tirsdag 25. juni 2013

Gult er kult...

Dattera - studenten - er hjemme på sommerferie. Det er både hyggelig og nyttig. For eksempel kan hun stille som sokkemodell. Jeg har savnet å ha en sokkemodell - det er liksom litt greiere å få tatt bilder da, og litt finere med ungdommelig slanke, sommerbrune ben i sokkene enn mine egne, ikke fullt så brune og ungdommelige pailabber. Akk ja, sann.


Sokkene er strikket fra tåa og opp, etter min egen sammensnekrede oppskrift, basert på prøving og feiling. Jeg har prøvd diverse varianter av tåa-opp, men jeg syns passformen blir best med min egen metode. De sitter jo ganske fint!

Strikket på pinner 2,5, med 60 masker. Som oftest strikker jeg vrangbord hele veien for å få en elastisk sokk, men her funker det fint med glattstrikk - sokken sitter greit likevel. Kanten øverst er noen runder med glattstrikk, da ruller den seg ned og danner en fin avslutning.


Garnet fikk jeg i et Hemmelig venn-bytte for en stund siden. Jeg fant visst aldri ut hvem den hemmelige vennen var, forresten. Garnet - Opal Sockenzirkus - så litt mistenkelig ut på nøstet, som flerfarget garn ofte gjør. Jeg trodde det skulle bli et salig rot, men der tok jeg feil - det var nydelig melert og dannet fine striper. "Skikkelig retro," mente Dattera, og overtok sokkene rett foran nesa på meg. Og sokkene ble nøyaktig like - her var det tysk ordnung. Jeg liker Opal, greit og solid sokkegarn. Og stort mer er det vel ikke å si om et par glattstrikka sokker. Jo forresten, det gikk med 65 gram garn.


At gult er kult, er noe alle vet. Her forleden var jeg på utmarsj med min gode venn K. Sola skinte og fuglene sang, og det bugnet av markblomster i grøftekanten. Underveis passerte vi denne blomsterenga - knallgul av smørblomster. Det er ikke så mange slike blomsterenger mer - landskapet gror igjen overalt, men her gikk det hester på beite i en god gammeldags eng, slik jeg husker fra min grønne barndom. Koselig, vakkert og skikkelig god midtsommerstemning.
Ha en finfin dag!

9 kommentarer:

 1. For en herlig farge! Skikkelig sommersokker. Hadde ikke dattera di tatt dem, så skulle jeg stilt meg på venteliste :-) Men noterer meg at garnet var vellykket.

  Jeg har samme problem som deg - mine ben er totalt uegnet til sokke-foto-shoot. Jeg har fått hjem datteren for sommeren jeg også, så kanskje det blir litt sokke-strøssel på bloggen etterhvert :-))

  SvarSlett
 2. Gult er definitivt kult :) Disse vår kjempestilig. Det er alltid spennende å strikke av gullfarget garn som du selv sier, det kan slå begge veier ;) Ble litt nyfiken på din tå-opp metode, har prøvd litt diverse uten å bli heeelt fornøyd. Har du blogget om den, finner ikke noe i farten...?

  SvarSlett
  Svar
  1. Absolutt - "rare" gule garn kan slå ut begge veier, det er sikkert og visst, men dette var fint!

   Jeg har nok ikke blogget om tåa-opp-metoden min (ikke som jeg kan huske, i hvert fall), men planlegger å lage en oppskrift etter hvert. Ting tar gjerne litt tid her hos meg... :-)

   Slett
  2. Okei. :) får smøre oss med tålmodighet så lenge. Men har jo alltids noe å strikke på så lenge ;)

   Slett
 3. stilige sokker. Kjekt med noe freskt på føttene.
  Klemz

  SvarSlett
 4. Så herlige sokker. Synes disse var skikkelig friske og fine. Tenk en våt, kald høstdag. Det må jo bare bli en flott dag med disse sokkene på bena i støvlene da...

  SvarSlett
 5. Så herlige og forfriskende farger det var på det garnet! Sokkene ble kjempefine! :) fortsatt god sommer! :)

  SvarSlett
 6. ...håller med...riktigt läckra...

  SvarSlett
 7. Sommerlige og herlige sokker! Kan i grunnen forstå dattera di som stakk av med dem :)

  SvarSlett