onsdag 12. juni 2013

Syden vs. Norden...


Da jeg gikk gjennom feriebildene mine fra Kreta, la jeg merke til at de fleste bildene var så BLÅ.
Høy, blå himmel over turkisblått hav. Varme vinder, mellom 25 og 30 grader, lange, hvite strender og slappe dager under parasollen. Åpent landskap, olivenlunder i fjellsidene, sitrontrær og blomstrende oleander langs veiene. Duft av lavendel og timian over det vidunderlig vakre landskapet. Jo, det er ikke så hakkandes gæli med et lite avbrekk fra hverdagen.


Da vi kom hjem til fedrelandet, var det blitt så GRØNT overalt.
Sval vind og akkurat passe varmt, klar luft og duft av friskt løvverk og nye granskudd i skogen. Og så frodig som jeg aldri har sett det før. På enga lyser tveskjeggveronica opp med sine himmelblå, små blomster midt i alt det grønne. I Annepålandets hage vokser hekken kjempehøy.

Men det er samme himmel - høy og blå med hvite skydotter. Og det er samme sola. Og det er vidunderlig vakkert alt sammen - både i Syden og i Norden.


12 kommentarer:

 1. Det høres ut som en strålende kombinasjon!! Det er en bra tid av året å være på Kreta også, utover sommeren blir det mye mer "svidd". Jeg tenker at det ikke er noen sak å bo i Norge, hvis man vet at det er mulighet for en uke eller to med "påfyll" av sol og varme. Nå har vi vært heldige med været i vårt område en stund også......Jeg elsker juni!! Ha en fin dag!! AnneK:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så sant som det er sagt! Våren i Norge er fantastisk. En annen gang blir det kanskje sydentur om høsten i stedet, når nettene blir lange og kulda setter inn.

   Slett
 2. En fin sommerdag her hjemme er like så fin som en dag i syden.
  Her blir det hjemmesommer i år, og hvis vi får like mange slike fine dager som har vært, er jeg fornøyd.
  Egentlig er det meldt regn i dag.......selv skal jeg på jobb......så det får bare regne.
  Ha en fin dag, Anne.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg syns i grunnen sommeren er BEDRE i Norge - hadde det ikke vært for at været er så uforutsigbart. Gemalen har ikke så mye ferie, og ville gjerne være garantert sol og varme. I fjor regnet hele ferien hans bort her hjemme, så jeg skjønner ham godt - og en liten sydentur gjorde godt :-)

   Slett
 3. Ja du har så rett! Og heldige oss som kan nyte litt av begge deler:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er virkelig et privilegium! Vi er heldige!

   Slett
 4. Flotte bilder. Her er vi veldig glade i ferier i Norge, men vi har også hatt våre turer til Syden. Og det som nesten er aller morsomste er ferieplanleggingen. God sommer!

  SvarSlett
 5. Så rett du har :-) min best ferie var i Norge. Og sist dager jeg kommer tilbake fra ferie i Spania og det var herlig med varm, blå himmel og sol,
  snill mennesker og svimme i Atlantik og deilig kultur... og hjemme... hjemme er alt grønn og fagerik og hyggelig. Du må leve livet. Hjertelig hilsen sender deg Viola.

  SvarSlett
 6. Ja da, godt vi har begge deler! Jeg fryder meg også over den årlige Hellas-ferien, men alltid kjekt å komme heim igjen. Bildene mine er også blå, hvert eneste år.

  Klem fra Ingunn

  SvarSlett
  Svar
  1. Blått er flott! Og grønt er skjønt!

   Slett