fredag 25. april 2014

Grønn bølge...


Påskeværet kort oppsummert. Det har vært en fantastisk påske!

Det er vår i luften, og jeg er inne i en grønn bølge. Den grønne Lerwick-genseren har hatt påskeferie. Bolen er ferdig, og nå gjenstår bare å strikke ermene. Den ble forbausende lang, må jeg si, på grensen til altfor lang. Men den passer fint i bredden. Det er noe spik spenna gæernt med strikkefastheten min, tydeligvis, det er ikke samsvar mellom høyde og bredde. Men det er ikke stort jeg får gjort med det, så nå har jeg avfunnet meg med at jeg får en lang Lerwick denne gangen. Så får jeg heller kutte ut en bord eller to neste gang. For jeg kan godt tenke meg å strikke en til. I knallblått. Eller rødt.


Og forøvrig har jeg strikket ferdig et par grønne sokker - det er Mysteriesokkene til Through the Loops. De har forresten vært ferdige en stund. Morsom sokk, men ganske lik de forrige jeg strikket, så nå tenker jeg det holder med mystiske sokker fra den fronten. Jeg har vært med fire ganger i alt. Nok er nok. Til neste år finner jeg på noe annet gøy i stedet. (Et samleinnlegg med alle sokkene her, og på Ravelry her).


Sokkene er strikket ovenfra og ned på tradisjonelt vis - og med veldig mange vridde masker. Jeg kan styre min begeistring for veldig mange vridde masker - men det gir en fin effekt. Det lysegrønne garnet er fra Hazel Knits, det bringebærrøde er Zitron Trekking som jeg har farget med KoolAid en gang for lenge siden. Ja, det er faktisk fem år siden, ser jeg nå - tiden flyr sannelig fort!! Fargen sitter forøvrig som støpt, og farger ikke av i det hele tatt - i motsetning til mange "kjøpegarn". Jeg strikket - som alltid - på pinner 2,5. Det funker fint uansett, og sokkene passer perfekt.


Og det er enda mere grønt i sikte. Jeg har strikket et par grønne sokker til, et par grønne pulsvarmere, et sjal - som ikke er ferdig på lenge enda, og på toppen av det hele har jeg grønne briller - - -


Jeg greier meg forresten greit uten briller, min skyhøye alder til tross. Jeg ser omtrent så skarpt som dette bildet her... Bildet er noen år gammelt, fra den tiden jeg gikk på fotokurs og prøvde å bli en bedre fotograf. Som man ser, lyktes jeg bare sånn måtelig. Men grønt altså, grønt er skjønt!


Ute i naturen er det museører på bjørka. Det er tidlig vår i år, og alt er usedvanlig grønt. Jeg elsker vårgrønn bjørk, men den er jo til stort besvær for allergikerne. Ugreit å være allergisk mot bjørkepollen - dette er jo den aller, aller beste tida å være ute i skogen på. Der har jeg vært heldig - jeg er ikke allergisk mot noen ting, såvidt jeg vet, bortsett fra akrylgarn da.


Ja, selv bartrærne er ekstra grønne i år. Alle påpeker dette - at det er så grønt i år, men ingen kan forklare hvorfor. Noen som vet?


Tinka har startet badesesongen forlengst, går tur i skogen hver dag og nyter våren i fulle drag med friske granskudd i barten. Det er lett å enes om at grønt er skjønt!

Det kommer nok flere grønne innlegg her i nærmeste fremtid - men først skal jeg på strikketreff hos Projo, det har nesten blitt en tradisjon. Gleder meg - og ønsker alle som er innom her en riktig flott helg!

18 kommentarer:

 1. Utrolig flotte sokker og herlige farger!!! Det var virkelig verdt å strikke så mange vridde masker!!!! Kos deg på strikketreff!!!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Det er ikke de mest praktiske sokkene, men det er jo gøy med litt variasjon fra de vanlige ribbestrikka. Og så er det jo alltid gøy med mysterier :-)

   Slett
 2. Hei!
  Det var noen nydelige sokker! Litt av en jobb på de der, kun for å varme opp "tåfisen". Jeg har strikket noen av Bitta sine sokker, tross alt, morro var det.Det er vel poenget med pinner og garn.
  Her er det en fantastisk vår i år. Skogen er grønn for lengst, men ekstra grønn, det vet jeg ikke?
  Jeg føler at alle farger blir intense når blomster og trær "eksploderer" tidlig i april. Det er SÅ herlig, og det nytes i fulle drag. Godt for både folk og dyr. (Les: Tinka.)
  Du har et godt "fotoøye", nydelige naturbilder.
  Jeg er lett å avspore. Strikker på en Marius, som får laaange hvileperioder. Nå måtte jeg bare prøve å strikke Vibbedille sine ankelsokker. Det var et passelig arbeid i solveggen.:) Blir nok flere av de.
  Ha fortsatt en fin vår!


