fredag 14. juni 2013

Joda, det er jo ugress, men...... det er FINT, da!

Det strikkes ikke så mye for tiden. Det er lite nytt å vise frem her på bloggen, så i dag er dette en ugressblogg.


Smørblomstene er så skinnende gule at det er umulig å fokusere skarpt. De tenkte ikke på det, de som skapte smørblomsten. I hagen er den ugress, men i grøfta er den en fryd for øyet.


Hundekjeksen er som de fineste kniplinger. Den er fin i buketter også, og jeg ble ganske overrasket da jeg skjønte at den ble betraktet som simpelt ugress.


Sjefen over ale sjefer - med flott farge og ukuelig livsvilje. Jeg liker løvetann, jeg. Flaks for meg at jeg har hagen full... :-S  Andre planter kommer og går, men løvetannen holder stand uansett vær- og føreforhold og tar snart over hele showet.

Annepålandets hagetips: Ja til fargerikt fellesskap! Ugressluking er ikke bra for ryggen, dessuten er det en kamp mot overmakten som vi er dømt til å tape. Se litt stort på det! Jo mindre du luker, jo mer tid har du til å sitte på terrassen med et glass Prosecco i sommernatten.

Ha en fin dag!

14 kommentarer:

 1. Ja det er rart hvor negativt ladet bokstaven U er, i mange sammenhenger. Kan jo lure på hvor gammelt ordet ugress er. Når begynte vi å se på vakre blomster som noe herk, noe man kun forbinder med svette og irritasjon. Dyrking av mat var viktigere enn en lysende løvetann, det forstår vi. Idag kan vi ikke ha en skinnende gul plen,om vi vil, hva vil naboene si da. Vi lager det til for oss...
  Kos deg i sommernatten, det var et klokt valg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Her har faktisk naboene ENDA mer løvetann enn oss, om mulig - så vi er heldige sånn...
   Ha en riktig fin helg, Liv!

   Slett
 2. Ugress er ganske pent med farger på, er jeg enig i.
  Hundekjeksen er giftig. Vi har et sted i byen vår, der det blir store palmer av dem. Flotte er det å se på, men de er visst giftige. Så de blir hugget rett ned i løpet av sommeren.
  Fredag, endelig.........
  God helg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg ante ikke at hundekjeksen er giftig. Men jeg har heldigvis ikke smakt på den da... :-)

   Slett
 3. Enig at ugress er fint. Alle de du viser på bildene dine. I blokkhagen vår er skvalderkåt i ferd med å overta hele hagen og det er ikke like fint. Definitivt skal man passe på at det er nok tid til å sitte på terrassen og nyte prosecco,cava eller champagne. Livet skal nytes. Ha en flott helg

  SvarSlett
  Svar
  1. Skvallerkål er nok det eneste ugresset vi IKKE har her, merkelig nok. Den skal visstnok være spiselig, har jeg hørt...

   Slett
 4. Jeg liker hagefilosofien din!

  SvarSlett
 5. Det ser jammen ut som om du har vært i min hage å fotografert! Det ligner veldig på de blomstene jeg har mest av ;-) Jeg har fortvilt mye over alle plantene som jeg ikke får til... Det er jammen godt det er noe som gror og trives.
  Ha en fortsatt god sommer!

  SvarSlett
 6. Ugress kan jammen være fint! Smørblomster og hundekjeks tar seg flott ut i vase på utebordet, ilag med et glass prosecco! Kos deg, og ha god, lukefri helg!

  SvarSlett
 7. Dette innlegget likte jeg, synes også de ugressene er fine, bortsett fra løvetanna som kommer opp akkurat mellom steinene på terrassen. Derfor har den fått en sprut med eddikessens!

  Jeg er også usikker på om naboene liker disse plantene like godt som meg, jeg tror vel ikke det.

  SvarSlett
 8. Vi har mengder med disse plantene i hagen. Og det forhandles når plenklipperen må frem, da sprengplukker ungene løvetann til digre buketter inne, og fortviler når det blir klippet ned. Men de dukker opp igjen, heldigvis!

  SvarSlett
 9. Det er jo bare når de dukker opp i hagen vår at vi kaller dem ugress, når vi ser dem ute i naturen snakker vi om de vakre markblomstene! Det er jo ikke lett for plantene å vite forskjellen på en hage og en grøftekant :)
  Kos deg videre i hagen din!

  SvarSlett
 10. Herlig med sommer, ugras eller ikke :-)

  SvarSlett
 11. Hundekjeksen er en av mine ynglingsblomster, den er så vakker i buketter, bare synd den står så lite.
  Den er giftig, men ikke mye så man bør ikke være så altfor redd den. Jeg antar man må spise ganske mye for at det skulle være farlig, men den er i familie med og likner på noen av de giftigste vi har her på berget som skarntyde og selsnepe.
  Det finne mye fint "ugress". og det blir jo først ugress når de vokser der man ikke ønsker at de skal vokse, så vil du ha løvetann i hagen så er den ikke ugress:)

  SvarSlett