søndag 30. juni 2013

Ved tjernet...


Ser du den lille prikken nederst på bildet der? Det er Tinka, det, på vei til tjernet for å bade.
Si BADE til den jenta, og hun henger i stroppen og drar avgårde mot tjernet med en kraft og energi som om hun lå i hardtrening til Lars Monsens neste ekspedisjon. Hun er sterk som en liten okse, når hun vil. Alt hun har lært om Gå Pent og denslags finesser er som blåst bort. For nå skal det bades.


Vi har ikke bare ett, men to tjern like i nærheten. Her deler rumpetroll, ender og småfisk på herligheten med nabolagets bikkjer og unger på fine sommerdager. Bildene her er tatt begge steder. Personlig kan jeg styre min begeistring for å bade i gjørmete froskedammer - men vakkert, det er det!
Dette er Tinkas sommerparadis. Her kan hun snuffe rundt i vannkanten i timevis - om hun får lov - og samle pinner og vannliljer og flaskekorker. Rumpetroll er også spennende - de opptrer i store stimer på denne tiden av året. Heldigvis blir det ikke frosker av alle sammen. Har noen dumpet søpla si i vannkanten, og det er det dessvere mange som gjør, plukker Tinka den opp. Hun er flittig, den jenta.


Diamanter er det også i vannkanten på en solskinnsdag.


Det er mye spennende i ei gammal myr!


Det er fredelig ved tjernet, om man beveger seg litt bort fra badeplassens skrik og skrål. Skogens ro ligger ikke så langt utenfor allfarvei.


Min fine turkamerat og jeg ønsker alle en fin dag!8 kommentarer:

 1. Å, det ser jo riktig idyllisk ut. Fikk lyst på en tur i skogen, jeg :-)

  SvarSlett
 2. Flotte naturbilder;) så gøy å se at cavalieren din bader, for min er en ekte badenymfe. Han svømmer nok ikke mer enn han behøver, slik min golden retriever gjør, men er våt støtt;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, vi møter flere cavalierer (og andre hunder) som ikke bader, men Tinka svømmer gjerne tvers over tjernet for en pinne. Hun er våt hele sommeren, men det ble bedre da vi klippet henne kort. Særlig ørene ble mye lettere å holde fine. Vi kaller det "sports-sveis" :-)

   Slett
 3. Så idyllisk! Flotte bilder du har tatt. Heldige Tinka som har badeplass like i nærheten :)

  SvarSlett
 4. Så store, fine bilder! Det kan jeg like! Artig å høre om hunden som er glad i å bade. Det er jeg også, men det vil ikke bli ordentlig sommertemperatur her. Sola skinner i dag, men det blåser kald vind. Men turvær er det.

  Fortsatt god søndag til deg og Tinka!

  Klem

  SvarSlett
 5. Utruleg flotte bilder, spesielt det øverste. Me har same sorte hund eg og.

  SvarSlett
 6. Hei Anne, Nydelige bilder! Sommerklem Siv:-)

  SvarSlett
 7. hei! Den ser stadig like hyggelig ut denne lille hunden din!! Skogen er fin nå, jeg fant starten på kantarellsesongen igår!! God sommer!! Anne k:-)

  SvarSlett