  SvarSlett
  Svar
  1. Måtte inn og se på de ankelsokkene. Sånne strikker jeg også om sommeren, men med ørlite lengre vrangbord og ribb oppå foten. Utmerkede sommersokker! Nå driver jeg og strikker stripete sokker i Sisu-garn som jeg har fått av deg :-)

   Slett
 3. Fint innlegg! Synes bildene dine er riktig gode! Flotte sokker! Ser ikke for meg at jeg kommer til å strikke sokker på pinner nr 2,5 noen gang. Imponerende arbeid!

  Riktig god helg! Her blir det kanskje en skitur på søndag. I dag blir det støvsugeren og vaskebøtta.

  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Skitur nå på vårparten høres så flott ut! Her er det jo ikke mer snø, så da blir det tur til fots i stedet. Passer jo best når man har en liten, surrete hund med seg også.... :-)

   Pinner 2,5 er slett ikke så ille - blir fine, tynne sokker, som er gode rett på foten.

   Slett
 4. Så fina bilder och sockor! Jag hade en grön period på 70-talet. Nu är jag i ingen särskild-färg-period. Det blir det som jag gillar för stunden. Ja, svart finns ju ofta med men det är ju egentligen ganska tråkigt. Trevlig helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg strikker mest i grått - syns svart, grått og brunt er flott, og ikke tråkigt i det hele tatt!
   Men det er gøy med en fargeklatt i ny og ne - og om våren får jeg alltid lyst på litt farger :-)

   Slett
 5. Oi så fine sokker. Men jeg er enig i at det ikke er spesielt gøy å strikke vridde rett masker. Jeg gjør det på baksiden av leggen av og til men hadde det ikke vært fordi det faktisk er veldig fint hadde jeg ikke giddet...
  Fotokurs eller ei - det er alltid flotte bilder her på bloggen :-) Jeg liker spesielt bildene av Tinka. Hun er jo helt vidunderligt vacker!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg strikker jo mest helt vanlige ribbesokker, for det er det folk vil ha. Derfor er det gøy med litt variasjon av og til! Neste "variasjon" blir dine Fine blondesokker :-)

   Slett
 6. Lekre sokker! Jeg liker fargene kjempegodt og de fungerer smashing sammen.

  SvarSlett
 7. Så fine, grønne bilder Anne.
  Og kos deg maks på strikketreffet i helgen. I år passer det dessverre ikke for meg, så jeg får komme sterkere tilbake. Selv om det irriterer meg litt akkurat nå, kjenner jeg :) Hils til alle kjente.

  SvarSlett
 8. For et deilig vårinnlegg :D Og fine sokker!

  SvarSlett
 9. Det er herlig når alt er blitt så grønt! Og de sokkene er bare nydelige! Selv om jeg kan forstå at du ikke er vilt begeistret for vridde masker i massevis!

  SvarSlett
 10. Skjønne Tinka med grønt i barten. Detver en friluftshund dere har fått dere, tror jeg.
  Jeg strikker bredt og kort, særlig med Finull, selv om det er på pinne 3. Alltid like merkelig.
  Flotte sokker. Men jeg strikker helst enkle sokker, jeg da.......så kan jeg heller strikke flere par. Gjør jo det i år, et par i mnd......det har blitt en sport for meg. Morsomt er det også.
  Ha en riktig fin helg. Klem

  SvarSlett
 11. Åååå, må bare innrømme at jeg er misunnelig på været og grønnfargene i naturen der sør i Norge!!
  Kjempefine sokker, både farger og mønster -og så fint Tinka-bilde!!
  Ønsker deg en riktig god helg! :-)

  SvarSlett
 12. Fine sokker, så morsomme ut å strikke, og herlige farger. Kanskje jeg skulle slenge meg på et år - jeg som ikke strikker sokker...

  SvarSlett
 13. Alltså de sockarna med randiga tår- jag dör så fina dom är!!! Underbara! Du är så duktig!

  SvarSlett