkekjøret igjen. Det skjer med ujevne mellomrom.


Denne gangen ble det sokker til Stella, som er mitt aller yngste tantebarn. Jeg har virkelig mange tantebarn, en hel drøss, men det er sjelden jeg strikker noe til dem. Jeg strikker stort sett bare til dem som ønsker seg noe - og nå ønsket Stella på 5 måneder seg nye sokker.

Det ser nesten ut som "ordentlige" sokker, men de er skikkelig knøttsmå, ca str 1 år omtrent, så Stella har litt å vokse i. Hun skal sikkert ikke bruke ullsokker nå i sommer likevel.

Oppskriften er fra Myk start av May B. Langhelle ("Raggsokk til mini og mamma"), med samme garn som de forrige sokkene jeg strikket, og pinner 2,5 denne gangen også. 30 gram veier de, så dette er ikke måten å få tømt garnlageret på, om det er det man prøver på, da.


Fargene ble litt forvrengt i den sterke vårsola - det er egentlig bringebærrødt og lysegrønt.

Og dett var dett. Det er mer sokkestrikking på gang. Ha en riktig fin dag!

5 kommentarer:

 1. Ja hvorfor ikke samme sokker til mini og mamma. Når Stella ønsker seg sokker, betyr det selvsagt sokker som ligner de mamma har.:)
  Solen skinner og skinner, strikket må være med ut i solveggen. Hva passer bedre enn å strikke sokker og, innimellom, luer. Jeg har et bra lager nå. Sender nok en "haug" av sokker til Frelsesarmeen i sept. Langt frem dit, heldigvis, så det er bare å fylle på med mer.( Familien må selvsagt få sitt også.) Garnlageret har nok minket litt, men akkurat synlig er det vel ikke...
  Idag er det maling som står for tur, noe så kjedelig som verandarekkverket. :(( Må sies at jeg ser på den økta som bortkastet tid, grufullt kjedelig.
  En fin dag til deg også!

  SvarSlett
 2. Flotte sokker, ja, ikke lett å få riktige farger i sola, men, vi nyter sola her i Stavanger, herlig søndag!

  SvarSlett
 3. Så søte! Jeg må si meg imponert over et tantebarn som kan legge inn ønsker når hun er bare 5 mnd gammel - jeg spår store ting for henne ;)

  SvarSlett
 4. Nå lurte du oss godt! Jeg var sikker på at dette var sokker i voksen-størrelse. Måtte sjekke oppskrifta. Strikker fra Myk start akkurat nå, Fuglemammas omslagsbody i størrelse 0-3 mnd.
  Jeg strikker også sokker hele året. Det er ikke alle prosjekter som tar unna så mye av lageret, men vitsen er vel at sokkene får bein å gå på, bokstavelig talt.

  Ha en strålende dag! Her skinner sola i dag igjen.

  Klem

  SvarSlett
 5. Godt med ei tante som strikker sokker. Deilig med varme føtter.
  Klem

  SvarSlett