søndag 6. april 2014

Juicy...

Jeg har endelig fått meg juicemaskin, eller juicer som det også kalles. Det har jeg ønsket meg lenge. Måtte jo prøvekjøre den med en gang, og tok hva jeg fant i skapet.


Appelsin, eple, kiwi og ingefær. Godt ble det!


Eksperimenteringen fortsetter. Juicer du? Og hvis du gjør det, har du noen favoritter? Jeg er nysgjerrig og lutter øre  :-)

16 kommentarer:

 1. Det så veldig godt ut :)
  Hadde en før, men da gikk det mest i gulrot med appelsin eller eple.
  En jeg elsker fortsatt, men lager med stavmixer er to appelsiner, en banan, litt isbiter og litt honning. Da blir du våken!! :)

  SvarSlett
 2. Grattis!!! Jeg juicer ikke, men eeeelsker frukt!
  Liker frukten best når jeg kan sette tennene i den! ;-)
  Kos deg med juicemaskinen -og ha en fortsatt fin søndag! :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er også veldig glad i frukt - spiser nesten litt for mye. Nå tenkte jeg at jeg skulle øke inntaket av grønnsaker også. Fem om dagen er ikke noe problem, men helst skal man jo ha i seg en del mer enn det for å få alle næringsstoffene man trenger :-)

   Slett
 3. Nej vi har ingen juicemaskin men vi har en mixer och i den brukar vi göra smooties. Man mixar frukt eller bär med yoghurt eller mjölk eller glass. Jättegott. Ikväll blir kör jag ner en ananas, några bananer och ett par apelsiner samt lite yoghurt så mycket det får plats. Kul att höra hur det fungerar med juicemaskinen!

  SvarSlett
 4. Eg og har nettopp kjøpt meg ein. Har ikkje prøvd ut så mykje ennå:)

  SvarSlett
 5. Jeg rett og slett elsker juicemaskinen min! Fikk den i julegave av min to barn sammen med en stor eske med frukt og grønnsaker i alle varianter. Juicer etter innfallsmetoden, men må ha med ingefær og lime eller sitron. Har alltid epler, appelsin, gulrot, rødbeter tilgjengelig. Innimellom hiver jeg i alt fra agurk til spinatblader. Det ferdige resultatet serveres i et stoort glass med isbiter og så er det bare å nyte.
  Det finnes også en del bøker med flotte juiceoppskrifter.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for tips!
   Har sett på flere fine bøker - men tenkte jeg skulle spare pengene og høre på erfarne fjellfolk i stedet (og kjøpe garn i stedet for de pengene, kanskje???)

   Slett
 6. Dette ser fristende ut. Vi har ikke juicer selv, men er fristet til å prøve. Så var det bare det der med stadig flere maskiner stående på disken....

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det tar plass, gitt! Vi har ganske mye benkeplass - men det fylles opp etter hvert..
   Fordelen med juiceren er jo at det er lett å øke inntaket av frukt og grønt. Og at man får brukt opp alt, smitt og smule. Vi er bare to i husholdningen nå, så det blir lett litt grønnsaker til overs etter middagen. Da er det bare å stappe det i juiceren. Jeg er veldig fornøyd med nyanskaffelsen!

   Slett
 7. Mmm ser deilig ut. Nei jeg juiser ikke. Spiser frukten ren og i orginalform.
  Klemz

  SvarSlett
  Svar
  1. Det gjør jeg og. Men i juiceren kan jeg kjøre grønnsaker også. Gulrøtter og ingefær, blant annet, som er både sunt og godt. Får i meg enda mer frukt og grønt på denne måten :-)

   Slett
 8. Å det høres spennede ut! Vi vurderte å kjøpe en men var i tvil om hvor mye vi kom til å bruke den. Jeg blir av en eller annen grunn litt ugrei i magen av smoothies (til tross for å prøve å droppe sitrus frukter) Er det for de at alt moses mon tro? Merkelige greier, men jeg holder meg derfor unna smoothies. Hvilket er litt synd da jeg syns det er godt. Har noen kryssallergigreier så det kan jo også ha vært frukten jeg har reagert på?
  Men, unansett, blir spennede å høre mer om hva du syns og tror og mener om den nyanskaffede duppeditten :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Kanskje det er MENGDEN som gjør at du reagerer? En banan eller et eple går jo greit for de fleste, men i smoothies blir det jo større mengder om gangen. Og FOR MYE frukt er det mange som blir litt rare i magen av. Folk er jo veldig forskjellig skrudd sammen - noen tåler/liker/trives best med det ene, noen med det andre. Her i huset er det for eksempel tre "kjøttetere", mens jeg foretrekker frukt og grønt for å føle meg pigg. Merkelig det der.
   Uansett, jeg er veldig fornøyd med den nye duppeditten, har vurdert lenge om jeg har plass til flere dingser på kjøkkenbenken, og hadde flaks og fikk tak i en billig. Nå driver jeg og eksperimenterer. Nesten alt av frukt og grønt kan juices - men alt er ikke like godt, hehe.
   Kanskje jeg skriver et blogginnlegg senere om erfaringene :-)

   Slett
 9. Kom plutselig på at jeg hadde tatt vare på en link til en Juicing website. Den er rettet mot fasting, men den har supre oppskrifter som godt kan brukes om man faster eller ei… Da slipper du ihverfall for nå og kjøpe dyre bøker :-)

  http://www.justonjuice.com

  SvarSlett
 10. Min favoritt er 1/2 lime, 1/2 cm ingefærrot, 2 epler og 1/2 ananas ����

  SvarSlett